word soruları ve cevapları, word 2013 soru cevapları, word 2007 soru ve cevapları

yorumsuz
10.943 views
word soruları ve cevapları, word 2013 soru cevapları, word 2007 soru ve cevapları

word soruları ve cevapları, word 2013 soru cevapları, word 2007 soru ve cevapları, halk eğitim işletmenliği word soruları cevapları indir, hem bilgisayar soru cevapları wörd soruları

word_excel_soru_cevap

Sayfamıza word sorularından ve cevaplarından oluşan sayfaları ekliyoruz. Umuyoruz işinize yarar. İlk kısımda hem wors soruları excel soruları ve power point sorularından oluşan bir kaşırım ekliyoruz. Sonrasında ise sadece word soruları mevcut.

Ayrıca word sorularını pdf olarak indirmek isterseniz TIKLAYINIZ.

word_soru_pdf

 

MİCROSOFT WORD SORULARI

 

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI ve Cevapları

1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir?
a) Başlat – Programlar – Microsoft Office
b) Başlat – Ayarlar
c) Başlat – Programlar – Donatılar
d) Başlat – Ayarlar – Denetim Masası

2. Normal sayfa görünümünden sayfa düzenine geçmek için kullandığımız yol aşağıdakilerden hangisidir?
a) Dosya – Sayfa Yapısı
b) Görünüm – Sayfa Düzeni
c) Ekle – Sayfa Düzeni
d) Görünüm – Bağlantılı Görünüm

3. Sayfanın görünüm oranını değiştirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a) Dosya – Sayfa Yapısı- Yakınlaştır
b) Görünüm – Yakınlaştır
c) Düzen – Yakınlaştır
d) Biçim – Otomatik Biçim

4. Herhangi bir araç çubuğunu ekranda etkin yapıp kaldırmak için hangi yol izlenmelidir?
a) Düzen – Araç Çubukları
b) Dosya- Araç Çubukları
c) Görünüm-Araç Çubukları
d) Ekle- Araç Çubukları

5. Belgeye üst bilgi ve alt bilgi eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a) Görünüm – Alt Bilgi Üst Bilgi
b) Dosya – Alt Bilgi Üst Bilgi
c) Ekle – Alt Bilgi Üst Bilgi
d) Biçim – Alt Bilgi Üst Bilgi

6. Belgeye sayfa numarası eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır ?
a) Düzen – Sayfa Numarası
b) Dosya – Sayfa Numarası
c) Biçim – Sayfa Numarası
d) Ekle – Sayfa Numarası

7. Yazıyı numaralandırmak veya yazıya madde işareti eklemek için kullandığımız menü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Dosya –Sayfa Yapısı
b) Ekle – Madde imleri ve Numaralandırma
c) Ekle – Sayfa Numaraları
d) Biçim – Madde İmleri ve Numaralandırma

8. Sayfaya kenarlık eklemek veya gölgelendirme yapmak için kullandığımız menü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Dosya –Kenarlık ve Gölgelendirme
b) Biçim – Kenarlık ve Gölgelendirme
c) Görünüm – Kenarlık ve Gölgelendirme
d) Tablo ve Kenarlıklar Araç Çubuğu

9. Bir yazıyı kopyalama yöntemini kullanarak çoğaltmanın geçerli ve en uygun kullanımı hangisidir?
a) Kes – Yapıştır
b) Kopyala – Yapıştır
c) Kes – Kopyala – Yapıştır
d) Hiçbiri

10. Bir belgenin yazıcıdan çıkmadan önceki en son hâlini görmek için kullandığımız işlev aşağıdakilerden hangisidir?
a) Baskı Önizleme
b) Sayfa Yapısı
c) Sayfa Düzeni Görünümü
d) Hiçbiri

11. Belgenin kenar boşluklarını ayarlamak için kullanılan menü ve uygun seçenek hangisidir?
a) Dosya – Sayfa Yapısı – Kenar Boşlukları
b) Dosya – Sayfa Yapısı – Kâğıt
c) Dosya – Sayfa Yapısı – Düzen
d) Hiçbiri

12. 12a+b (a+b alt simge) olarak yazmak için hangi yolu kullanırız?
a) Ekle –Yazı Tipi – Alt simge
b) Biçim – Alt simge
c) Biçim –Yazı Tipi – Alt simge
d) Ekle -Alt simge

13. Ctrl+Home tuşunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir.
a) İmleci belgenin başına getirir.
b) İmleci belgenin sonuna getirir.
c) İmleci paragraf başına getirir.
d) İmleci paragraf sonuna getirir.

14. Ctrl+End tuşunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) İmleci belgenin başına getirir.
b) İmleci belgenin sonuna getirir.
c) İmleci paragraf başına getirir.
d) İmleci paragraf sonuna getirir.

15. Birden fazla belge ile çalışırken tüm belgeleri ekranda görebilmek için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
a) Pencere menüsü kullanılmalıdır
b) Dosya menüsü kullanılmalıdır
c) Görünüm menüsü kullanılmalıdır
d) Yardım menüsü kullanılmalıdır

16. Aşağıdakilerden hangisi Microsoft Word ana menülerinden birisi değildir?
a) Dosya
b) Düzen
c) Ekle
d) Veri

17. Belge içerisindeki karakter, satır, kelime vb. gibi bilgileri saymayı sağlayan komut Aşağıdakilerden hangisidir?
a) Araçlar/Dil
b) Araçlar/Sözcük Sayımı
c) Biçim/sütunlar
d) Biçim/Biçem

18. Belge içerisinde yer alan bir tablodaki birkaç hücreyi tek hücre haline getirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
a) Tablo/Sütun ekle
b) Tablo/Satır Ekle
c) Tablo/Hücreleri Birleştir
d) Tablo/Hücreleri Böl

19. Belge içerisinde yer alan bir tablodaki bir hücreyi birkaç hücre haline getirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
a) Tablo/Sütun ekle
b) Tablo/Satır Ekle
c) Tablo/Hücreleri Birleştir
d) Tablo/Hücreleri Böl

20. Çalışma sayfanızın yönünü(yatay, dikey) değiştirmek için aşağıdaki hangi menü ve sekme kullanılır?
a) Dosya-sayfa yapısı-kâğıt boyutu
b) Dosya-sayfa yapısı-yönlendirme
c) Dosya-sayfa yapısı-seçenekler
d) Dosya-sayfa yapısı-kenarlar

21. CTRL+Y kısa yol tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) En son yapılan işlemi tekrar eder
b) En son yapılan işlemi geri alır
c) En son yapan işlemi siler
d) En son yapılan işlemleri saklar

22. Çalışılan bir metne başka bir dosya ilavesi aşağıdakilerden hangi seçenekle yapılır?
a) Dosya/Dosya
b) Ekle/Dosya
c) Biçim/Dosya
d) Araçlar/Dosya

23. Bir dosyaya belge koruma parolası aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılmalıdır?
a) Dosyayı kaydetme aşamasındaki genel seçeneklerden – Belgeyi Koru
b) Araçlar menüsünden Belgeyi Koru seçeneği
c) Dosyayı kaydettikten sonra, dosyayı tekrar açma aşamasında
d) Araçlar menüsünden – Özelleştir – Belgeyi Koru

24. Cetvel hangi menüden iptal edilir ve kaldırılır?
a) Dosya
b) Düzen
c) Görünüm
d) Ekle

25. Pencere menüsündeki böl seçeneği ne işe yarar?
a) Belgeyi iki parça halinde gösterir.
b) Tablodaki seçili hücreleri böler.
c) Tablodaki bölünmüş hücreleri birleştirir.
d) Belgeyi sütunlara ayırır.

26. Belgeye açma ve değiştirme parolası vermek için hangi yol izlenir?
a) Araçlar – Seçenekler – Güvenlik
b) Dosya – Farklı Kaydet – Güvenlik Seçenekleri
c) Araçlar- Özelleştir-Güvenlik
d) Dosya – Özellikler- Güvenlik

27. Word programında hazırlanan dosyaların uzantısı aşağıdakilerden hangisidir?
a) .xls
b) .bmp
c) .doc
d) .dot

28. Kelime üzerinde farenin sol tuşu ile çift tıklama ne anlama gelir?
a) Kelimeyi seçer
b) Paragrafı seçer
c) Satırı seçer
d) Kursörü metnin sonuna götürür

29. Kelime üzerinde farenin sol tuşu ile üç kez tıklamak ne anlama gelir?
a) Kelimeyi seçer
b) Paragrafı seçer
c) Satırı seçer
d) Kursörü metnin sonuna götürür

30. Düz metin yazarken ENTER tuşuna basmak Word için ne anlama gelir?
a) Kelimeler arası boşluk
b) Yeni sütun başı
c) Yeni paragraf başı
d) Yeni sayfa başı

 

MİCROSOFT WORD TEST CEVAPLARI
1-A 2-B 3-B 4-C 5-A 6-D 7-D 8-B 9-B 10-A
11-A 12-C 13-A 14-B 15-A 16-D 17-B 18-C 19-D 20-B
21-A 22-B 23-B 24-C 25-A 26-A 27-C 28-A 29-B 30-C

 

 

BİLGİSAYAR DONANIMI TEST SORULARI

 

  1. Bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden silmek için kullanılan kısayol tuşu hangisidir?
    a) Shift+Delete b) Ctrl+Delete
    c) Delete d) Alt+Delete

    2. Hangisi geri al işleminin kısayol tuşudur?
    a) Ctrl + E
    b) Shift+ Z
    c) Shift + Yöntuşları
    d) Ctrl + Z

    3. Aşağıdakilerden hangisi giriş birimidir?
    a) Tarayıcı b) Yazıcı c) Harddisk d) Monitör

    4. Hangileri bilgisayar kasasında bulunur?
    I. Monitör
    II. Hard disk drive
    III. Hoparlör
    A) I. ve II. B) I. ve III.
    C) sadece II. D) I., II. ve III.

    5. Aşağıdaki açıklamalardan hangisi yanlıştır?
    a) Fonksiyon tuşlarının sabit bir görevleri yoktur
    b) Bir klasörü açmak için üzerinde farenin sağ tuşuna çift tıklanır
    c) Num Lock ışığı yanıyorsa rakam tuşlarını kullanabiliriz
    d) Klavyedeki 3. karakterleri çıkarmak için AltGr tuşu kullanılır

    6. Bilgisayarın her türlü elektronik aksamına ne denir?
    a) Hardware(Donanım)
    b) Software(Yazılım)
    c) CPU(İşlemci)
    d) İnputUnit(Giriş Çıkış)

    7. Bilgisayarda işlemlerin yapıldığı birim aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Ddr2 b) CPU
    c) Mhz d) Rom

    8. Birden fazla bilgisayarın telefon hattı ile iletişimini sağlayan donanım hangisidir?
    a) Modem b) Ethernet Kartı
    c) Ekran Kartı d) Tarayıcı

    9. Açık Olan herhangi bir program nasıl kapatılır?
    a) CTRL+Tab b) CTRL+F4 c) ALT+Tab d) ALT+F4

    10. Aşağıdakilerden hangisi klavyeden ikinci karakterleri çıkartmamızı sağlayan tuştur?
    a) Ctrl b) Altgr c) Capslock d) Shift

    11. Klavyeden büyük-küçük harf ayrımı yapmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılmaktadır?
    a) Caps Lock b) Alt c) Tab d) Backspace

    12. Aşağıdakilerden hangisi bir donanım değildir?
    a) Disket sürücü b) Ram c) Notdefteri d) Rom

    13. Bir klasörün adını değiştirmek için hangi fonksiyon tuşu kullanılır?
    a) F1 b) F2 c) F3 d) F5

    14. Aşağıdakilerden hangisi ekrandaki görüntünün fotoğrafını çekme tuşudur?
    a) Shift b) Print screen c) Mouse d) Pge Up

    15. 3072 mb kaç gb eder?
    a) 9 b) 6 c) 3 d) 1

    16. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarı oluşturan ana donanım birimlerinden değildir?
    a) Cpu b) Modem c) Anakart d) Monitör

    17. CTRL+ESC tuşunun görevi nedir?
    a) Açık olan pencereyi kapatır.
    b) Bilgisayarı kapatır.
    c) Başlat menüsünü açar.
    d) Kısayol oluşturmak için kullanırız.

    18. Aşağıdakilerden hangisi aynı binada ortamda bulunan bilgisayarlar arasındaki veri iletişimi yapabilmesini sağlar?

    a) Modem b) Floppy c) Cpu d) Ethernet kartı

    19. Aşağıdakilerden hangisi elektrik kesildiği zaman bilgisayarın çalışmasını devam ettirir?
    a) Anakart b) Ups c) Ethernet kartı d) Cpu

    20. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın saklama deposu olarak da bilinir?
    a) Hard disk b) Anakart c) Kasa d) Cpu

    21. Aşağıdakilerden hangisi CPU’nun hız birimidir?
    a) Ghz b) Byte c) Ram d) Rom

    22. Ana kartın görevi nedir?
    a) Bilgilerin depolanmasını sağlar.
    b) Tüm donanım parçalarının elektrik akışını, kontrolünü sağlar.
    c) Bilgisayarda beyin görevini üstlenir.
    d) Bilgisayara bilgi girişi yapmamızı sağlar.

    23. Bilgisayar hangi sayı sistemine göre çalışır?
    a)1’lik sayı sistemi b)2’lik sayı sistemi
    c)5’lik sayı sistemi d)10’luk sayı sistemi

    24. Bellek birimlerinin küçükten büyüğe sıralanması hangisidir?
    a) TB-GB-MB-KB
    b) MB-KB- TB-GB
    c) KB-MB- TB-GB
    d) KB-MB-GB-TB

    25. Aşağıdakilerden hangisi kapasite ölçü birimidir?
    a) Ram b) Cpu c) Byte d) Rom

    26. Elektrik kesilince son yazılan bilgilerin kaybolmasının sebebi hangisidir?
    a) Harddisk üzerinde bilginin okunur halde olması
    b) Dosyanın açık durumda olması
    c) Bilgilerin ram üzerinde olması
    d) Birden fazla programın açık halde olması

    27. Windows’ta han tuş çalışan programlar arası geçişi sağlar?
    a) Ctrl + tab
    b) Alt + tab
    c) Alt + F4
    d) Ctrl + F4

    28. 1 byte kaç bitten oluşur?
    a) 3 b) 6 c) 8 d) 10

    29. Bilgisayardaki verileri kâğıda aktarmak için kullanılan donanım hangisidir?
    a) Mause b) Scanner c) Modem d) Printer

    30. Aşağıdaki programların hangisinin kullanım amacı resim yapmaktır?
    a) Word b) Excel c) Paint d) Mause

DONANIM TEST CEVAPLARI
1-A 2-D 3-A 4-C 5-A 6-A 7-B 8-A 9-D 10-D
11-A 12-C 13-B 14-B 15-C 16-B 17-C 18-D 19-B 20-A
21-A 22-B 23-B 24-D 25-C 26-C 27-B 28-C 29-D 30-C

 

                                                             MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI

1) Power Point’e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir?
a) Ctrl+N
b) Ctrl+M
c) Ctrl+C
d) Ctrl+E

2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır?
a) Xls
b) Doc
c) Ppt
d) Txt

3) Power point sunumuzu hangi kısayol tuşu ile gösteri olarak başlatırız?
a) F1
b) F2
c) F4
d) F5

4) Power point programını kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Resim yapmak
b) Hesaplama yaptırmak ve tablo oluşturmak
c) Bir konuyu anlatmak için sunum hazırlamak
d) Bilgisayarda yazı yazmak ve düzenlemeler yapmak

5) Power point programındaki slaytların tümüne ne ad verilir?
a) Doküman
b) Şablon
c) Sunum
d) Sayfa

6) Power point programındaki bir slayta nasıl ses eklenir?
a) Ekle / Film ve Sesler / Dosyadan Ses
b) Dosya / Resim / Dosyadan
c) Ekle / Ses
d) Ekle / Film ve sesler / Video

7) Power pointte metinler nereye yazılır?
a) Dikdörtgen şekli çizip içerisine
b) Kare çizip içerisine
c) Metin kutusu ekleyip içerisine
d) Slayt’a direk yazarız

8) Power point de hazır olarak zemin rengi ve yazı tipi gibi ayarlar nerede bulunur?
a) Slayt düzeni
b) Slayt geçişi
c) Slayt tasarımı
d) Şablon

9) Bir sunumdaki yazı tipi nereden değiştirilir?
a) Düzen / Nesne
b) Biçim / Yazı tipi
c) Görünüm / Normal
d) Biçim / Slayt tasarımı

10) Power pointte ki nesnelere hareketli olarak animasyon nereden eklenir?
a) Slayt gösterisi / Özel animasyon
b) Slayt gösterisi / Slayt geçişi
c) Biçim / Slayt düzeni
d) Ekle / Animasyon

11) Power pointteki slaytlara slayt numarası, tarih ve saat hangi menüden eklenir?
a) Görünüm
b) Biçim
c) Ekle
d) Araçlar

12) Power pointte slaytlar arası geçiş efekti nasıl verilir?
a) Slayt gösterisi / Özel animasyon
b) Slayt gösterisi / Slayt geçişi
c) Biçim / Slayt düzeni
d) Ekle / Animasyon

13) Aşağıdakilerden hangisi Power pointte bir slaytın kopyalanmasını sağlar?
a) Ekle / Yeni slayt
b) Ekle / Nesne
c) Ekle / Slayt çoğalt
d) Ekle / Dosyadan slayt al

14) Başka bir Power point sunusundan istediğimiz slayt nasıl alınır?
a) Ekle / Yeni slayt
b) Ekle / Nesne
c) Ekle / Slayt çoğalt
d) Ekle / Dosyadan slayt al

15) Hazırladığımız Power point sunusuna açılışına şifre hangi menüden verilir?
a) Biçim / Slayt düzeni
b) Araçlar / Özelleştir
c) Araçlar / Seçenekler – güvenlik
d) Biçim / Slayt tasarımı

MİCROSOFT POWER POİNT TEST CEVAPLARI
1-B 2-C 3-D 4-C 5-C 6-A 7-C 8-C 9-B 10A
11C 12-B 13-C 14-D 15-C

 

 

  1. Excel’de aşağıdakilerden hangisi yapılabilir?
    A)Hesaplama işlemleri                                           B)Grafik oluşturma
    C)Hazırlanan tabloları yazıcıya gönderme             D)Hepsi
  1. Excel için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A)Elektronik tablolama programıdır                  B)Bir kelime işlemci programıdır(editörüdür)
    C)Bir bellek hizmet programıdır                  D)Hiçbiri
  2. Excel’de satır ve sütunların kesiştiği yere verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
    A)İmleç                   B)Hücre                 C)Tablo                         D)Kitap
  3. Excel’de çalışma kitabının bölümlerinin isimleri nelerdir?
    A)Satır                    B)Sütun                  C)Hücre                  D)sayfa
  4. Aşağıdakilerden hangisi Excel dosyası uzantısı değildir?
    A)XLS                    B)XLT                     C)XLW                                    D)DOC
  5. Aşağıdakilerden hangisi Excel çalışma kitabı dosyası uzantısıdır?
    A)XLS                                    B)XLT                     C)XLW                                    D)DOC
  6. Aşağıdakilerden hangisi Excel şablon dosyası uzantısıdır?
    A)XLS                                    B)XLT                     C)XLW                                    D)DOC
  7. Aşağıdakilerden hangisi Excel çalışma alanı dosyası uzantısıdır?
    A)XLS                                    B)XLT                     C)XLW                                   D)DOC
  8. Excel’de bir grafik dosyasının uzantısı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)BAK                    B)XLC                    C)XLS                     D)BAT
  9. Excel çalışma tablosu kaç sütundan oluşur?
    A)256 sütun                         B)8192 sütun          C)16384 sütun        D)16 sütun
  10. Excel çalışma tablosu kaç satırdan oluşur?
    A)65536 satır        B)8192 satır            C)256 satır                             D)16 satır 
  11. Excel’de ekranın alt kısmında bulunan ve göstergecin bulunduğu yere göre bilgi veren çubuğun adı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Formül çubuğu    B)Durum çubuğu      C)Araç çubuğu D)Standart araç çubuğu
  12. Excel’de ekranın üst kısmında bulunan ve hücrenin içeriğini gösteren çubuğun adı   aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Formül çubuğu    B)Durum çubuğu     C)Araç çubuğu                 D)Standart araç çubuğu 
  13. Excel’de görünüm menüsünde yer alan formül çubuğu seçeneğinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Formül çubuğunu yeniden düzenler              B)Araç çubuğunu gösterir
    C)Durum çubuğunu gösterir                D)Formül çubuğunu gösterir veya gizler
  14. Excel’de formüllerin başına hangi sembol kullanılır?
    A)  –                                       B)  /                                        C)  =                                       D)  %
  15. Excel’de görünüm menüsünde yer alan Araç çubuğu seçeneğinin anlamı  aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Formül çubuğunu yeniden düzenler                  B)Araç çubuğunu gösterir
    C)Durum çubuğunu gösterir                  D)Formül çubuğunu
  16. Excel çalışma tablosunda işlem yapılacak alan nasıl seçilir?
    A)Alanın ilk hücresinde fare sol tuşuna basılı tutup sonuna kadar sürükleyerek
    B)Klavyede Shift tuşu basılıyken ok tuşları ile
    C)Shift tuşu basılıyken alanın son hücresine fare sol tuşu ile tıklayarak
    D)Hepsi
  17. Excel çalışma kitabındaki farklı yerlerdeki alanlar klavyedeki hangi tuş yardımıyla seçilebilir?   
    A)Shift                    B)Alt                       C)CTRL                                 D)Insert
  18. Fare dışında klavye kullanarak bloklama yapabilmeyi sağlayan tuş bileşimi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)CTRL+ALT      B)CTRL+DEL              C)SHIFT+C              D)SHIFT+YÖN TUŞLARI
  19. Excel’de bir çalışma sayfasında bir hücre nasıl seçilir?
    A)Dosya/Hücreler                                 B)İlgili hücre üzerine fare ile tıklanarak
    C)Biçim/Hücreler                                    D)Düzen/Hücre
  20. SADECE A2 ve C8 hücreleri nasıl seçilir?
    A)A2 hücresine fare sol tuşu ile/C8 üzerinde Shift+Fare sol tuşu ile
    B)A2 hücresine fare sol tuşu ile/C8 üzerinde  Ctrl+Fare sol tuşu ile
    C)A2 üzerinde fare sol tuşu basılı tutularak C8’e kadar sürüklenir
    D)Aynı anda iki hücre seçilemez
  21. Excel’de bir satırın tamamını seçmek istersek nasıl bir işlem yapılır?
    A)Düzen/Satır                                        B)Biçim/Satır
    C)Seçilecek satır numarasının üzerine tıklanır          D)Seçilecek sütun adı üzerine tıklanır
  22. Excel’de bir sütunun tamamını seçmek istersek nasıl bir işlem yapılır?
    A)Düzen/Sütun                                      B)Biçim/Sütun
    C)Seçilecek satır numarasının üzerine tıklanır       D)Seçilecek sütun adı üzerine tıklanır 
  23. Excel ‘de bir hücrede yer alan bilgiyi düzeltebilmemizi sağlayan klavye tuşu        aşağıdakilerden hangisidir?
    A)F2 tuşu              B)F3 tuşu                               C)F4 tuşu                               D)F5 tuşu
  24. Excel’de metinsel (alfa nümerik) bilgiler genel olarak hücre  içerisinde ………..dayalı olarak girilir?
    A)Sağa                                  B)Sola                    C)Ortalı                   D)İki yana yasla
  25. Excel’de sayısal (nümerik) bilgiler genel olarak hücre içerisinde ……….dayalı olarak girilir?    
    A)Sağa                  B)Sola                     C)Ortalı                   D)İki yana yaslı
  26. Seçilmiş alandaki bilgilerin aynısını başka bir alana taşımak için hangi komutlar kullanılır?      
    A)Kes/Yapıştır     B)Kopyala/Yapıştır     C)Düzen/Yapıştır                D)Kopyala/Özel yapıştır
  27. Kopyala komutu ile hafızaya alınmış alandaki sayısal bilgileri başka bir alandaki sayısal bilginin üzerine, toplama, çıkarma, bölme ve çarpma gibi işlemler yaparak birleştirmeyi sağlar?
    A)Özel yapıştır    B)Yapıştır                               C)Kes                     D)Kopyala
  28. Kopyala komutu ile hafızaya alınmış alandaki bilgileri başka bir alana satır ve sütunları yer değiştirerek aktarmayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Yapıştır/Devrik                                   B)Özel yapıştır/İşlemi tersine çevir
    C)Özel yapıştır/Boşları atla                    D)Yapıştır/Boşları atla
  29. Excel’de seçilmiş (bloklanmış) alandaki bilgileri silerek hafızaya alan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Düzen/kopyala   B)Düzen/Yapıştır    C)Düzen/Doldur      D)Düzen/Kes  
  30. Kes  ya da Kopyala komutu uygulandığında oluşan kopyalanan alanı gösteren kayan çizgileri iptal etmek için hangi tuş kullanılır?
    A)Insert                  B)Home                   C)Esc                     D)End
  31. Excel’de yeni bir çalışma kitabı oluşturmak için hangi  komut kullanılır?
    A)Dosya/Yeni       B)Dosya/Aç            C)Dosya/Kaydet     D)Dosya/Kapat
  32. Yeni bir çalışma kitabı açabilmeyi sağlayan tuş aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ctrl+O                                 B)Ctrl+S                  C)Ctrl+P                  D)Ctrl+N
  33. Excel’de daha önceden kaydedilmiş bir dosya nasıl çağırılır?
    A)Dosya/Yeni        B)Dosya/Aç           C)Dosya/Kaydet     D)Dosya/Kapat
  34. Excel’de çalışma kitabı hangi komut ile kaydedilir?
    A)Dosya/Yeni        B)Dosya/Aç            C)Dosya/Kaydet   D)Dosya/Kapat
  35. Çalışma kitabını diske kayıt edebilmeyi sağlayan kısayol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ctrl+S                                B)Ctrl+P                  C)Ctrl+K                  D)Ctrl+U
  36. Excel’de çalışma kitabını başka bir isimde hangi  komut ile kaydedilir?
    A)Dosya/Farklı kaydet       B)Dosya/Aç            C)Dosya/Kaydet     D)Dosya/Kapat 
  37. Excel’de bir şablon dosyası nasıl kaydedilir?
    A)Kayıt sırasında “Kayıt türü” kısmında “şablon” seçilerek
    B)Dosya/şablon komutu seçilerek
    C)Dosya/yeni komutu seçilerek
    D)Dosya/Aç komutu seçilerek
  38. Excel’de çalışma kitabını farklı bir isimle kaydedebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dosya/Kaydet                                    B)Dosya/Farklı kaydet
    C)Dosya/Çalışma alnını kaydet                              D)Dosya/Aç
  39. Excel’de aşağıdakilerden hangisi Dosya mönüsünde yer alır?
    A)Çalışma alanını kaydet                                 B)Kopyala
    C)Doldur                                                                D)Yapıştır
  40. Excel’de birden fazla dosya ardı ardına açılmış ise bu dosyaları Excel’den çıkmadan kapatabilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dosya/Aç                           B)Dosya/Yeni         C)Dosya/Kapat     D)Dosya/Çıkış
  41. Excel’de birden fazla sayfaya sığan bir tabloyu bir sayfaya sığdırmayı sağlayan işlem hangi komutun içerisinde yapılır?
    A)Dosya/Sayfa yapısı         B)Düzen/Sayfa yapısı            C)Biçim/Sayfa yapısı              D)Araçlar/Sayfa yapısı
  42. Excel’de sayfa sınır (marj) ayarlarının yapıldığı seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dosya/Yazdır   B)Dosya/Baskı ön izleme    C)Dosya/Dosya bul   D)Dosya/Sayfa yapısı
  43. Excel’de yapılan tablo yazıcıya hangi komutla aktarılır?
    A)Dosya/Kaydet      B)Dosya/Yazdır    C)Dosya/Sayfa yapısı    D)Dosya/Yazdırma alanı
  44. Excel’de hazırlanmış bir tablo klavyeden hangi tuşlarla yazıcıya aktarılır?
    A)CTRL+P             B)CTRL+C               C)CTRL+N               D)CTRL+O
  45. Excel’de baskı ön izleme komutu hangi mönü içerisinde yer alır?
    A)Dosya                                B)Düzen                 C)Ekle                                     D)Sayfa
  46. Excel’de yapılmış bir tabloyu yazıcıya aktarmadan önce en son haliyle görüntüleyen komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Sayfa yapısı                       B)Tam ekran           C)Baskı ön izleme              D)Kaydet
  47. Aşağıdakilerden hangisi Dosya mönüsünde yapılmaz?
    A)Hücre içindeki değerlerin silinmesi                         B)Yeni dosya açma
    C)Dosya kaydetme                                D)Çıkış
  48. Aç, Yeni ve Kaydet komutları hangi mönü içinde yer alır?
    A)Düzen                 B)Görünüm             C)Veri                     D)Dosya
  49. Kapat, Baskı ön izleme ve Çıkış komutları hangi mönü içinde yer alır?
    A)Görünüm                            B)Ekle                     C)Dosya                                D)Araçlar
  50. Yinele ve Geri Al komutları hangi mönü içinde yer alır?
    A)Ekle                                    B)Düzen                C)Veri                     D)Araçlar
  51. Düzen/Yapıştır komutunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Hafızaya alınmış bilgileri istenilen yere kopyalar
    B)Hafızadaki bilgiyi yazıcıya aktarır
    C)Hafızadaki bilgiyi siler
    D)Hafızadaki bilgiyi diske kayıt eder
  52. Seçilmiş bir alandaki ilk hücrede yer alan bilgiyi aşağı doğru otomatik olarak çoğaltmayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Doldur/Sağ         B)Doldur/Sol           C)Doldur/Aşağı                    D)Doldur/Yukarı
  53. Seçilmiş bir alandaki ilk hücrede yer alan bilgiyi sağa doğru otomatik olarak çoğaltmayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Doldur/Sağ       B)Doldur/Sol           C)Doldur/Aşağı       D)Doldur/Yukarı
  54. Seçilmiş bir alandaki ilk hücrede yer alan bilgiyi sola doğru otomatik olarak çoğaltmayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Doldur/Sağ         B)Doldur/Sol         C)Doldur/Aşağı       D)Doldur/Yukarı
  55. Seçilmiş bir alandaki ilk hücrede yer alan bilgiyi yukarı doğru otomatik olarak çoğaltmayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Doldur/Sağ                         B)Doldur/Sol           C)Doldur/Aşağı             D)Doldur/Yukarı
  56. Excel’de seçilen alandaki bilgileri biçime, İçindekilere gibi özelliklerine göre silen komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Düzen/Kes         B)Düzen/Temizle C)Düzen/Sil              D)Düzen/Sayfayı sil
  57. Excel’de seçilmiş hücrelerdeki sadece biçim özellikleri temizlenmek istenirse aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılır?
    A)Düzen/Temizle/Tümü                                         B)Düzen/Temizle/İçindekiler
    C)Düzen/Temizle/Biçimler                               D)Düzen/Temizle/Açıklamalar
  58. Excel’de Düzen/Sil komutu için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A)Hücreleri sola ya da yukarı öteleyerek silebilmeyi sağlar
    B)Satırın tamamını silebilmeyi sağlar
    C)Sütunun tamamını silebilmeyi sağlar
    D)Hepsi
  59. Excel’de sadece bir satırı kapatarak silmek için aşağıdaki seçeneklerden hangisi seçilir?
    A)Satırın üzerinde Delete tuşuna basılır               
    B)Satırın tamamı seçiliyken Düzen/Sil komutu seçilir
    C)Sütunun tamamı seçiliyken Düzen/Sil komutu seçilir
    D)Tablo/Satır sil komutu seçilir
  60. Excel’de Düzen/Bul komutunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)İstenilen bir ifadeyi arar ve değiştirir                 B)İstenilen ifadeyi sadece bulur
    C)istenilen alanı siler                                             D)Dosyayı kaydetmeyi sağlar
  61. Excel’de Düzen/Değiştir komutunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)İstenilen ifadeyi arar ve istenirse değiştirir           B)İstenilen bir ifadeyi sadece bulur
    C)İstenilen alanı siler                                             D)Dosyayı kaydetmeyi sağlar
  62. Excel’de çalışma kitabının bir sayfası hangi komut ile silinebilir?
    A)Dosya/Sil                            B)Düzen/Sil                            C)Düzen/Sayfayı sil             D)Düzen/Kes
  63. Bul, Değiştir ve Git komutları hangi mönü içinde yer alır?
    A)Veri                                    B)Düzen                C)Görünüm             D)Dosya
  64. Bir sayfayı başka bir sayfanın sonrasına ya da başka bir çalışma kitabına taşımayı ya da kopyalamayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Düzen/Sayfayı taşı veya kopyala                 B)Düzen/Sayfayı sil
    C)Ekle/Çalışma sayfası                                          D)Dosya/Farklı kaydet
  65. Ekle/Hücreler komutu için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A)Hücreleri aşağı veya sağa öteleyerek eklemeyi sağlar
    B)Tüm satır eklemeyi sağlar
    C)Tüm sütun eklemeyi sağlar
    D)Hepsi
  66. İmlecin bulunduğu yere yeni bir satır eklemeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ekle/Satır          B)Ekle/Sütun           C)Ekle/Çalışma sayfası           D)Ekle/Ad
  67. İmlecin bulunduğu yere yeni bir sütun eklemeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ekle/Satır                            B)Ekle/Sütun        C)Ekle/Çalışma sayfası D)Ekle/Ad
  68. Bir çalışma sayfası ekleyebilmek için aşağıdaki komutlardan hangisi kullanılır?
    A)Dosya/Yeni                B)Ekle/Satır               C)Ekle/Çalışma sayfası      D)Düzen/Sayfayı sil
  69. Belirtilen hücreye gidebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Düzen/Git                          B)Düzen/Bul           C)Düzen/Kes          D)Düzen/Yapıştır
  70. Hücrelerin sağ üst köşesinde kırmızı bir nokta hangi işlemden sonra oluşur?
    A)Dipnotlar                             B)Açıklama           C)Artalan                D)Üst bilgi
  71. Excel’de herhangi bir hücreye not eklemek için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılır
    A)Biçim/Ekle/Açıklama            B)Araçlar/Açıklama    C)Ekle/Açıklama   D)Düzen/Ekle/Açıklama
  72. Sütun, satır ya da hücre silerken arayı kapatarak silen komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Temizle                               B)Sil                       C)Ekle                     D)Geri Al
  73. Excel çalışma sayfasını büyüten seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ekle/Tam ekran       B -Görünüm/Tam ekran    C)Sayfa/Tam ekran   D)Düzen/Tam ekran
  74. Excel’de çalışma sayfası üzerinde değişikliğe neden olan işlemi iptal etmek için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılır?
    A)Düzen/Yinele      B)Düzen/Geri al    C)Düzen/Kes          D)Düzen/Yapıştır
  75. Excel’de iptal edilen bir işlemin tekrar yapılmasını sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Geri al                 B)Aç                       C)File                      D)Yinele
  76. Excel’de bir grafik çizmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dosya/Grafik      B)Düzen/Grafik       C)Ekle/Grafik        D)Ekle/Grafik
  77. Excel’de grafik sihirbazı neden kullanılır?
    A)Grafik oluşturmak için                                         B)Grafiği yazıcıya göndermek için
    C)Grafik kopyalamak için                                              D)Grafikten çıkmak için
  78. İmlecin bulunduğu yere sayfa sonu işareti konulmak istenirse kullanılan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ekle/Sayfa sonu    B)Düzen/Sayfa sonu  C)Görünüm/Sayfa sonu    D)Tablo/Sayfa sonu 
  79. Çeşitli hesaplamalar için kullanılan işlevlerin(fonksiyon) isimleri hangi komut ile görülebilir?
    A)Biçim/Hücreler    B)Ekle/Hücreler       C)Ekle/İşlev          D)Biçim/İşlev
  80. Bir çalışma sayfasının içerisine resim ekleyebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Resim        B)Düzen/Resim       C)Görünüm/Resim  D)Ekle/Resim
  81. Yazılan sayıları değişik düzende görüntülemeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Hücreler/Sayı                                       B)Biçim/Hücreler/Yazı tipi
    C)Biçim/Hücreler/Hizalama                    D)Biçim/Hücreler/Kenarlık
  82. Hücre veri tiplerini değiştiren komut aşağıdakilerden hangisidir? 
    A)Biçim/Hücreler/Sayı                                       B)Biçim/Hücreler/Yazı tipi      
    C)Biçim/Hücreler/Hizalama                    D)Biçim/Hücreler/Kenarlık
  83. Biçim/Hücreler/Hizalama seçeneğinin yaptığı görev aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Verileri yazıcıya aktarır
    B)Seçilmiş alandaki verileri siler
    C)Seçilmiş alandaki verilerin nasıl görüntüleneceğini belirtir
    D)Seçilmiş alandaki verilerin kopyalanmasını sağlar
  84. Hizalama komutu ile aşağıdaki işlemlerden hangisi gerçekleştirilebilir?
    A)Seçili alandaki bilgiyi sağa hizalar                     B)Seçili alandaki bilgiyi sola hizalar
    C)Seçili alandaki bilgiyi dikey hizalar                      D)Hepsi
  85. Yapılan tablonun içerisini veya etrafını çizdirebilmemizi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Hücreler/Sayı                                           B)Biçim/Hücreler/Yazı tipi
    C)Biçim/Hücreler/Hizalama                    D)Biçim/Hücreler/Kenarlık
  86. Yapılan tablonun zemin rengi ayarını yapabilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Hücreler/Desenler                              B)Biçim/Hücreler/Yazı tipi
    C)Biçim/Hücreler/Koruma                                      D)Biçim/Hücreler/Kenarlık
  87. Seçilmiş bir alandaki yazıların biçimini ve rengini değiştirmek için kullanılan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Hücreler/Desenler                    B)Biçim/Hücreler/Yazı tipi
    C)Biçim/Hücreler/Koruma                                      D)Biçim/Hücreler/Kenarlık
  88. Tablo içerisindeki sütunların genişliğini içindeki yazının uzunluğuna göre otomatik olarak ayarlamayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Sütun/Genişlik                                          B)Biçim/Sütun/En uygun genişlik
    C)Biçim/Sütun/Standart genişlik                            D)Biçim/Sütun/Göster
  89. Seçili sütunları gizleyebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Satırlar/Gizle                                            B)Biçim/Sütun/Göster
    C)Biçim/Satır/Göster                                              D)Biçim/Sütun/Gizle
  90. Biçim/Satır komutu ile aşağıdakilerden hangisi yapılabilir?
    A)Satır yüksekliği ayarlanabilir                              B)Satır gizlenebilir
    C)Gizlenen satır gösterilebilir                 D)Hepsi
  91. Bir sütunun genişliğini öngörülen genişliğe getirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Sütun/Genişlik                                    B)Biçim/Sütun/En uygun genişlik
    C)Biçim/Sütun/Standart genişlik                            D)Biçim/Sütun/Göster
  92. Biçim/Sayfa komutu için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A)Çalışma sayfasının adını değiştirmeyi sağlar     B)Çalışma sayfasını gizler
    C)Gizlenmiş çalışma sayfasını gösterir D)Hepsi
  93. Yapılan tabloya mevcut biçimlerden birini otomatik bir şekilde uygulamayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Biçem                                       B)Biçim/Otomatik biçim
    C)Biçim/Otomatik düzelt                                         D)Biçim/Hücreler
  94. Seçilen alandaki bilgileri sıralamayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Veri/Sırala        B)Biçim/Sırala         C)Düzen/Sırala       D)Ekle/Sırala
  95. Belli bir düzende yazılmış bir tablonun herhangi bir özelliğine göre incelenebilmesini sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Veri/Sırala          B)Düzen/Süz          C)Veri/Süz                            D)Veri/Tablo
  96. Belli bir düzende yazılmış bir tablonun her bir kaydının tek tek görülebilmesini ve üzerinde işlemler yapılabilmesini sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Veri/Sırala                          B)Veri/Form         C)Veri/Süz              D)Veri/Tablo
  97. Bir sütuna yazılmış uzun bir cümleyi birden fazla sütuna paylaştırabilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Veri/Tablo                          B)Veri/Süz                   C)Veri/Form     D)Veri/Metni sütunlara dönüştür 
  98. Araçlar menüsündeki Yazım Kılavuzu seçeneğinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Tablonun bir özetini çıkartır                               B)Etkileyenleri izler
    C)Etkilenenleri izler                                D)Tablo içindeki hatalı kelimeleri gösterir ve düzeltir
  99. Excel’de çalışma tablosundaki kılavuz çizgilerinin görüntülenip görüntülenmeyeceği hangi seçenekle gerçekleştirilir?
    A)Görünüm/Kılavuz çizgileri                  B)Biçim/Seçenekler/Kılavuz çizgileri
    C)Ekle/Kılavuz çizgileri                                          D)Araçlar/Seçenekler/Görünüm/Kılavuz çizgileri
  100. Excel’de çalışma tablosunu istenilen yerden bölmek için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılır?
    A)Pencere/Böl        B)Tablo/Böl          C)Düzen/Böl           D)Pencere/Yeni pencere
  101. Bir tablo içerisinde belirtilen alandaki sayıların toplamını bulmayı sağlayan işlev komutu aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ortalama                            B)Eğer                    C)Çarpım                                D)Topla
  102. Bir tablo içindeki ifadelerin karşılaştırılarak sonucuna göre işlem yapılabilmesini sağlayan işlev komutu aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Eğer                                  B)Ortalama                             C)Değil                                    D)Veya
  103. Excel’de bir hücreye;          =EĞER(10>8; “büyük”; “küçük”)  formülü yazılırsa o hücredeki görüntü aşağıdakilerden hangisi olur?
    A)küçük                  B)büyük                C)10                                       D)8
  104. Standart araç çubuğunda yer alan otomatik toplam araç simgesi aşağıdakilerden hangisidir?
     A) +                                       B) /                          C) Σ                                        D) %
  105. B8 ve C9 hücrelerindeki değerlerin ortalamasını bulan yazılım aşağıdakilerden hangisidir?
     A) =B8+C9/2         B) B8+(C9)/2          C) =B8/C9/2            D) =(B8+C9)/2
  106. A9 ve A4 hücrelerindeki değerleri toplamını A5’e bölen formül aşağıdakilerden hangisidir?
    A) =A9*A4/A5        B) =A9*A4\A5        C) =(A9+A4)/A5     D)A9*A4/A5
  107. A1 hücresinden D15 hücresine kadar olan alandaki tüm sayıların toplamını bulan formül aşağıdakilerden hangisidir?
    A)=Ortalama(A1:D15)            B)=A1+D15                            C)=Topla(A1:D15)                D)=Mak(A1:D15)  
  108. D2 hücresinde bir öğrencinin ortalama notu yazılıdır. Eğer bu not 50’den küçükse KALDI; 50’den büyük ya da eşitse GEÇTİ bilgisini yazan formül aşağıdakilerden hangisidir?
    A)=EĞER(D2<49; “GEÇTİ”; “KALDI”)                     B)=EĞER(D2<50; “KALDI”; “GEÇTİ”)
    C)=EĞER(D2>49; “KALDI”; “GEÇTİ”)                     D)=EĞER(D2>55; “GEÇTİ”; “KALDI”)
  109. ESC tuşunun görevi nedir?
    A)Komutu iptal eder          B)Komutu onaylar   C)Komutu tekrar ettirir            D)Hücre kopyalar
  110. CTRL+Home tuşunun görevi nedir?
    A)En son hücreye konumlanır                               B)A10 hücresine konumlanır
    C)Tüm hücreleri bloklar                                         D)A1 hücresine konumlanır
  111.  Yandaki şekilde görülen simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Seçili sütunları birleştirir ve metni ortalar              B)Seçili sütunları siler
    C)Seçili alanı kopyalar                                           D)Seçili alanı sağa dayalı yapar
  112.   Yandaki şekilde görünen simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Para birimi ekler                                     B)Sayıyı yüzde biçimine dönüştürür
    C)Sayıya sağdan sıfır eklenmesini sağlar             D)Ondalık ayıraç kullanılmasını sağlar
  113.   Yandaki şekilde görünen simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Aç                      B)Kaydet                C)Kes                    D)Kopyala
  114. Yandaki şekilde görünen simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Sayıların ortalamasını alır                   B)Sayıların standart sapmasını alır
    C)Sayıların otomatik toplamını alır                 D)Sayıların karekökünü alır
  115.   Şekilde görünen simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Kopyala                              B)Yapıştır                               C)Biçim boyacısı     D)Kes
  116.   Şekilde görünen simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Aç                      B)Kaydet                               C)Yazdır                                 D)Yeni
  117.   Şekildeki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Bilgileri büyükten küçüğe doğru sıralar      B)Bilgileri küçükten büyüğe doğru sıralar
    C)Bilgileri büyük harfe çevirir           D)Bilgileri küçük harfe çevirir
  118.   Şekilde görünen simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Fonksiyonların kullanımını sağlayan işlev sihirbazıdır
    B)Otomatik toplam almak için kullanılır
    C)Otomatik çarpma işlemleri için kullanılır
    D)Otomatik bölme işlemi için kullanılır
  119.   Şekilde görünen simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Yeni                    B)Aç                       C)Kaydet                                D)Yazdır
  120.   şekilde görünen simgelerin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Yinele                                 B)Geri Al                               C)Ekle                     D)Kes
  121. Excel ile Word fark nedir?
    A)Word veri tabanı, Excel kelime işlemcidir.
    B)Word hesap tablosu, Excel kelime işlemcidir.
    C)Excel hesap tablosudur, Word kelime işlemcidir.
    D)Excel bellek hizmet programı, Word kelime işlemcidir.
  122. Çalışma kitabı nedir?
    A)Bir tablodur.                       B)Bir hücre alanıdır.
    C)Excel dosyasıdır.                            D)Satır ve sütunun kesişimidir.
  123. Yeni bir Çalışma Kitabı açmak için hangi tuş kullanılır?
    A)CTRL-O              B)CTRL-S                               C)CTRL-N                              D)CTRL-D
  124. Dosya / sayfa yapısı menüsü ile aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?
    A)Sayfa üst bilgi ve alt bilgi verilmesi
    B)Yazdırma alanı tanımlama ve ilgili işlemlerin yapılması
    C)Sayfanın yönelimi
    D)Metnin yazı tipi ayarlarının yapılması
  125. Excel’de dosyayı yazıcıya gönderen kısayol tuşu hangisidir?
    A) Ctrl + C              B)Ctrl + P     C) Ctrl + V         D) Ctrl + X
  126. Yazdığımız yazının 5 adet çıktısını almak için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A)Görünüm-Yazdır-Kopya sayısı 5       B)Standart Araç çubuğu/Yazdır-Kopya sayısı
    C)Dosya-Yazdır-Kopya sayısı:5        D)Düzen-Yazdır-Kopya sayısı:5
  127. Dosya / yazdırma alanı /yazdırma alanı tanımla komutunun yaptığı işlem hangisidir
    A)Hücre formatını değiştirir
    B)Satır yüksekliğini ayarlar
    C)Yazıcıdan sayfanın sadece istenilen bir kısmının çıktısının alınmasını için alan belirlenir
    D)Hücrelerdeki verileri sıralatır
  128. Yapılan çalışma tablosunu diske kayıt edebilmeyi sağlayan kısayol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ctrl+S                B)Ctrl+P                  C)Ctrl+K                  D)Ctrl+U
  129. Excel’de birden fazla dosya ardı ardına açılmış ise bu dosyaları Excel’den çıkmadan kapatabilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dosya/Aç            B)Dosya/Yeni        C)Dosya/Kapat      D)Dosya/Çıkış
  130. Herhangi bir satır üzerinde fare sol tuşuna tıklandığında ne olur?
    A)Satır silinir           B)Satır seçilir       C) Satır eklenir        D)Satır yüksekliği ayarlanır
  131. Excel de çalışma sayfasını hangi menüden silersiniz?
    A)Biçim sayfa sil                    B)Biçim sayfa gizle
    C)Ekle çalışma sayfası                          D)Düzen sayfa sil
  132.  Hücre dizilerinden hangisi bir hücre alanını belirler.?
    A) D1:D10              B)D1..D10                               C)D1-d2                  D)D1*D2
  133. İstenilen sayfanın silinmesi için aşağıdakilerden hangisi uygulanmalıdır
    A)Sayfa ismi üzerinde iken Delete tuşuna basmak
    B)Sayfa ismi üzerinde iken fare sağ tuşundan sil seçeneği
    C)Sayfa ismi üzerinde iken fare sol tuşuna çift tıklamak
    D)Sayfa ismi üzerinde iken kes komutu uygulamak
  134. İşaretlenmiş hücrelerdeki veriyi silmek için hangi tuşa basarız?
    A) İnsert        B) Home                           C) PageUp              D) Delete
  135. Bir hücre grubu fare ve Ctrl tuşları kullanılarak sürüklenir ve bırakılırsa yapılan işlem nedir?
    A)Sürükleme          B)Taşıma                                C)Kopyalama        D)Silme
  136. Excel’de bir satırın tamamını seçmek istersek nasıl bir işlem yapılır?
    A)Düzen/Satır
    B)Biçim/Satır
    C)Seçilecek satır numarasının üzerine tıklanır
    D)Seçilen sütun adı üzerine tıklanır
  137. Excel’de bir sütunun tamamını seçmek istersek nasıl bir işlem yapılır?
    A)Düzen/Sütun
    B)Biçim/Sütun
    C)Seçilecek satır numarasının üzerine tıklanır
    D)Seçilecek sütun adı üzerine tıklanır.
  138. Düzen/sil/hücreleri sola ötele komutunun işlevi nedir?
    A)Seçilen hücreler silinir ve altındaki hücreler yukarı kaldırılır
    B)Seçilen hücreler silinir ve sağındaki hücreler sağa kaydırılır.
    C)Seçilen hücreler silinir ve sağındaki hücreler aşağı kaldırılır
    D)Seçilen hücreler silinir ve sağındaki  Sola Kaydırılır.
  139. Fare dışında klavye kullanarak Seçim yapabilmeyi sağlayan tuş grubu aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ctrl+Alt         B)Ctrl+Del            C)Shıft+C         D)Shıft+Yön Tuşları
  140. Görünüm menüsündeki formül çubuğu seçimi ne yapar?
    A)Formül çubuğunu yeniden düzenler
    B)Araç çubuğunu gösterir
    C)Formül çubuğunu gizler yada gösterir
    D)Durum çubuğunu gösterir
  141. Pratik olarak hücreleri nereden adlandırırız?
    A)Formül çubuğundan                           B)Ad kutusundan
    C)Biçim çubuğundan                             D)Araç çubuğundan
  142. Aşağıdakilerden hangisi hücre adresini ifade eder?
    A) A1234                               B) 1A      C) Home                  D) End
  143. Sütun genişliğini verileri tam sığacak boyuta getirmek için yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Düzen – en uygun genişlik                   B)Sağdan hizalamak
    C)Biçim – sütun – en uygun genişlik  D)Biçim boyacısı
  144. Bir tablodaki hücreleri tek bir hücreye indirgemek için kullanılan araç çubuğu öğesi hangisidir?
    A) Girintiyi Azalt                    B) Hücreleri Böl
    C) Girintiyi Artır                      D) Hücreleri Birleştir
  145.   Simgesi hangi çubukta bulunur ?
    A) Biçimlendirme                   B) Standart     C) Çizim       D) Formlar
  146. Excel’de sayfa gizleme işlemi nereden yapılır?
    A)Araçlar-Seçenekler-Genel B)Biçim-Sayfa-Gizle
    C)Düzen-Sayfa-Gizle                            D)Araçlar-Seçenekler-Gizle
  147. Excel’de bir hücre içinin renklendirilmesi, yazı tipi ve font ayarı gibi işlemlere ne ad verilir?
    A)Hücre genişlik ayarı                           B)Hücre gölgelendirme
    C)Hücre biçimlendirme                    D)Hücre yükseklik ayarı
  148. Aktif hücre (Seçili) hücre adresi veya adı nerede görülür?
    A)Formül çubuğunda                             B)Ad kutusunda
    C)Satır başında                      D)Sütun Başında
  149. $B$3 hücre adresi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A) Satır mutlak, sütun göreli                  B)Satır ve sütun göreli
    C)Satır ve sütun mutlak                   D)Sütun mutlak, satır göreli
  150. Excel’ de sayfa 1 deki A2 hücresinin adresini aşağıdakilerden hangisi gösterir?
    A) Sayfa1!A2                B) Sayfa1;A2                  C) Sayfa1A2          D) =sayfa1$A2
  151. Bir hücrede gördüğünüz ### işareti neyi gösterir?
    A)Girilen metin hücre genişliğine sığmamıştır
    B)Girilen isim hücreye sığmamıştır
    C)Girilen sayısal değer hücreye sığmamıştır
    D)Yanlış veri girilmiştir
  152. Bir hücredeki veriyi düzenlemenin klavye karşılığı hangisidir?
    A) F1      B)F6                        C)F9                        D)F2
  153.   Düğmesinin yaptığı işlem hangisidir?
    A)Çalışma sayfasına sayı formatı verir
    B)Bir hücrenin veya seçili alanın biçimsel özelliklerini ayı şekilde belirlenen ikinci bir alana vermeyi sağlar
    C)Hücre boyar
    D)Hücre artalanını boyar
  154. Excel de arka plan rengi hangi menüden eklenir?
    A)Biçim sayfa sil                    B)Biçim sayfa arka plan
    C)Ekle çalışma sayfası                          D)Düzen sayfa adlandır.
  155. Ekle- Grafik ne işlem yapar?
    A)Çalışma kitabına bir grafik ekler                B)Çalışa kitabından bir grafik siler
    C)Çalışma kitabına bir grafik kopyalar    D)Çalışma kitabından bir dosya ismini değiştirir
  156. Köprü eklemek için hangi tuş kullanılır?
    A)Ctrl – K               B)Shift – K                              C)Ctrl – Shift – K     D)Alt – Ctrl – K
  157. Çalışma kitabına boş bir satır ekleyen komut dizisi nedir?
    A)Görünüm/satırlar                                B)Ekle/satır
    C)Görünüm/hücreler                              D)Ekle/sütunlar
  158. Excel formüllerinde aşağıdakilerden hangisinde işlem önceliği en fazladır?
    A) Toplama             B) Çıkarma              C) Üs alma                            D) Çarpma
  159.  Yandaki gösterilen düğme nedir?
    A)Grafik sihirbazı                               B)Köprü ekle
    C)Web araç çubuğu                              D)Harita
  160. İmlecin bulunduğu yere yeni bir sütun eklemeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ekle/Satır            B)Ekle/Sütun        C)Ekle/Çalışma sayfası           D)Ekle/Ad
  161. Bir çalışma sayfası ekleyebilmek için aşağıdaki komutlardan hangisi kullanılır?
    A)Dosya/Yeni                        B)Ekle/Satır
    C)Ekle/Çalışma sayfası                     D)Düzen/Sayfayı sil
  162. Hücrelerin sağ üst köşesinde kırmızı bir noktanın oluşmasını sağlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dipnotlar             B)Açıklama           C)Artalan                D)Üst bilgi
  163. Bir çalışma sayfasının içerisine resim ekleyebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Resim   B)Düzen/Resim            C)Görünüm/Resim  D)Ekle/Resim
  164. Yukarıdaki tabloya göre derslerin ortalamasını nasıl hesaplarız?
    Vizelerin Etkisi         : % 40    Final Etkisi               : % 60
    A)   =(B2+C2)/2*0,40+(D2*0,60)
    B)   =(B2-C2)/2*0,40+(D2*0,60)
    C)   =(B2/C2)/2*0,40+(D2*0,60)
    D)   =(B2+C2)/2*0,40-(D2*0,60)
  165.  Yandaki butonun görevi nedir?
    A)Excel’de makro oluşturmayı sağlar.
    B)Yeni bir çalışma sayfası açar.
    C)İstenilen fonksiyonların kullanımını sağlar.
    D)Format işlemleri ile ilgili düzenlemeleri yapar.
  166.   Düğmesinin görevi nedir?
    A)İşlev sihirbazını ekrana getirir            B)Otomatik toplam
    C)Aktif hücreye sembol ekler                D)Grafik sihirbazını açar
  167. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A)Formüllerde boşluk yerine(“ “) kullanılır.
    B)Formüller =(eşittir) işareti ile başlar
    C)İşlev sihirbazı (fx) yardımı ile formül oluşturmak mümkündür.
    D)Formüller  #  işareti ile başlar.
  168.   =TOPLA (A1:A3) formülünün karşılğı neye eşittir?
    A)  = A1 + A2 +A3                 B) = A1
    C) = A1 +A3                                          D) = A3 +A2
  169. =TOPLA(D:D) işlemi aşağıdakilerden hangisini yapar?
    A)Tüm D satırını  toplar                          B)Tüm D sütununu toplar
    C)Tüm Sayfayı toplar                             D)İki hücreyi toplar
  170. Excel’de YUVARLA(2,15;1)  formülünün sonucunda hangi sonuç çıkar?
    A) 2,2     B) 2,1                      C) 20                       D 2,15
  171. Aşağıyuvarla(5,46898;3) formülünün sonucunda hangi sonuç çıkar?
    A) 5.4     B) 5,46                                   C) 5,468                 D) 5,46898
  172. a1 ve a3 hücresinin toplamını alan ifade aşağıdakilerden hangisidir?
    A) =topla(a1..a3)                   B) =topla(a1;a3)
    C) =topla(a1:a3)                   D) =topla(a1,a3)
  173. =b4+b5+b6+b7 işleminin eşdeğeri aşağıdakilerden hangisidir?
    A) = topla(b4;b7)                   B) = topla(b4,b7)
    C) = topla(b4:b7)                 D) = topla(b4+b7)
  174. =eğer(e4>70;’’geçti’’;’’kaldı’’) işleminin açıklaması aşağıdakilerden hangisidir?
    A)E4 büyük eşit70 ise kaldı yazar         B)E4 boş ise geçti yazar
    C)E4 küçük 70 ise geçti yazar               D)E4 büyük 70 ise geçti yazar
  175. a1=3 , b1=9, c1=8 yandaki değerlere göre =mak(a1:c1) işleminin sonucu nedir?
    A) 9        B) 8                         C) 3                         D) 2
  176. =soldan(‘yaprak’;3) işlevinin sonucu nedir?
    A) Yaprak              B) Yap                    C) Rak                     D) Prak

 

  1.   Yukarıdaki tabloya göre A4 hücresine  =ORTALAMA(A1:A3) yazılırsa, A4 hücresinde hangi sonuç görülür?
    A)80                       B)50                 C)75                                   D)100
  2. Seçili sütunları gizleyebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Biçim/Satırlar/Gizle                            B)Biçim/Sütun/Göster
    C)Biçim/Satır/Göster                              D)Biçim/Sütun/Gizle
  3. Yapılan tablonun içerisini veya etrafını çizdirebilmemizi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Hücreler/Sayı                           B)Biçim/Hücreler/Yazı tipi
    B)Biçim/Hücreler/Hizalama     D)Biçim/Hücreler/Kenarlık
  4.  Yandaki butonlar aşağıdaki hangi işi yapar?
    A)Verileri listeler                    B)Verileri okla gösterir
    C)Verileri sıralar                 D)Verileri aktarır
  5. Excel’de özel liste hazırlamak için hangisi yapılmalıdır?
    A)Araçlar-Seçenekler-Özel Liste   B)Veri-özel – Özel Liste
    C) Ekle- Özel Liste                 D) Düzen- Doldur- Özel Liste
  6. Kayıtlı makroyu çalıştırmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
    A)Araçlar-makro-yeni makro                 B)Ekle-makro-yeni makro
    C)Araçlar-makro-makrolar              D)Araçlar-makro-yeni makro

 

word excel soruları ve cevapları word excel sınav soruları ve cevapları word excel test soruları ve cevapları excel sınav soruları uygulama word soruları power point soruları excel sınav soruları

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , , , ,
Eklenme Tarihi: 6 Ocak 2016

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*