word 2007 halk eğitim soruları,hem modül 4 word soru cevapları

yorumsuz
882 views
word 2007 halk eğitim soruları,hem modül 4 word soru cevapları

hem bilgisayar işletmenlik soru ve cevapları,word 2007 halk eğitim soruları, hem 4. modül word 2010 soru ve cevapları, ofis word 2013 hem modül 4 soru ve cevapları

 

Word programını halk eğitim kurumlarında kurslarda ücretsiz öğrenmek çok ama çok kolay. Bizlerde halk eğitim merkezinde modül 4 sınavında karşınıza çıkabilecek word soru ve cevaplarını sayfamıza ekliyoruz.

Gayet eğlenceli ve kolay olay word soruları word 2007 word 2010 ve word 2013 şeklinde çözülebilir. Okulda özellikle meslek liselerindeki öğrencilerinde oldukça işine yaracaktır bu word soruları. yaklaşık 200 soru var ve en sondada cevapları da mevcut.

BİLGİSAYAR KULLANIMI KURSU
IV.MODÜL SINAV SORULARI
KELİME İŞLEMVİ PROGRAMI

Ad- Soyad :
1)Word nedir?
A) Hesap  Programıdır
B) Tablo  – Grafik Programıdır
C) Kelime İşlem Programıdır
D) İşletim Sistemidir
2)Word Programının uzantısı nedir?
A) xlsx
B) docx
C) jpg
D) avi
3)

Word 2007 programında yukarıdaki şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır?
A)Paragraf ile ilgili işlemler
B) Pano ile ilgili işlemler
C) Düzenleme ile ilgili işlemler
D)Yazı tipi ile ilgili işlemler
4) Yandaki butonun görevi nedir?

A) Kaydet
B) Aç
C) Yeni
D) Yazdır
5) CTRL+Z tuşunun görevi nedir?
A) Geri Al
B) Yeniden Yazılan
C) Yeni
D) Kaydet
6) Word programında daha önceden var olan dosyayı ekrana getirmek için hangi komutlar kullanılır?
A) Office Düğmesi – Kaydet
B) Office Düğmesi – Aç
C) Office Düğmesi – Yeni
D) Office Düğmesi – Baskı Önizleme
7) Sayfaya Klavyede bulunmayan bir karakteri nasıl ekleriz?
A) Düzen – Simgeler – Simge
B) Ekle – Metin – Simgeler
C) Ekle – Simgeler – Simge
D) Ekle – Tablolar –  Simge
8)Metin içerisinde istenilen kelimeyi aratmak için hangi komutlar kullanılır?
A) Giriş – Stiller – Bul
B) Ekle – Düzenleme – Bul
C) Giriş – Yazı Tipi – Git
D) Giriş – Düzenleme – Bul
9)  Düğmesinin adı nedir?
A)Başlat düğmesi
B)Ofis düğmesi
C)Word düğmesi
D)Dosya düğmesi
10) Word programında metni gazete gibi sütunlara nasıl bölebiliriz?
A) Görünüm – Paragraf – Sütunlar
B) Sayfa Düzeni – Sayfa Yapısı – Sütunlar
C) Sayfa Düzeni – Sütunlar
D) Ekle – Sayfa Yapısı – Sütunlar
11) Yandaki butonun görevi nedir?
A) Sayfa sütunlara böler
B) Madde numaralandırmasını verir
C) Artan sıralama yapar
D) Sayfa Numarası ekler
12) Dosyaya üst bilgi Ekleme işlemi nasıl yapılır?
A) Giriş – üst bilgi ve alt bilgi
B) Görünüm – üst bilgi ve alt bilgi
C) Ekle – üst bilgi ve alt bilgi
D) Sayfa Düzeni – üst bilgi ve alt bilgi
13) Bir belgenin yazıcıdan çıkmadan önceki en son hâlini görmek için kullandığımız işlev aşağıdakilerden hangisidir ?
A)  Baskı Ön izleme
B)  Sayfa Yapısı
C)  Sayfa Düzeni Görünümü
D)  Hiçbiri
14) Belgeye sayfa numarası eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
A)  Sayfa Düzeni  – Sayfa Numarası
B)  Giriş –  Üst Bilgi – Sayfa Numarası
C)  Biçim – Sayfa Numarası
D)  Ekle – Üstbilgi ve Altbilgi – Sayfa numarası
15) Yandaki düğme ne işe yarar?
A) X’in karesini almaya
B) Alt simge ve üst simge eklemeye
C) X sayısını 2 ile çarpmaya
D) Matematiksel işlemler yapmaya
16) Kelime üzerinde farenin sol tuşu ile çift tıklama ne anlama gelir?
A)Kelimeyi seçer
B)Paragrafı seçer
C)Satırı seçer
D)İmleci metnin sonuna götürür
17) Sayfanın rengini değiştirmek için hangi yol takip edilmelidir?
A)Giriş – Sayfa arka planı – sayfa
B)Sayfa Düzeni – Sayfa arka planı – sayfa rengi
C)Ekle – Sayfa arka planı – sayfa rengi
D)Yazı Tipi – Sayfa arka planı – sayfa rengi
18) Yandaki düğmenin görevi nedir?
A)Yazıyı hizalamaya yarar
B)Çizgi eklemeye yarar
C)Satır aralığı seçeneklerini ekrana getirir
D)Madde işareti eklemeye yarar
19)  Simgesi ne işe yarar?
A) Tablo çizmeye yarar
B) Resim çizmeye yarar
C) Tabloya yazı yazmaya yarar
D) Kenarlık eklemeye yarar
20

Pazartesi Salı Çarşamba
Perşembe Cuma Cumartesi

Yukarıdaki tablo kaç satır kaç sütundur?
A)6 satır 2 sütun
B)3 satır 2 sütun
C)2 satır 3 sütun
D)3 satır 3 sütun

IV. MODÜL CEVAP ANAHTARI :

  1. C
  2. B
  3. D
  4. A
  5. A
  6. B
  7. C
  8. D
  9. B
  10. B
  11. B
  12. C
  13. A
  14. D
  15. B
  16. A
  17. B
  18. C
  19. A
  20. C

 

 

KISIM 2 WORD SORULARI

 

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI

1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir?
a) Başlat – Programlar – Microsoft Office
b) Başlat – Ayarlar
c) Başlat – Programlar – Donatılar
d) Başlat – Ayarlar – Denetim Masası

2. Normal sayfa görünümünden sayfa düzenine geçmek için kullandığımız yol aşağıdakilerden hangisidir?
a) Dosya – Sayfa Yapısı
b) Görünüm – Sayfa Düzeni
c) Ekle – Sayfa Düzeni
d) Görünüm – Bağlantılı Görünüm

3. Sayfanın görünüm oranını değiştirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a) Dosya – Sayfa Yapısı- Yakınlaştır
b) Görünüm – Yakınlaştır
c) Düzen – Yakınlaştır
d) Biçim – Otomatik Biçim

4. Herhangi bir araç çubuğunu ekranda etkin yapıp kaldırmak için hangi yol izlenmelidir?
a) Düzen – Araç Çubukları
b) Dosya- Araç Çubukları
c) Görünüm-Araç Çubukları
d) Ekle- Araç Çubukları

5. Belgeye üst bilgi ve alt bilgi eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a) Görünüm – Alt Bilgi Üst Bilgi
b) Dosya – Alt Bilgi Üst Bilgi
c) Ekle – Alt Bilgi Üst Bilgi
d) Biçim – Alt Bilgi Üst Bilgi

6. Belgeye sayfa numarası eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır ?
a) Düzen – Sayfa Numarası
b) Dosya – Sayfa Numarası
c) Biçim – Sayfa Numarası
d) Ekle – Sayfa Numarası

7. Yazıyı numaralandırmak veya yazıya madde işareti eklemek için kullandığımız menü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Dosya –Sayfa Yapısı
b) Ekle – Madde imleri ve Numaralandırma
c) Ekle – Sayfa Numaraları
d) Biçim – Madde İmleri ve Numaralandırma

8. Sayfaya kenarlık eklemek veya gölgelendirme yapmak için kullandığımız menü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Dosya –Kenarlık ve Gölgelendirme
b) Biçim – Kenarlık ve Gölgelendirme
c) Görünüm – Kenarlık ve Gölgelendirme
d) Tablo ve Kenarlıklar Araç Çubuğu

9. Bir yazıyı kopyalama yöntemini kullanarak çoğaltmanın geçerli ve en uygun kullanımı hangisidir?
a) Kes – Yapıştır
b) Kopyala – Yapıştır
c) Kes – Kopyala – Yapıştır
d) Hiçbiri

10. Bir belgenin yazıcıdan çıkmadan önceki en son hâlini görmek için kullandığımız işlev aşağıdakilerden hangisidir?
a) Baskı Önizleme
b) Sayfa Yapısı
c) Sayfa Düzeni Görünümü
d) Hiçbiri

11. Belgenin kenar boşluklarını ayarlamak için kullanılan menü ve uygun seçenek hangisidir?
a) Dosya – Sayfa Yapısı – Kenar Boşlukları
b) Dosya – Sayfa Yapısı – Kâğıt
c) Dosya – Sayfa Yapısı – Düzen
d) Hiçbiri

12. 12a+b (a+b alt simge) olarak yazmak için hangi yolu kullanırız?
a) Ekle –Yazı Tipi – Alt simge
b) Biçim – Alt simge
c) Biçim –Yazı Tipi – Alt simge
d) Ekle -Alt simge

13. Ctrl+Home tuşunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir.
a) İmleci belgenin başına getirir.
b) İmleci belgenin sonuna getirir.
c) İmleci paragraf başına getirir.
d) İmleci paragraf sonuna getirir.

14. Ctrl+End tuşunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) İmleci belgenin başına getirir.
b) İmleci belgenin sonuna getirir.
c) İmleci paragraf başına getirir.
d) İmleci paragraf sonuna getirir.

15. Birden fazla belge ile çalışırken tüm belgeleri ekranda görebilmek için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
a) Pencere menüsü kullanılmalıdır
b) Dosya menüsü kullanılmalıdır
c) Görünüm menüsü kullanılmalıdır
d) Yardım menüsü kullanılmalıdır

16. Aşağıdakilerden hangisi Microsoft Word ana menülerinden birisi değildir?
a) Dosya
b) Düzen
c) Ekle
d) Veri

17. Belge içerisindeki karakter, satır, kelime vb. gibi bilgileri saymayı sağlayan komut Aşağıdakilerden hangisidir?
a) Araçlar/Dil
b) Araçlar/Sözcük Sayımı
c) Biçim/sütunlar
d) Biçim/Biçem

18. Belge içerisinde yer alan bir tablodaki birkaç hücreyi tek hücre haline getirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
a) Tablo/Sütun ekle
b) Tablo/Satır Ekle
c) Tablo/Hücreleri Birleştir
d) Tablo/Hücreleri Böl

19. Belge içerisinde yer alan bir tablodaki bir hücreyi birkaç hücre haline getirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
a) Tablo/Sütun ekle
b) Tablo/Satır Ekle
c) Tablo/Hücreleri Birleştir
d) Tablo/Hücreleri Böl

20. Çalışma sayfanızın yönünü(yatay, dikey) değiştirmek için aşağıdaki hangi menü ve sekme kullanılır?
a) Dosya-sayfa yapısı-kâğıt boyutu
b) Dosya-sayfa yapısı-yönlendirme
c) Dosya-sayfa yapısı-seçenekler
d) Dosya-sayfa yapısı-kenarlar

21. CTRL+Y kısa yol tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) En son yapılan işlemi tekrar eder
b) En son yapılan işlemi geri alır
c) En son yapan işlemi siler
d) En son yapılan işlemleri saklar

22. Çalışılan bir metne başka bir dosya ilavesi aşağıdakilerden hangi seçenekle yapılır?
a) Dosya/Dosya
b) Ekle/Dosya
c) Biçim/Dosya
d) Araçlar/Dosya

23. Bir dosyaya belge koruma parolası aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılmalıdır?
a) Dosyayı kaydetme aşamasındaki genel seçeneklerden – Belgeyi Koru
b) Araçlar menüsünden Belgeyi Koru seçeneği
c) Dosyayı kaydettikten sonra, dosyayı tekrar açma aşamasında
d) Araçlar menüsünden – Özelleştir – Belgeyi Koru

24. Cetvel hangi menüden iptal edilir ve kaldırılır?
a) Dosya
b) Düzen
c) Görünüm
d) Ekle

25. Pencere menüsündeki böl seçeneği ne işe yarar?
a) Belgeyi iki parça halinde gösterir.
b) Tablodaki seçili hücreleri böler.
c) Tablodaki bölünmüş hücreleri birleştirir.
d) Belgeyi sütunlara ayırır.

26. Belgeye açma ve değiştirme parolası vermek için hangi yol izlenir?
a) Araçlar – Seçenekler – Güvenlik
b) Dosya – Farklı Kaydet – Güvenlik Seçenekleri
c) Araçlar- Özelleştir-Güvenlik
d) Dosya – Özellikler- Güvenlik

27. Word programında hazırlanan dosyaların uzantısı aşağıdakilerden hangisidir?
a) .xls
b) .bmp
c) .doc
d) .dot

28. Kelime üzerinde farenin sol tuşu ile çift tıklama ne anlama gelir?
a) Kelimeyi seçer
b) Paragrafı seçer
c) Satırı seçer
d) Kursörü metnin sonuna götürür

29. Kelime üzerinde farenin sol tuşu ile üç kez tıklamak ne anlama gelir?
a) Kelimeyi seçer
b) Paragrafı seçer
c) Satırı seçer
d) Kursörü metnin sonuna götürür

30. Düz metin yazarken ENTER tuşuna basmak Word için ne anlama gelir?
a) Kelimeler arası boşluk
b) Yeni sütun başı
c) Yeni paragraf başı
d) Yeni sayfa başı

31. Düz metin yazarken Ctrl + ENTER tuşlarına basmak Word’de ne anlama gelir?
a) Kelimeler arası boşluk
b) Yeni sütun başı
c) Yeni paragraf başı
d) Yeni sayfa başı

32. Seçili olan bir yazıyı farklı bir yere taşımak için aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?
a) Seçili metin üzerinde farenin sol tuşuna basılı tutularak istenilen yere kadar sürüklenir
b) Düzen – Kes ve istenilen yerde Düzen – Yapıştır
c) Farenin sağ tuş menüsünden Kes ve istenilen yerde Yapıştır
d) Düzen – Git seçeneği kullanılır.

33. Dosya kapat seçeneği için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a) Word programı kapanır
b) Açık olan belge kapanır
c) Standart araç çubuğu kapanır
d) Bilgisayarı kapatmaya yarar

34. Belge üzerinde seçili olan alan klavyeden nasıl kopyalanır?
a) Ctrl + Z
b) Ctrl + C
c) Ctrl + X
d) Ctrl + V

35. Belge üzerinde seçili olan alan klavyeden nasıl kesilir?
a) Ctrl + Z
b) Ctrl + C
c) Ctrl + X
d) Ctrl + V

36. Belge üzerinde daha önceden kesilen veya kopyalanan bir alan klavyeden nasıl yapıştırılır?
a) Ctrl + Z
b) Ctrl + C
c) Ctrl + X
d) Ctrl + V

37. Word’de belgenin tüm ekranı kaplaması için aşağıdaki seçeneklerin hangisi kullanılır?
a) Düzen – Bul
b) Görünüm – Tam ekran
c) Biçim – Biçem
d) Görünüm – Sayfa Düzeni

38. Belgeyi değişik bir isimle saklamak için aşağıdaki şıklardan hangisi kullanılır?
a) Dosya – Farklı kaydet
b) Dosya – Ad değiştir
c) Düzen – Yeni Adla kaydet
d) Dosya – Kaydet

39. Kısaltması yazıldıktan sonra boşluk bırakıldıktan sonra uzun halini yazan seçenek aşağıdakilerden hangisidir(Örn: T.C. = Türkiye Cumhuriyeti)
a) Dosya – Otomatik Düzeltme Seçenekleri – Otomatik metin
b) Araçlar – Otomatik Düzeltme Seçenekleri – Otomatik Düzelt
c) Otomatik biçim – Otomatik düzelt
d) Yazım ve Dilbilgisi

40. Dosya – Yazdır seçeneği ile aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?
a) Sadece istenilen sayfaları(3,5,8-12 vb..) yazıcıdan çıkartmak
b) Sadece tek numaralı sayfaları yazıcıdan çıkartmak
c) Belgeye koruma parolası vermek
d) Sadece çift numaralı sayfaları yazıcıdan çıkartmak

41. Word programı temel olarak ne amaçla kullanılmaktadır?
a) Kelime işlemci programıdır. Belge ve dokümanlar hazırlanır
b) Resim hazırlanır.
c) Hesap tabloları oluşturulur.
d) Sürücüler üzerinde kopyalama ve taşıma işlemleri yapılır.

42. Düzen – bul seçeneği hangi işlevi gerçekleştirir?
a) Belge içerisinde belirtilen kelime ve kelime gruplarını arar.
b) Bilgisayardaki belirtilen dosyaları bulur.
c) Hatalı sözcükleri bulup altlarını kırmızıçizgi ile çizer.
d) Toplam sözcük sayısını verir.

43. Belgenin herhangi bir noktasında iken belge başına gelebilmek için aşağıdaki seçeneklerin hangisi yapılmalıdır?
a) Page Up
b) Page Down
c) Ctrl + Home
d) Ctrl + End

44. Her sayfanın başına “Bilgisayar Sınavı” yazdırmak hangi seçenek ile yapılır?
a) Görünüm – Üstbilgi Altbilgi
b) Dosya – Üstbilgi Altbilgi
c) Ekle – Üstbilgi Altbilgi
d) Düzen – Üstbilgi Altbilgi

45. Yazıda seçili olan bir metnin yazı tipi boyutu hangisi ile değiştirilebilir?
a) Farenin sağ tuşu ve yazı tipi seçeneği
b) Farenin sağ tuşu ve Kes seçeneği
c) Ekle menüsü ve Kesme seçeneği
d) Farenin sağ tuşu ve Paragraf seçeneği

46. Araç çubukları ne için kullanılır?
a) Menülerde olmayan seçenekler araç çubuklarında bulunur.
b) Menüleri kullanmak daha kolay olduğu için araç çubukları kullanılır.
c) Araç çubuklarını kullanmak menülerden daha pratik olduğu için
d) Program penceresinin görüntüsünü güzelleştirir.

47. Belgeye resim eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a) Ekle – Resim – Küçük Resim
b) Ekle – Simge – Küçük Resim
c) Ekle – Alan – Resim
d) Ekle – Grafik

48. Belgeyi bir sayfa büyüklüğünde görmek için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılır?
a) Görünüm – Tam Ekran
b) Görünüm – Yakınlaştır – Tüm sayfa
c) Görünüm – Yakınlaştır – Sayfa Genişliği
d) Görünüm – Yakınlaştır – Çoklu Sayfa

49. Word’de açık olan belgelerin listesini nereden görebiliriz?
a) Pencere
b) Görünüm
c) Biçim
d) Araçlar

50. Klavyede olmayan karakterler nasıl eklenir?
a) Ekle – Simge
b) Ekle – Özel Karakterler
c) Ekle – Alan
d) Ekle – Resim


51. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Sayfamızdaki şekillerin büyüklüklerini belirler.
b) Yazı tipi boyutudur.
c) Sayfanın boyutunu ayarlar.
d) Belgenin yakınlaştırıp uzaklaştırma oranını belirler.


52. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Seçili alanı kesip panoya alır.
b) Seçili alanı kopyalayıp panoya alır.
c) Sayfaya makas resmi eklemeye yarar.
d) Panoda bulunan bilgiyi yapıştırır.


53. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Satır ekle
b) Sütun ekle
c) Tablo ekle
d) Tablo ve kenarlıklar.


54. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Seçili alanı kesip panoya alır.
b) Seçili alanı kopyalayıp panoya alır.
c) Sayfaya makas resmi eklemeye yarar.
d) Panoda bulunan bilgiyi imlecin bulunduğu yere yapıştırır.


55. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Baskı ön izleme
b) Belirli bir alanı kesip panoya alır.
c) Belgenin tamamını yazıcıdan çıkartır.
d) Tek sayılı sayfaları yazıcıdan çıkartır.


56. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Daha önceden kayıtlı olan belgeleri açmak için kullanılır.
b) Oluşturulan belgeyi kaydetmeye yarar.
c) Yeni bir Word belgesi açmaya yarar.
d) Yeni bir klasör açar.


57. Yukarıdaki düğmelerin isimlerinin sıralanışı hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
a) Madde işareti – Numaralandırma
b) Numaralandırma – Madde işareti
c) Geri al – Yinele
d) Yinele – Geri al


58. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Yazılı olan metni sütunlara bölmeye yarar.
b) Yazılı olan metni sağa hizalı yapar.
c) Yazılı olan metni ortalı hizalı yapar.
d) Yazılı olan metni sola hizalı yapar.


59. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Çizilen çizgilerin kalınlığını ayarlar.
b) Geçerli belgeye çizgi eklemeye yarar.
c) Çizimlere gölge vermeye yarar.
d) Çizimlerimizi üç boyutlu yapmaya yarar.


60. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Geçerli sayfaya oval çizmeye yarar.
b) Döngüsel başvuruyu başlatır.
c) Baskı önizleme sayfasını açmaya yarar.
d) İmla kılavuzunu çalıştırmaya yarar


61. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Başlangıcı büyüt seçeneğini açmaya yarar.
b) WordArt penceresini ekrana getirmeye yarar.
c) Geçerli sayfaya metin kutusu eklemeye yarar.
d) Yazı tip rengini değiştirmeye yarar.


62. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Geçerli sayfaya çizim yapmaya yarar.
b) Sayfaya çizilen şekillerin çizgi renklerini değiştirmeye yarar.
c) Sayfaya çizilen şekillerin dolgu renklerini değiştirmeye yarar.
d) Çizim araç çubuğu grubunu etkin yapmaya yarar.


63. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Geçerli sayfaya \ işaretini koymaya yarar.
b) Geçerli sayfaya simge eklemeye yarar.
c) Sayfaya çizilen çizgilerin çizgi kalınlıklarını değiştirmeye yarar.
d) Geçerli sayfaya bir piksel genişliğinde çizgi çizmeye yarar.


64. Aşağıdaki şıkların hangisinde sıralanış doğru olarak verilmiştir?
a) Yasla – Ortala – Sola hizala – Sağa hizala
b) Sola hizala – Ortala – Sağa hizala –Yasla
c) Ortala – Sola hizala – Yasla – Sağa hizala
d) Yasla – Sağa hizala – Ortala – Sola hizala


65. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Biçim boyacısıdır.
b) Fırça biçimlerini ekrana getirir.
c) Çizim araç çubuğu grubunu etkin yapar.
d) Çizgi çizme işlemini başlatır.


66. Düğmelerin sıralanışı hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
a) Girinti azalt – Girinti arttır
b) Girinti arttır – Girinti azalt
c) Numaralandırma – Madde işareti
d) Madde işareti – Numaralandırma


67. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Geçerli belgeyi kaydeder.
b) Geçerli belgeyi Baskı önizleme sayfasına getirir.
c) Geçerli belgeyi yazıcıdan çıkartır.
d) Yeni bir Word belgesi açar.


68. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Yazım ve Dil Bilgisini açarak belgede hata denetimi yapar.
b) Heceleme yapar.
c) Kelimelerin tümünü büyük harfe dönüştürür.
d) Büyük harf / küçük harf dönüştür penceresini açar.


69. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) İmlecin olduğu yere A harfi ekler.
b) Seçilen metni siler.
c) Yazı tipi rengidir.
d) Seçilen metni altı çizili yapar.


70. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Belgede yapılan işlemin doğruluk oranını belirler.
b) Sayıların başına yüzde işareti komaya yarar.
c) Sayfanın hangi oranlarda yakınlaşıp uzaklaşacağını ayarlar.
d) Seçilen rakamları %117 ile çarpar.


71. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Belgede aranan bir kelimeyi bulmaya yarar.
b) Aranılan bir belgeyi bulmaya yarar.
c) Belgenin yazdırılmadan önce kâğıt üzerinde ki görünümünü ekrana getirir.(Baskı Ön izleme)
d) Aranılan bir resmi bulmaya yarar.


72. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Yeni bir Word belgesi açar.
b) Daha önceden kaydedilen belgeleri açar.
c) Geçerli belgeyi kaydeder.
d) Geçerli belgeyi yazıcıdan çıkartır.


73. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Tabloların kenarlıklarını özelleştirmeyi sağlar.
b) Çizim araç çubuğu grubunu etkin yapmaya yarar.
c) Çizgi biçimi rengini değiştirmeye yarar.
d) Çizgi kalınlıklarını değiştirmeye yarar.


74. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Seçili olan metni altı çizili yapar.
b) Seçili olan metni kalın yapar.
c) Seçili olan metni italik yapar.
d) Seçili olan metnin yazı rengini değiştirmeye yarar.


75. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Geçerli belgeye 3.14 değerini girmeye yarar.
b) Geçerli olan belgeye Pi değerini girmeye yarar.
c) Basılmayan tüm özel karakterleri ekranda gizleyip/göstermek için kullanılır.
d) Sayfalar arası geçiş yapmak için kullanılır.


76. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Sayfaların akış yönünü göstermeye yarar.
b) Sayfamıza ok çizmeye yarar.
c) Fare işaretçisinin hassas çizimlerde aldığı şekildir.
d) Sayfamıza çizgi çizmeye yarar.


77. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Geçerli sayfaya çizim yapmaya yarar.
b) Sayfaya çizilen şekillerin çizgi renklerini değiştirmeye yarar.
c) Sayfaya çizilen şekillerin dolgu renklerini değiştirmeye yarar.
d) Çizim araç çubuğu grubunu etkin yapmaya yarar.


78. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Geçerli sayfaya dörtgen çizmeye yarar.
b) Çizilen şekillere üç boyut vermeye yarar.
c) Çizilen şekillere gölge eklemeye yarar.
d) Sayfamıza metin kutusu eklemeye yarar.


79. Yukarıda bulunan düğmenin görevi nedir?
a) Yazı tipi rengi seçeneklerini ekrana getirir.
b) Seçilen yazıları altı çizili yapmaya yarar.
c) Word Art galerisini ekrana getirir.
d) Sayfamıza metin kutusu eklemeye yarar.


80. Yukarıda bulunan düğmelerinin görevi sırası ile nedir?
a) Kalın – İtalik – Altı Çizili
b) Kalın – Altı Çizili – İtalik
c) İtalik – Altı Çizili – Kalın
d) Kes – Kopyala – Yapıştır.


81. Yukarıda bulunan düğmelerinin görevi sırası ile nedir?
a) Girinti Arttır – Girinti Azalt – Madde İşareti – Numaralandırma
b) Girinti Azalt – Girinti Arttır – Madde İşareti – Numaralandırma
c) Girinti Azalt – Girinti Arttır – Numaralandırma – Madde İşareti
d) Girinti Azalt – Girinti Arttır – Geri Al – Yinele


82. Yukarıda bulunan düğmelerinin görevi sırası ile nedir?
a) Çizgi – Ok – Dörtgen – Oval – Metin Kutusu
b) Ok – Çizgi – Dörtgen – Oval – Metin Kutusu
c) Çizgi – Ok – Dörtgen – Metin Kutusu – Oval
d) Çizgi – Ok – Metin Kutusu – Oval – Dörtgen


83. Yukarıda görülen Görev çubuğundaki bilgiler doğrultusunda aşağıdaki şıkların hangisi yanlıştır?
a) Belge bir sayfadan oluşmaktadır.
b) Bir sayfalık belgenin birinci sayfasında bulunulmaktadır.
c) Üst kenar boşluğu 2,4 cm’dir
d) Belge 11 sayfadan oluşmaktadır.

84. Aşağıdakilerden hangisi hazırlanan belgenin satır aralıklarını düzenler.

85. Bir tablodaki verileri artan veya azalan sıraya göre sıralamak için kullandığımız simgeler aşağıdakilerden hangisidir?

86. Paragrafların girintisini arttırmak için kullanılan simge aşağıdakilerden hangisidir?

87. Yazı tipi rengini değiştiren simge aşağıdakilerden hangisidir?

88. Otomatik bir şekle dolgu rengi vermek için kullanılan simge hangisidir?

89. Birden fazla hücreyi birleştirip tek bir hücre hâline getiren düğme hangisidir?

90. Bir hücreyi birden çok hücreye bölen düğme hangisidir?

 

91. Bir tabloda hücre içindeki metnin yönünü değiştiren düğme hangisidir?

92. Tablo oluştururken çizgi (kenarlık) rengini değiştirmek için hangi düğme kullanılır?

93. Aşağıdakilerden hangisi Standart Araç Çubuğu öğelerindendir?

94. Bir metnin özelliklerinin aynısını başka metinlere vermek için kullanılan standart araç çubuğu düğmesi aşağıdakilerden hangisidir?

95. Seçili olan yazıyı Kalın yazdırmak için hangi düğme kullanılmalıdır?

96. Seçili olan yazıyı İtalik yazdırmak için hangi düğme kullanılmalıdır?

97. Oluşturulmuş bir listeye madde işareti eklemek için hangi düğme kullanılmalı?

98. Oluşturulmuş bir listeye numara eklemek için hangi düğme kullanılmalıdır?

99. Aktif bir belge içinde iken başka bir belgeye bağlantı (link) kurmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a) Dosya – Sayfa yapısı
b) Ekle – Başvuru
c) Ekle – Köprü
d) Araçlar – Makro

100. Seçili metinde büyük küçük harf değişimi aşağıdakilerden hangisi ile sağlanır?
a) Düzen – Büyük / Küçük Harf Değiştir
b) Araçlar – Büyük / Küçük Harf Değiştir
c) Görünüm – Büyük / Küçük Harf Değiştir
d) Biçim – Büyük / Küçük Harf Değiştir

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi yeni bir word belgesi  açar?

    A)Dosya/Aç   B)Dosya/Yeni  C)Dosya/Kaydet  D)Dosya/Kapat
  2. Yazılmış bir belgeyi başka bir isimde kaydetmek için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılır?

    A)Dosya/Aç   B)Dosya/YeniC)Dosya/Kaydet    D)Dosya/Farklı kaydet 
  3. Dosya  menüsünde yer alan Kaydet ve Farklı Kaydet komutları arasındaki fark aşağıdakilerden hangisidir?

    A)Kaydet komutu aynı isimde, Farklı Kaydet komutu başka bir isimde kayıt yapar
    B)Farklı Kaydet aynı isimde, Kaydet farklı isimde kayıt  yapar
    C)Her ikisi de aynı işlemi yapar
    D)Kaydet dosyayı kapatır, Farklı Kaydet dosyayı  çağırır
  4. Belgeyi farklı bir konuma kayıt etmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

    A)Dosya/KaydetB)Dosya/Farklı Kaydet C)Dosya/Aç         D)Dosya/Çıkış
  5. Sayfaya bir nesne eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?


A)Ekle/Nesne B)Dosya/Nesne  C)Biçim/Nesne  D)Düzen/Nesne 

  1. Yapılan en son işlemi geri almak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

A)Dosya/Geri Al B)Biçim/Geri Al C)Ekle/Geri Al   D)Düzen/Geri Al 

  1. En son yapılan işlemin yinelenmesini sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?


A)Düzen/Geri Al B)Düzen/Yinele    C)Düzen/Bul     D)Düzen/Yapıştır  

  1. Düzen menüsündeki Kopyala komutunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?


A)Seçili alanı siler          B)Seçili alanı hafızaya kopyalar
C)Seçili alanı gizler        D)Seçili alanı yapıştırır 

  1. Yeni bir boş belge oluşturmak için klavyeden hangi kısa yol tuşu kullanılır?


A)CTRL+O     B)CTRL+Y      C)CTRL+N       D)CTRL+P 

  1. Kayıtlı olan bir dosyayı çağırmayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?

A)CTRL+B        B)CTRL+S      C)CTRL+N      D)CTRL+O

  1. Belge içinde yer alan bir ifadeyi aratmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?


A)Dosya/Bul  B)Düzen/Değiştir    C)Düzen/Bul   D)Düzen/Git  

  1. Çalışma sayfasına SAYFA NUMARASI eklemek için hangi menüden hangi komut kullanılır?


A)Düzen/Sayfa Numaraları             B)Ekle/Simge
C)Ekle/Sayfa Numaraları              D)Dosya/Sayfa Numaraları

  1. Yapılan son işlemi geri almak için hangi kısayol tuşu kullanılır?


A)CTRL+Y     B)CTRL+Z     C)CTRL+B      D)CTRL+N

  1. Araç çubuklarının görüntülenip veya gizlenmesi için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?


A)Düzen/Araç Çubukları               B)Araçlar/Araç Çubukları
C)Biçim/Araç Çubukları                 D)Görünüm/Araç Çubukları 

  1. Ekle menüsündeki tarih-saat seçeneğinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?


A)Metindeki tarih ve saati değiştirir                 B)Metne geçerli tarih saat ekler
C)Metin içindeki tüm tarih ve saati bulur          D)Metin içindeki tüm tarih ve saatleri siler

  1. İstenilen sayfaya gidebilmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?


A)Araçlar/Git B)Dosya/Git      C)Düzen/Git    D)Biçim/Git

  1. Yazılan metnin çıktısını almak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?


A)Dosya/Yazdır           B)Dosya/Baskı Ön izleme
C)Düzen/Baskı Ön izleme                D)Düzen/Yazdır 

  1. Yazılan metnin yazıcıya aktarılmadan önce en son halinin incelenmesini sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?


A)Dosya/Yazdır            B)Dosya/Baskı Ön izleme
C)Düzen/Baskı Ön izleme                D)Düzen/Yazdır 

  1. İmleci tab tuşu ile belli aralıklarla atlatabilmek için gerekli tanımlamanın yapıldığı komut aşağıdakilerden hangisidir?


A)Ekle/Kesme   B)Ekle/Sekme    C)Biçim/Sütunlar D)Biçim/sekmeler

  1. Seçili alanın silinmeden hafızaya kopyalanmasını sağlayan kısa yol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?


A)CTRL+S      B)CTRL+X      C)CTRL+C       D)ALT+C

  1. Çalışılan bir dosyaya başka bir dosya ilavesi aşağıdakilerden hangisi ile gerçekleşir?


A)Dosya/Dosya Bul         B)Biçim/Dosya  C)Ekle/Dosya  D)Ekle/Dosya Bul

  1. WORD belgelerinin uzantısı aşağıdakilerden hangisidir?


A)XLS              B)DOC              C)PIC                 D)BMP

  1. Yazı tipleri ile ilgili ayarların yapıldığı bölüm aşağıdakilerden hangisidir?


A)Biçim           B)Düzen           C)Ekle               D)Görünüm 

  1. Açık bir WORD dosyasını kapatmak için hangi komut kullanılır?


A)Düzen/KapatB)Dosya/Çıkış   C)Dosya/Kapat D)Düzen/Sil

  1. Çalışma sayfasına bir resim eklemek için hangi komut kullanılır?


A)Ekle/Resim B)Görünüm/Resim  C)Biçim/Resim   D)Düzen/Resim  

  1. Yazım denetimini gerçekleştiren seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim             B)Araçlar      C)Düzen           D)Dosya
  2. Word programından çıkmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
    A)Klavyeden ALT+F4 tuşuna basılır               
    B)Dosya menüsünden Çıkış komutu seçilir
    C)Pencerenin sağ üst köşesindeki “X” simgesine tıklanır
    D)Hepsi
  3. Düzen menüsündeki Kopyala komutunun görevi nedir?
    A)Seçili alanı silerek hafızaya kopyalar        B)Seçili alanı yazıcıya gönderir
    C)Hafızadaki bilgiyi istenilen alana kopyalarD)Seçili alanı silmeden hafızaya kopyalar
  4. Dosya menüsünde hangi işlemler yapılabilir?
    A)Dosya kapatma  B)Dosya açma  C)Dosya yazdırma  D)Hepsi
  5. Ekrandaki metne geçerli tarih-saat eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
    A)Düzen/Tarih-saat         B)Ekle/Tarih-saat          C)Biçim/Tarih-saatD)Dosya/Tarih-saat
  6. Şekildeki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dosyayı kayıt eder  B)Yeni bir belge açar
    C)Kayıtlı dosyayı belleğe yükler    D)Seçili alanı kopyalar
  7. Şekildeki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dosyayı kayıt eder                 B)Yeni bir çalışma sayfası açar
    C)Kayıtlı dosyayı belleğe yükler    D)Seçili alanı kopyalar
  8. Şekildeki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Seçili alanın bir kopyasını hafızaya alır            B)Hafızadaki bilgiyi istenilen alana yapıştırır
    C)Seçili alanı silerek bir kopyasını hafızaya alır   D)Yeni bir çalışma sayfası açar
  9. Şekildeki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Yapılan en son işlemi tekrar eder                B)Yapılan son işlemi geri alır
    C)Seçili alanı siler          D)Seçili alanı kopyalar 
  10. Şekildeki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Sayfa boyutunu değiştirir            B)Bir sayfadaki satır sayısını değiştirir
    C)Karakter boyutunu değiştirir                D)Koyu yazım stili 
  11. Şekildeki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Sayfa boyutunu değiştirir            B)Bir sayfadaki satır sayısını değiştirir
    C)Karakter boyutunu değiştirir      D)Koyu yazım stili
  12. şekildeki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Sayfa boyutunu değiştirir            B)Bir sayfadaki satır sayısını değiştirir
    C)Dosyayı yazıcıya gönderir    D)Sayfa yapısını ekranda gösterir
  13. Düzen bölümündeki Temizle komutunun görevi nedir?
    A)Seçili alanı silmeden hafızaya alır                B)Seçili alanı siler
    C)Seçili alanı silerek bir kopyasını hafızaya alır D)Hafızadaki bilgiyi çağırır
  14. şekildeki simgenin görevi nedir?
    A)Numaralandırma yapar              B)Madde imi koyar
    C)Madde iminin tipini değiştirir       D)Paragraf girintisi ayarlar
  15. Sayfaya TABLO eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
    A)Ekle/Tablo   B)Biçim/TabloC)Araçlar/Tablo EkleD)Tablo/Tablo Ekle
  16. Düzen/Bul seçeneğinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Belgede yer alan bir ifadeyi arar B)Belgede bir ifade arar ve değiştirir
    C)Word’de dosya arar   D)İstenilen dosyaya geçişi sağlar 
  17. Dosya menüsünde genel olarak yapılan işlemler nelerdir?
    A)Dosya ile ilgili işlemler           B)Biçimle ilgili işlemler
    C)Görünümle ilgili işlemler                D)Tablolama ile ilgili işlemler 
  18. Sayfalara otomatik numara eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
    A)Dosya/Sayfa numaraları              B)Görünüm Sayfa numaraları
    C)Ekle/Sayfa numaraları           D)Biçim/Sayfa numaraları
  19. Klavyeden yazılamayan karakterleri eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
    A)Biçim/Simge  B)Ekle/Nesne    C)Düzen/Simge D)Ekle/Simge
  20. Hazırlanan bir dosyayı kayıt ederken aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
    A)Dosya/Kopyala   B)Dosya/Kaydet   C)Düzen/Kopyala   D)Düzen/Yapıştır  
  21. Sayfa kenarlarındaki boşlukları ayarlamak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
    A)Dosya/YazdırB)Dosya/Baskı ön izleme   C)Dosya/Sayfa Yapısı D)Düzen/Değiştir 
  22. Düzen menüsündeki Değiştir seçeneğinin görevi nedir?
    A)İstenilen ifadeyi arar bulur ve sadece boyutunu değiştirir
    B)İstenilen ifadeyi sadece bulur
    C)İstenilen ifadeyi arar ve yenisiyle değiştirir
    D)Hepsi
  23. Klavyeden seçme işlemi(bloklama) hangi tuş ikilisiyle yapılır?
    A)ALT+Yön Tuşları          B)SHIFT+Yön Tuşları     C)SHIFT+CTRL  D)CTRL+Yön Tuşları 

49.WORD’den çıkmayı sağlayan seçenek aşağı-dakilerden hangisidir?
A)Kapat            B)Yeni              C)Aç                 D)Çıkış

  1. Ekrandaki cetvelin görüntülenmesini veya gizlenmesini sağlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Görünüm/Araç çubukları             B)Araçlar/Cetvel
    C)Görünüm/Cetvel  D)Ekle/Cetvel 
  2. Birden fazla belge açıksa belgeler arası geçişi sağlayan menü aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dosya           B)Pencere    C)Araçlar       D)Düzen 

52.Hafızadaki bilgiyi istenilen yere kopyalamak için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılır?
A)Düzen/Kopyala   B)Düzen/Kes    C)Düzen/Yapıştır           D)Dosya/Yapıştır

  1. CTRL+S Tuş ikilisinin görevi nedir?
    A)Yeni bir belge açarB)Açık olan bir dosyayı kapatır
    C)Kayıtlı bulunan dosyayı belleğe yükler         D)Ekrandaki dosyayı kayıt eder
  2. CTRL+O Tuş ikilisinin görevi nedir?
    A)Yeni bir belge açarB)Açık olan bir dosyayı kapatır
    C)Kayıtlı bulunan dosyayı belleğe yükler D)Ekrandaki dosyayı kayıt eder 
  3. CTRL+N Tuş ikilisinin görevi nedir?
    A)Yeni bir belge açar    B)Açık olan bir dosyayı kapatır
    C)Kayıtlı bulunan dosyayı belleğe yükler         D)Ekrandaki dosyayı kayıt eder 
  4. CTRL+P Tuş ikilisinin görevi nedir?
    A)Yeni bir çalışma dosyası açar   B)Belgeyi yazıcıya gönderir
    C)Kayıtlı bulunan dosyayı belleğe yükler         D)Ekrandaki dosyayı kayıt eder 
  5. CTRL+Z Tuş ikilisinin görevi nedir?
    A)Yapılan son işlemi geri alır  B)Yapılan son işlemi tekrar eder
    C)Seçili alanı siler          D)Seçili alanı kopyalar
  6. CTRL+C Tuş ikilisinin görevi nedir?
    A)Yapılan son işlemi geri alır      B)Yapılan son işlemi tekrar eder
    C)Seçili alanı silerD)Seçili alanın bir kopyasını belleğe alır 
  7. CTRL+V Tuş ikilisinin görevi nedir?
    A)Yeni bir çalışma sayfası açar   B)Yapılan son işlemi tekrar eder
    C)Hafızadaki bilgiyi istenilen alana kopyalar          D)Seçili alanı kopyasını hafızaya alır 
  8. CTRL+Y Tuş ikilisinin görevi nedir?
    A)Yapılan son işlemi geri alır           B)Yapılan son işlemi tekrar eder
    C)Hafızadaki bilgiyi istenilen alana kopyalar    D)Seçili alanın bir kopyasını hafızaya alır 
  9. CTRL+F Tuş ikilisinin görevi nedir?
    A)Ekrandaki dosyadan istenilen ifadenin değiştirilmesini sağlar
    B)Seçili alanın silinmesini sağlar
    C)Ekrandaki dosyadan belirtilen ifadeyi arar
    D)Ekrandaki dosyayı kayıt eder 
  10. CTRL+X Tuş ikilisinin görevi nedir?
    A)Seçili alanı silerek hafızaya kopyalar
    B) Hafızadaki bilgiyi istenilen alana kopyalar

    C)Yazının karakter boyutunu değiştirir
    D)Dosyayı yazıcıya gönderir
  11. Seçilen bir metnin silinebilmesini sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Düzen/Temizle          B)Düzen/Tümünü Seç      C)Düzen/Geri Al D)Düzen/Yapıştır
  12. Metnin içindeki bir ifadeyi yenisiyle değiştirebilmek için kullanılan kısa yol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?
    A)CTRL+A     B)CTRL+Z      C)CTRL+H                 D)CTRL+E
  13. Sayfanın üst boşluğuna ve alt boşluğuna bilgiler   yazılabilmesini sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dosya/Sayfa Yapısı                  B)Dosya/Baskı Ön izleme
    C)Görünüm/Dipnotlar                  D)Görünüm/Üst Bilgi ve Alt Bilgi
  14. Ekrandan araç çubuklarını, durum çubuğunu vb. kaldırarak daha geniş olarak görünmesini sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Düzen/Tümünü seç           B)Görünüm/Tam ekran     
    C)Görünüm/Araç çubukları     D)Görünüm/Üst bilgi alt bilgi  
  15. Ekrandaki belgenin yüzdesel olarak genişliğini ayarlamayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Görünüm/Yakınlaştır            B)Görünüm/Tam ekran
    C)Düzen/Tümünü seç D)Dosya/Sayfa yapısı
  16. Belgedeki belli bir yere sütun sonu, sayfa sonu ya da bölüm sonu ekleyebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ekle/Sayfa numaraları  B)Ekle/Alan       C)Ekle/Kesme  D)Ekle/Simge 
  17. İmlecin bulunduğu yere açıklamalar yazılabilmesini sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ekle/Dipnotlar  B)Görünüm/Dipnotlar        C)Biçim/Açıklama D)Ekle/Açıklama  
  18. Bir sayfanın sonuna dipnot yada bir belgenin sonuna son not ekleyebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir.?
    A)Ekle/Sayfa Numaraları               B) /Dipnotlar
    C)Ekle/Dipnot                            D)Biçim/Paragraf  
  19. Seçili bir metnin küçük harften büyük harfe yada büyük harften küçük harfe gibi dönüştürme işlemini otomatik olarak gerçekleştiren komut aşağıdakilerden hangisidir.?
    A)Biçim/Büyük/Küçük Harf Değiştir.         B)Biçim/Metin Yönü
    C)Biçim/Yazı Tipi                                   D)Biçim/Paragraf
  20. Kes komutu için aşağıdakilerden hangisi doğrudur.?
    A)Seçili alanı silerek hafızaya alır.                B)Seçili alanı silmeden hafızaya alır.
    C)Hafızaya alınmış bilgiyi akrana yapıştırır.     D) Seçili alanın biçimini değiştirir.

73.Seçili alandaki bilgiler klavyedeki hangi tuş ile silinebilir.?
A)Delete       B)Insert             C)F1D)Ctrl

  1. Sayfayı sütunlara ayırdıktan sonra sütunun sonuna gelindiğinde bitişik sütuna hangi komut ile geçilir.?
    A)Ekle/Kesme/sayfa Sonu              B)Ekle/Kesme/Bölüm Sonu
    C)Ekle/Kesme/Sütun Sonu             D)Ekle/Dipnot
  2. Ekle/Sayfa Numaraları komutu için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A)Sayfanın alt kısmına sayfa numarası ekler  
    B)Sayfanın üst kısmına sayfa numarası ekler
    C)Eklenilen sayfa numarası istenilen yönde hizalanabilir
    D)Hepsi
  3. Ekle/Dipnotlar komutu için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A)Sayfa sonuna dipnot ekler        
    B)Belge sonuna son not ekler
    C)Eklenen dipnot ve son notun numara düzenini ayarlar
    D)Hepsi 
  4. İmlecin bulunduğu yeri unutmamak için oraya bir isim verebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ekle/Yer imi B)Ekle/Dosya    C)Dosya/Kapat D)Ekle/Nesne  

78.Belge içerisinde yer alan yazıların biçimini ayarlayabilmeyi sağlayan komut Aşağıdakilerden hangisidir?
A)Ekle/Kesme   B)Biçim/Yazı Tipi C)Biçim/Paragraf    D)Biçim/Sütunlar  

  1. Satır aralığı hangi komut ile ayarlanabilir?
    A)Biçim/Paragraf          B)Biçim/Yazı tipi  C)Biçim/Satır     D)Biçim/Sayfa  
  2. Belge içerindeki yazıların kenarlığını, zemin rengini ve gölge rengini ayarlayan komut Aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Yazı tipi            B)Biçim/Paragraf   
    C)Biçim/Kenarlıklar ve Gölgelendirme D)Biçim/Sekmeler 
  3. Belge içerisindeki sayfayı dikine bölümlere (SütunlarA) ayıra bilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Sütunlar          B)Biçim/Paragraf    C)Ekle/Kesme   D)Biçim/Sekmeler 
  4. Belge içindeki seçilen paragrafın başını(ilk karakterini) birden fazla satıra büyütmeyi sağlayan komut Aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Başlangıç büyüt             B)Biçim/Büyük/Küçük harf değiştir
    C)Araçlar/Otomatik Düzelt               D)Biçim/Paragraf
  5. Bir tabloda yada metim kutusunda yazının yönünü ayarlayabilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Yazı tipi B)Biçim/ParagrafC)Biçim/Metin Yönü     D)Biçim/Biçem
  6. Belge içerisindeki karakter, satır, kelime vb. gibi bilgileri saymayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Araçlar/Dil         B)Araçlar/Sözcük Sayımı     C)Biçim/sütunlar    D)Biçim/Biçem  
  7. Belge içerindeki yazılan bir kısaltmayı kendiliğinde düzeltebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Araçlar/Otomatik Özet               B)Araçlar/Otomatik düzelt
    C)Biçim/Sütunlar            D)Biçim/Yazı tipi
  8. Belgeyi birkaç özelliğine göre koruyabilmemizi sağlayan komut Aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim/Koru                B)Araçlar/Yazım Denetimi
    C)Araçlar/Belgeyi Koru             D)Araçlar/Makro  
  9. Word içerisinde değişik adresleri kayıt edebilmeyi ve daha sonra bu adresleri belge içerisinde kullanabilmemizi sağlayan komut Aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Araçlar/Belge birleştir               B)Araçlar/Belgeyi koru
    C)Araçlar/Zarflar ve Etiketler        D)Araçlar/Adres Mektup Birleştir
  10. Belge içerisinde yer alan bir tablodaki birkaç hücreyi tek hücre haline getirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Tablo/Sütun ekle   B)Tablo/Satır Ekle   C)Tablo/Hücreleri Birleştir  D)Tablo/Hücreleri Böl
  11. Belge içerisinde yer alan bir tablodaki bir hücreyi birkaç hücre haline getirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Tablo/Sütun ekle   B)Tablo/Satır Ekle  C)Tablo/Hücreleri Birleştir  D)Tablo/Hücreleri Böl
  12. Belge içerisinde yer alan bir tabloyu kendiliğinden biçimlendirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Tablo/Sütun Seç      B)Tablo/Satır Seç  
    C)Tablo/Otomatik Tablo Biçimi                 D)Tablo/Hücre Yüksekliği ve Genişliği
  13. Belge içerisinde yer alan bir tablodaki hücrelerin genişliğini ve yüksekliğini ayarlamayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Tablo/Sütun Seç      B)Tablo/Satır Seç  
    C)Tablo/Tablo Ekle   D)Tablo/Hücre Yüksekliği ve Genişliği
  14. Eğer tablo birden fazla sayfaya taşarsa ilk sayfadaki başlığı diğer sayfalara otomatik olarak veren komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Tablo/Tablo Ekle           B)Düzen/Kopyala   C)Tablo/Başlıklar          D)Tablo/Sırala
  15. Tabloyu imlecin bulunduğu yerden itibaren iki parçaya ayıran komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Tablo/Böl   B)Biçim/Böl     C)Düzen/Böl     D)Görünüm/Böl
  16. Görünüm/Araç Çubukları seçeneği ile aşağıdakilerden hangisi yapılabilir?
    A)Araç çubuğu ekrandan kaldırabilir              B)Araç çubuğuna ekleme yapılabilir
    C)İstenilen araç çubuğu görüntülenebilir         D)Hepsi
  17. Yandaki simgenin görevi nedir?
    A)Hafızadaki ifadeyi imlecin bulunduğu yere aktarır
    B)Bloklu alanı kesip hafızaya alır
    C)Yazıların tamamını doğrudan yazıcıya aktarır
    D)Yazıların baskı ön izlemesini çalıştırır
  18. Dosya menüsündeki sayfa yapısı komut içerisinde yer alan sol-sağ kenar boşlukları ile hangi işlem yapılır.
    A)Üstten bırakılacak boş satır sayısı               B)Sayfanın sol ve sağ boşlukları
    C)Alttan bırakılacak boş satır sayısı                D)Satırlar arası boşluk
  19. Esc tuşunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Komutu tekrar ettirir     B)Komutu onaylar   C)Komutu iptal eder    D)Çıkış yapar
  20. Ctrl+Home tuşunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir.
    A)Belgenin başına gider               B)Belgenin sonuna gider
    C)Paragraf başına gider                D)Paragraf sonuna gider
  21. Biçim/Yazı Tipi komutunun görevi nedir?
    A)Bilgilerin yerleşiminin belirler      B)Bilgilerin biçimini belirler
    C)Bilgileri sola dayalı olarak yazar            D)Bilgileri sağa dayalı olarak yazar 
  22. Bazı komutlarda karşımıza gelen “Uygula: Tüm Belgeye” ifadesi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A)İşlemin belgenin tamamına yapılacağını belirtir
    B)İşlemin imlecin bulunduğu yerden itibaren yapılacağını belirtir
    C)İşlemin sadece geçerli sayfaya yapılacağını belirtir
    D)İşlemin sadece tek numaralı sayfalara yapılacağını belirtir
  23. Otomatik Metin Komutu aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirir?
    A)Resmi imlecin bulunduğu yere yapıştırır       B)Sayfa Düzenini ayarlar
    C)Hazır metni, imlecin olduğu yere yerleştirir     D)Yazıların biçimini değiştirir
  24. Aşağıdakilerden hangisi Sayfa Yapısı  komutu ile yapılır?
    A)Soldan bırakılacak boşluk             B)Sağdan bırakılacak boşluk
    C)Üstten bırakılacak boşluk             D)Hepsi
  25. Hafızaya daha önceden alınmış bir bilgi var ise belgenin herhangi bir yerinde Ctrl+V tuşuna basıldığında aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
    A)Hafızada bulunan kopya imlecin bulunduğu yere yerleşir
    B)Hafızdaki kopya bir süre sonra silineceği için herhangi bir işlem olmaz
    C)Bilgisayar hata mesajı verir
    D)Belge silinir
  26. Bir alan seçiliyken Enter tuşuna basılırsa ne olur?
    A)Seçili alan hafızaya kopyalanır  B)Seçili alan silinir
    C)Seçili alan hafızaya taşınır           D)Seçili alan kalın duruma gelir
  27.  Yandaki simgenin işlevi nedir?
    A)Yazım hatalarını kontrol eder               B) İmla hatalarını kontrol eder
    C) Anlam hatalarını kontrol eder              D)Otomatik olarak biçimlendirme yapar
  28.   Yandaki simgenin işlevi nedir?
    A)Bilgiyi ortalamayı sağlar               B)Bilgiyi sağa hizalar
    C)Bilgiyi sola hizalarD)Bilgiyi iki yana yaslar
  29.   Yandaki simgenin görevi nedir?
    A)Bilgiyi ortalamayı sağlar               B)Bilgiyi sağa hizalar
    C)Bilgiyi sola hizalar    D)Bilgiyi iki yana yaslar
  30.   Yandaki simgenin görevi nedir?
    A)Bilgiyi ortalamayı sağlar       B)Bilgiyi sağa hizalar
    C)Bilgiyi sola hizalar               D)Bilgiyi iki yana yaslar
  31. Word’de Şablon dosyasının uzantısı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)DOT              B)DOC              C)DOS      D)Dos 
  32. Dosya/Baskı Önizleme komutunun görevi aşağıdakilerden hangisidir.?
    A)Dosyayı yazdırır B)Ön izleme yapar        C)Grafik çizer   D)Dosyayı siler
  33. Ctrl +End tuş bileşiminin görevi aşağıdakilerden hangisidir.?
    A)Belgenin başına gidebilmeyi sağlar             B)Belgenin sonuna gidebilmeyi sağlar
    C)Satır sonuna gidebilmeyi sağlar                 D)Satır başına gidebilmeyi sağlar
  34. Page Up tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Sayfaları sıraya koyarak ekrana getirir       B)Sayfa sayfa aşağı gidebilmeyi sağlar
    C)Sayfa sayfa yukarı gidebilmeyi sağlar        D)Dosya sonuna gidebilmeyi sağlar
  35. Page Down tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Sayfaları sıraya koyarak ekrana getirir       B)Sayfa sayfa aşağı gidebilmeyi sağlar
    C)Sayfa sayfa yukarı gidebilmeyi sağlar        D)Dosya sonuna gidebilmeyi sağlar
  36. Yukarıdaki sekme durağı sembolünün anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Sola dayalı yazar       B)Sağa dayalı yazar        C)Ortalı yazar D)Metnin altını çizer
  37. Yandaki sekme durağı sembolünün anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Sola dayalı yazarB)Sağa dayalı yazar  C)Ortalı yazar   D)Metnin altını çizer
  38. Yandaki sekme durağı sembolünün anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Sola dayalı yazar B)Sağa dayalı yazar  C)Ortalı yazar D)Metnin altını çizer
  39. Çerçeve içerisinde yazı yazmak istediğimizde hangi komut kullanılır?
    A)Metin kutusu   B)WordartC)Yazı Tipi D)Kenarlıklar ve Gölgeleme
  40.   Yandaki sembolün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Seçilen metni kalın  yapar            B)Seçilen metnin altını çizdirir
    C)Seçilen metni italik yapar    D)Seçilen metni ortalı yazar
  41.  Yandaki sembolün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Seçilen metni kalın yapar             B)Seçilen metnin altını çizdirir
    C)Seçilen metni italik yapar              D)Seçilen metni ortalı yazar
  42.   Yandaki sembolün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Seçilen metni kalın yapar             B)Seçilen metnin altını çizdirir
    C)Seçili metnin yazı tipini değiştirmeyi sağlar     D)Seçili metnin boyutunu değiştirir
  43.   Yandaki sembolün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Yeni              B)Aç                 C)Kaydet        D)Yazdır
  44.   Yandaki sembolün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Çizim araç çubuğunu gösterir   B)Kontrol karakterlerini gösterir/gizler 
    C)Baskı ön izlemeye geçmeyi sağlar   D)Yazı rengini değiştirir
  45. Kesme, Tarih-Saat ve Dipnotlar hangi menü içerisinde yer alır?
    A)Dosya        B)Düzen           C)Ekle              D)Araçlar
  46. Yapılan tabloda satır eksik gelirse hangi komut yardımıyla yeni satır eklenebilir?
    A)Ekle               B)Tablo Ekle      C)Satır Ekle    D)Sütun Ekle
  47. Microsoft Office Word programı ne amaçla kullanılmaktadır?
    A)Kelime işlemci programıdır. Belge ve dokümanlar hazırlanır
    B)Resim hazırlanır.
    C)Hesap tabloları oluşturulur.
    D)Sürücüler üzerinde kopyalama ve taşıma işlemleri yapılır.
  48. Word’de yazı yazılan alana ne denir?
    A)Sayfa alanı             B) Metin alanı  C)Hesap alanı        D) Sütun alanı
  49. Düğmesinin görevi nedir?
    A)Daha önceden kayıtlı olan belgeleri açmak için kullanılır.
    B)Oluşturulan belgeyi kaydetmeye yarar.
    C)Yeni bir Word belgesi açmaya yarar.
    D)Yeni bir klasör açar.
  50. Belgeyi şablon olarak kaydetmek için hangi yol izlenir?
    A)Dosya – Farklı Kaydet – Seçenekler
    B)Dosya – Aç – Belge Şablonu
    C)Dosya – Yeni – Şablon
    D)Dosya – Farklı Kaydet – Kayıt Türü – Belge Şablonu
  51. Parola vererek bir Word Belgesini kaydetmek için hangi komutları kullanırsınız?
    A)DosyA)Farklı Kaydet-Araçlar Güvenlik Seçenekleri
    B)Araçlar-Parola – Genel Seçenekler
    C)Formlar – Koruma – Güvenlik Seçenekleri
    D)Ekle-Parola – Güvenlik Seçenekleri
  52. Yandaki görülen simge aşağıdakilerin hangisini gerçekleştirir?
    A(Belgeyi diske kaydeder
    B)Yeni bir belge açar
    C)Diskten belleğe çağırır
    Geçerli belgeyi Baskı önizleme sayfasına getirir.
  53. Word de en son çalışılan dosyalar hangi menüde gösterilir?
    A)Dosya          C)  Görünüm  B)Ekle   D)  Araçlar
  54. Aşağıdakilerden hangisi sayfa yapısı seçeneği ile tanımlanamaz?
    A)Soldan bırakılacak boşluk   B)Sağdan bırakılacak boşluk
    C)İki yana hizalama    D)Üstten bırakılacak boşluk
  55. Sayfayı dikey durumdan yatay duruma getirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
    A)Dosya – Sayfa Yapısı – Düzen –Yatay
    B)Görünüm – Sayfa yapısı – Kâğıt boyutu – Yatay
    C)Dosya – Sayfa yapısı – Kenar boşlukları – Yönlendirme – Yatay
    D)Dosya – Sayfa Yapısı – Kâğıt  – Yatay
  56. Tek çift sayfada farklı alt ve üst bilginin yer alması için gerekli ayarların yaptığı menü hangisidir?
    A)Dosya –sayfa yapısı –Düzen
    B)Görünüm – sayfa Düzeni
    C)Ekle – sayfa Numaraları
    D)Görünüm – alt bilgi üst bilgi
  57. Özel bir kâğıt boyutu ayarlamak için hangi menünün hangi seçeneği kullanılır?
    A)Görünüm / Sayfa düzeni
    B)Biçim / Başlangıç büyüt
    C)Dosya / Sayfa yapısı
    D)Görünüm / Yakınlaştır
  58. Simgesi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A)Baskı ön izleme ekranının kapatılmasını sağlar
    B)Word editör ekranında birden fazla sayfanın görüntülenmesi
    C)Word editör ekranında tek sayfanın görüntülenmesi
    D)Baskı ön izleme ekranında birden fazla sayfanın görüntülenmesi
  59. Düğmesinin görevi nedir?
    A)Baskı ön izleme sayfasında cetveli etkin yapıp kaldırmaya yarar.
    B)Baskı ön izleme sayfasında birden çok sayfanın önizlemesini almayı sağlar
    C)Baskı ön izleme sayfasında tek bir sayfanın önizlemesini alır.
    D)Baskı ön izleme sayfasında sayfayı uyacak şekilde daraltır.
  60. Aşağıdakilerden hangisi imleci belgenin sonundan direk olarak belgenin başına taşır?
    A)Ctrl – Shift – Home        B)Ctrl – Home
    C)Shift – Home                 D)Hiçbiri
  61. Yandaki butonun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) AçB) Kaydet       C) Yazdır D) Kopyala
  62. Word’de fare ile paragraf seçmek için hangi seçenek kullanılır?
    A)Kelime üzerinde farenin sol tuşu tek tıklanır.
    B)Kelime üzerinde farenin sol tuşu çift tıklanır.
    C)Kelime üzerinde farenin sol tuşu üç defa  tıklanır.
    D)Kelime üzerinde farenin sağ tuşu tek tıklanır.
  63. Bir belgedeki yazıların bütününü aynı anda seçmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılabilir?
    A)Dosya Menüsünden – Tümünü Seç
    B)İmleç belgenin başında iken Ctrl – Shift – End
    C)Klavyeden Ctrl – B
    D)Pencere – Tüm Belgeyi seç
  64. İmleç ilk satırın başında iken sadece ilk satırı seçmek için aşağıdaki yöntemlerden hangisi kullanılmalıdır?
    A)Shift – End    B)Ctrl – Shift – End
    C) Ctrl – End     D)Ctrl – Shift – Home
  65. İmleç belgenin sonunda iken belgenin başına kadar seçmenin yolu hangisidir?
    A)Shift – Home              B)Ctrl – Home
    C)Ctrl – Shift – Home     D)Hiçbiri
  66. İmleci belge içerisinde bir ekran sayfası aşağı taşıyan tuş hangisidir?
    A)Home  B)End                C)Page Down D)Page Up
  67. Tüm satır kısa olarak nasıl seçilir?
    A)Farenin sağ tuşunu tıklayarak
    B)Farenin sol tuşunu satır başında tıklayarak
    C)Farenin her iki tuşuna aynı anda basarak
    D)Farenin sol tuşuna ve Ctrl tuşlarına beraber basarak
  68. Her hangi bir blok (seçili alan) üzerinde iken, blok Ctrl tuşu ile beraber Mouse sol tuşuna basılarak sürüklenirse aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
    A) Blok kalkar   B) Blok taşınır         C) Blok silinir     D) Blok kopyalanır
  69. Her hangi bir blok (seçili alan)  üzerinde iken Mouse sol tuşuna basılarak sürüklenirse aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
    A)Blok kopyalanır             B)Blok silinir
    C)Blok taşınır                   D)Blok kalkar
  70. Yukarıdaki düğmelerin isimlerinin sıralanışı hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
    A)Madde işareti – Numaralandırma      B)Numaralandırma – Madde işareti
    C)Geri al – Yinele       D)Yinele – Geri al
  71. Düğmesinin görevi nedir?
    A)Çizim araç çubuğunu ekleyip kaldırmayı sağlar.
    B)Otomatik şekil eklememize yarar.
    C)Paint programını açarak çizim yapmamızı sağlar.
    D)Sayfaya eklenmiş resimlerin renk ayarlarını yapar.
  72. Düğmesinin görevi nedir?
    A)Belgede yapılan işlemin doğruluk oranını belirler.
    B)Sayıların başına yüzde işareti komaya yarar.
    C)Sayfanın hangi oranlarda yakınlaşıp uzaklaşacağını ayarlar.
    D)Seçilen rakamları %117 ile çarpar.
  73. Belgeye üst bilgi ve alt bilgi eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
    A)Görünüm – Altbilgi +Üst bilgi
    B)Dosya – Alt bilgi+ Üst bilgi
    C)Ekle – Alt bilgi + Üst bilgi
    D)Biçim – Alt bilgi + Üst bilgi
  74. Her sayfanın başına “Windows İşletmenlik Sınavı” yazdırmak hangi seçenek ile yapılır?
    A)Ekle – Üstbilgi Altbilgi B)Görünüm – Üstbilgi Altbilgi
    C)Dosya – Üstbilgi AltbilgiD)Düzen – Üstbilgi Altbilgi
  75. Word’de belgenin tüm ekranı kaplaması için aşağıdaki seçeneklerin hangisi kullanılır?
    A)Düzen – Bul                 B)Görünüm – Tam ekran
    C) Biçim – Biçem              D) Görünüm – Sayfa Düzeni
  76. Düğmesinin görevi nedir?
    A)Yazı tipi rengi seçeneklerini ekrana getirir.
    B)Seçilen yazıları altı çizili yapmaya yarar.
    C)Word Art galerisini ekrana getirir.
    D)Sayfamıza metin kutusu eklemeye yarar
  77. Aşağıdakilerden hangisi ekle menüsü komutu değildir?
    A) Tarih  B) Resim      C) SimgeD) Üstbilgi- Altbilgi
  78. Çalıştığımız belgeye bilgisayarda kayıtlı olan dosyalardan birini eklemek için kullandığımız menü aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Düzen          B) Ekle                 C) Araçlar D) Tablo
  79. Yandaki ifadenin tanımı nedir?
    A)Excel çalışma sayfası ekle     B)Herhangi bir veri tabanı ekle
    C)Açık belgeyi kapat ve Excel’e geç D)İşlemin hatalı dosyasını kapat
  80. Word’de Küçük Resim adı verilen hazır resimler nereden eklenir?
    A)Görünüm-Resim           B)Ekle-Resim
    C)Biçim-ResimD)Araçlar-Resim
  81. Yandaki yazı şekline aşağıdakilerden hangisi yapılarak varılmıştır?
    A) Biçim  B) Ekle          C) Köprü ekle       D) Word Art  ekle
  82. Düz metin yazarken Ctrl + ENTER tuşlarına basmak Word’de ne anlama gelir?
    A)Kelimeler arası boşluk                  B)Yeni sütun başı
    C)Yeni paragraf başı     D)Yeni sayfa başı
  83. Yandaki düğmelerin görevi nedir?
    A)Altı çizili        B)Hizalama  C)Metin yönü      D)Başlangıcı büyüt
  84. Biçim Menüsünden Stiller ve biçimlendirme komut dizisinin görevi nedir?
    A)Yeni bir Tema ekler.
    B)Önceden belirlenmiş biçimlerden sadece yazı tipinin değiştirilmesini sağlar.
    C)Seçime, Stil adı verilen yeni bir biçim bileşimini tanımlar veya önceden tanımlanmış mevcut stil biçimlerini uygular.
    D)Yeni bir sekme durağı ekler.
  85. Metnin biçim özelliklerini alarak başka metne aktaran araç çubuğu öğesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Yapıştır          B)Biçim Boyacısı           C)Köprü     D)Vurgu
  86. Ekle/Simge seçeneğinin görevi nedir?
    A)Yazıya klavyede olmayan bir Simge ekler
    B)Yazıya bir resim ekler
    C)Yazıya Word simgesi ekler
    D)Yazıya sistemin tarih ve saatini ekler
  87. Yandaki düğmelerin görevi nedir?
    A)Üst bilgi-alt bilgi            B)Üst simge- Alt simge
    C)Denklem düzenleyicileri D)Simge ekle
  88. Metni sütunlara ayırmak için menü çubuğundan hangi menü başlığını kullanmalıyız?
    A) Biçim          B) Dosya      C) Tablo D)Düzen
  89. A  B      Şekildeki A ile işaretlenen nedir?
    A)Satır başıB)Paragraf başı   C)Satır sonu D)Sütun sonu
  90. Aşağıdakilerden hangisi biçim özelliği değildir?
    A)KesB)Kalınlaştır  C)Altı çizgili  D)Arial
  91. Yandaki simgesi için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
    A)Yazılı olan metni sütunlara bölmeye yarar.
    B)Yazılı olan metni sağa hizalı yapar.
    C)Yazılı olan metni ortalı hizalı yapar.
    D)Yazılı olan metni sola hizalı yapar.
  92. Yanlış açılmış bir paragrafı iptal etmek için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
    A)Paragraf seçilir DELETE tuşuna basılır
    B)Paragraf seçilir END tuşuna basılır
    C)Paragraf seçilir HOME tuşuna basılır
    D)Paragraf seçilir İNSERT tuşuna basılır.
  93. Biçim paragraf seçeneği ile aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?
    A)Seçilen paragrafın sağdan ve soldan girinti ayarları
    B)Paragraflar arası boşluk ayarları
    C)Hizalama ayarları
    D)Yazı tipi rengi ayarları
  94. 2a+b (a+B) alt simge olarak yazmak için hangi yolu kullanırız?
    A)Ekle –Yazı Tipi – Alt simge
    B)Biçim – Alt simge
    C)Biçim –Yazı Tipi – Alt simge
    D)Ekle -Alt simge
  95. Yandaki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Çizim araç çubuğunu gösterir
    B)Paragraf ve boşlukları gösterir.
    C)Baskı ön izlemeye geçmeyi sağlar
    D)Yazı rengini değiştirir
  96. Düğmesinin görevi nedir?
    A)Başlangıcı büyüt seçeneğini açmaya yarar.
    B)Word art penceresini ekrana getirmeye yarar.
    C)Geçerli sayfaya metin kutusu eklemeye yarar.
    D)Yazı tip rengini değiştirmeye yarar.
  97. Biçim sekmeler seçeneği ile aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?
    A)Belli noktalara sekme durakları koymak
    B)Belirtilen sekmeleri silmek
    C)Sayfa numarası vermek
    D)Sekmelerin hizalarını değiştirmek
  98. Yazıyı sütunlara bölmek için  kullandığımız  menü aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Biçim – Sütunlar B)Ekle – Sütunlar
    C)Biçim – Paragraf    D)Dosya – S.Yapısı
  99. Sayfaya kenarlık gölgelendirme eklemek için kullandığımız menü aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dosya –Kenarlık ve Gölgelendirme
    B)Biçim – Kenarlık ve Gölgelendirme
    C)Görünüm – Kenarlık ve Gölgelendirme
    D)Tablo ve Kenarlıklar Araç Çubuğu
  100. Bir tabloda seçim  yapma işlemleri hakkında aşağıdakilerden hangisi doğru olarak verilmiştir?
    A)Bir tabloda satır, sütun, tablo, hücre seçilebilir
    B)Tabloda fare ile seçim yapılamaz.
    C)Tablonun tamamı seçilemez
    D)Tabloda Sadece hücreler seçilemez.
  101. Eğer tablo birden fazla sayfaya taşarsa ilk sayfadaki başlığı diğer sayfalara otomatik olarak veren komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Tablo/Tablo Ekle         B)Düzen/Kopyala
    C)Tablo/Başlık  Sütun Yinelemesi D)Tablo/Sırala
  102. Belge içerisinde yer alan bir tablodaki birkaç hücreyi tek hücre haline getirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Tablo/Sütun ekle        B)Tablo/Satır Ekle
    C)Tablo/Hücreleri Birleştir   D)Tablo/Hücreleri Böl
  103. Tablodaki sütun bilgilerini toplamak için hangi seçenek kullanılır?
    A)Tablo – Formül       B)Düzen – Formül
    C)Araçlar – Formül          D)Ekle – Formül
  104. Yandaki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)İşaretli alanı siler
    B)Tablo ve Kenarlıklar araç çubuğunu görüntüler / görüntülemez
    C)İşaretli alanı kopyalar
    D)İşaretli alanı keser
  105. Düğmesinin görevi nedir?
    A)Tablo Dış kenarlık ekler.
    B)Çizim araç çubuğu grubunu etkin yapmaya yarar.
    C)Çizgi biçimi rengini değiştirir.
    D)Çizgi kalınlıklarını ayarlar

 

WORD CEVAPLARI

MİCROSOFT WORD TEST CEVAPLARI

1-A

2-B

3-B

4-C

5-A

6-D

7-D

8-B

9-B

10-A

11-A

12-C

13-A

14-B

15-A

16-D

17-B

18-C

19-D

20-B

21-A

22-B

23-B

24-C

25-A

26-A

27-C

28-A

29-B

30-C

31-D

32-D

33-B

34-B

35-C

36-D

37-B

38-A

39-B

40-C

41-A

42-A

43-C

44-A

45-A

46-C

47-A

48-A

49-A

50-A

51-B

52-A

53-C

54-D

55-C

56-A

57-C

58-A

59-A

60-A

61-C

62-B

63-D

64-B

65-A

66-D

67-A

68-A

69-D

70-C

71-C

72-A

73-A

74-D

75-C

76-B

77-C

78-A

79-C

80-A

81-B

82-A

83-D

84-A

85-C

86-C

87-D

88-A

89-B

90-C

91-B

92-C

93-A

94-B

95-C

96-D

97-D

98-A

99-C

100-D

 

 

word soru cevap word soruları cevaplı word sorular cevaplar microsoft word soru cevapları word 2007 soru cevapları word test soru cevap word 2007 soru cevap microsoft word soru cevap word soru ve cevap word 2010 soru cevapları

 

word 2010 soru cevapları
word 2010 soru ve cevapları
word 2010 soruları ve cevapları
word 2010 test soru ve cevapları
microsoft office word 2010 soru ve cevapları

 

halk eğitim bilgisayar soruları
halk eğitim bilgisayar soruları ve cevapları
halk eğitim bilgisayar soru ve cevapları
halk eğitim bilgisayar soruları cevapları
halk eğitimi bilgisayar soruları
halk eğitim bilgisayar kursu soruları
halk eğitim bilgisayar kursu soruları ve cevapları
halk eğitim bilgisayar sınav soruları
halk eğitim çıkmış bilgisayar soruları
halk eğitim bilgisayar kurs soruları

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , , , ,
Eklenme Tarihi: 25 Mayıs 2015

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*