office SINAV SORULARI, word sertifika soruları ve cevapları, ofis online sınav soru ve cevapları

yorumsuz
1.606 views
office SINAV SORULARI, word sertifika soruları ve cevapları, ofis online sınav soru ve cevapları

WORD SINAV SORULARI, word sertifika soruları ve cevapları, word online sınav soru ve cevapları

Sayfamıza word soru ve cevaplarını ekliyoruz. Sayfamızın alt kısmına aynı zamanda word formatında indirebileceğiniz bir indirme linkinide ekliyoruz. Bu office soruları word excel powerpoint ve outlook  olmak üzere temel office sorularından oluşmakta. Diğer sayfalara çok daha detaylı ayrı ayrı da office genel sorularını ekleyeceğiz. Bu yazmıza eklediğimiz office soruları sadece başlangıç aşamasında kullanılabilecek düzeyde. Ve temel olarak office bilginizi ölçecek düzeyde hazırlanmış sorular.

 

Soruların tamamını word formatında indirmek için aşağıdaki indirme linkini tıklamanız yeterli.

 

Word-online-soru-cevaplari-indir

 

WORD SINAV SORULARI, word sertifika soruları ve cevapları, word online sınav soru ve cevapları

Word’de açık olan belgelerin listesine nereden bakabiliriz?

A. Pencere
B. Görünüm
C. Biçim
D. Araçlar

Cevap: A şıkkı PENCERE

Düz metin yazarken Ctrl + ENTER tuşlarına basmak Word’de ne anlama gelir?

A. Kelimeler arası boşluk
B. Yeni sütun başı
C. Yeni paragraf başı
D. Yeni sayfa başı

Cevap: D şıkkı Yeni sayfa başı

Word’de Sayfanın görünüm oranını değiştirmek için aşağıdaki pencerelerden hangisi kullanılır?

A. Dosya – Sayfa Yapısı- Yakınlaştır
B. Görünüm – Yakınlaştır
C. Düzen – Yakınlaştır
D. Biçim – Otomatik Biçim

Cevap: B şıkkı

Aşağıdakilerden hangisi Excel çalışma kitabının dosya uzantısıdır?

A. .bmp
B. .txt
C. .xls
D. .xlt

Cevap: C şıkkı

=ORTALAMA(B1:B5) fonksiyonunun işlevi nedir?

A. B1 ve B2 hücrelerinin ortalamasını alır
B. B1 den B5’e kadar olan hücrelerin ortalamasını alır
C. B1 hücresindeki sayıyı ortalar
D. B5 hücresindeki sayıyı ortalar.

Cevap: B şıkkı

Hücreye girilen bir formülü düzenleme moduna getirmek için hangi tuş kullanılır?

A. F2
B. ESC
C. TAB
D. F1

Cevap: A şıkkı

Outlook’da Yeni Bir Posta İletisi Oluşturma Kısayolu aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yer almaktadır?

A. CTRL+Z
B. CTRL+N
C. ALT+N
D. CTRL+ALT+N

Cevap: B şıkkı

Outlook’da Yeni Bir Kişi Ekleme Seçenekleri aşağıdakilerden hangisinde doğru bir şekilde verilmiştir.

.

A. Ekle/Yeni/Kişi
B. Biçim/Yeni/Kişi
C. Görünüm/Yeni/Kişi
D. Dosya/Yeni/Kişi

Cevap: D şıkkı

Power Pointte nesnelere hareketli olarak animasyon nereden eklenir?

A. Slayt gösterisi / Özel animasyon
B. Slayt gösterisi / Slayt geçişi
C. Biçim / Slayt düzeni
D. Ekle / Animasyon

Cevap: A  şıkkı

Power Point programındaki bir slayta nasıl ses eklenir?

A. Ekle / Film ve Sesler / Dosyadan Ses
B. Dosya / Resim / Dosyadan
C. Ekle / Ses
D. Ekle / Film ve sesler / Video

Cevap: A şıkkı

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , , , , , , ,
Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2014

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*