hem modül 4 bilgisayar soru ve cevapları

yorumsuz
376 views
hem modül 4 bilgisayar soru ve cevapları

Halk Eğitim Merkezi hem modül 4 bilgisayar soru ve cevapları

modül 4 bilgisayar soru ve cevapları
modül 4 bilgisayar soru ve cevapları

 

 

 

 

 

 

 

 

Modül 4 hem bilgisayar kursunda ağırlıklı olarak word 2007 ve word 2013 konularından sorular sizleri beeklemektee. Eğer öğretmeniniz word 2007 anlattı ise sorular ordan word 2010 veya word 2013 anlattı ise o kısımdan sorular gelecektir. Kısacası modül 4 te karşınıza kelimee işlemci programlarından sorular gelecektir.

Özlelikle 160 saatlik halk eğitim bilgisayar kurslarına katılanların mutlaka işine yarayacak bir konu olan hemn modül 4. sınav soruları sınav öncesi sizlere fikir verecek v örnek solrular görmenize olanak sağlayacaktır.

 

 

HALK EĞİTİM MERKEZİ DÖRDÜNCÜ 4. MODÜL BİLGİSAYAR KULLANIMI SORULARI VE CEVAPLARI

 

 

2014-2015 BİLGİSAYAR KULLANIMI KURSU
4. MODÜL SINAV SORULARI KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

 

Ad- Soyad :
1)Word nedir?
A) Hesap  Programıdır
B) Tablo  – Grafik Programıdır
C) Kelime İşlem Programıdır
D) İşletim Sistemidir
2)Word Programının uzantısı nedir?
A) xlsx
B) docx
C) jpg
D) avi
3)

Word 2007 programında yukarıdaki şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır?
A)Paragraf ile ilgili işlemler
B) Pano ile ilgili işlemler
C) Düzenleme ile ilgili işlemler
D)Yazı tipi ile ilgili işlemler
4) Yandaki butonun görevi nedir?

A) Kaydet
B) Aç
C) Yeni
D) Yazdır
5) CTRL+Z tuşunun görevi nedir?
A) Geri Al
B) Yeniden Yazılan
C) Yeni
D) Kaydet
6) Word programında daha önceden var olan dosyayı ekrana getirmek için hangi komutlar kullanılır?
A) Office Düğmesi – Kaydet
B) Office Düğmesi – Aç
C) Office Düğmesi – Yeni
D) Office Düğmesi – Baskı Önizleme
7) Sayfaya Klavyede bulunmayan bir karakteri nasıl ekleriz?
A) Düzen – Simgeler – Simge
B) Ekle – Metin – Simgeler
C) Ekle – Simgeler – Simge
D) Ekle – Tablolar –  Simge
8)Metin içerisinde istenilen kelimeyi aratmak için hangi komutlar kullanılır?
A) Giriş – Stiller – Bul
B) Ekle – Düzenleme – Bul
C) Giriş – Yazı Tipi – Git
D) Giriş – Düzenleme – Bul
9)  Düğmesinin adı nedir?
A)Başlat düğmesi
B)Ofis düğmesi
C)Word düğmesi
D)Dosya düğmesi
10) Word programında metni gazete gibi sütunlara nasıl bölebiliriz?
A) Görünüm – Paragraf – Sütunlar
B) Sayfa Düzeni – Sayfa Yapısı – Sütunlar
C) Sayfa Düzeni – Sütunlar
D) Ekle – Sayfa Yapısı – Sütunlar
11) Yandaki butonun görevi nedir?
A) Sayfa sütunlara böler
B) Madde numaralandırmasını verir
C) Artan sıralama yapar
D) Sayfa Numarası ekler
12) Dosyaya üst bilgi Ekleme işlemi nasıl yapılır?
A) Giriş – üst bilgi ve alt bilgi
B) Görünüm – üst bilgi ve alt bilgi
C) Ekle – üst bilgi ve alt bilgi
D) Sayfa Düzeni – üst bilgi ve alt bilgi
13) Bir belgenin yazıcıdan çıkmadan önceki en son hâlini görmek için kullandığımız işlev aşağıdakilerden hangisidir ?
A)  Baskı Ön izleme
B)  Sayfa Yapısı
C)  Sayfa Düzeni Görünümü
D)  Hiçbiri
14) Belgeye sayfa numarası eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
A)  Sayfa Düzeni  – Sayfa Numarası
B)  Giriş –  Üst Bilgi – Sayfa Numarası
C)  Biçim – Sayfa Numarası
D)  Ekle – Üstbilgi ve Altbilgi – Sayfa numarası
15) Yandaki düğme ne işe yarar?
A) X’in karesini almaya
B) Alt simge ve üst simge eklemeye
C) X sayısını 2 ile çarpmaya
D) Matematiksel işlemler yapmaya
16) Kelime üzerinde farenin sol tuşu ile çift tıklama ne anlama gelir?
A)Kelimeyi seçer
B)Paragrafı seçer
C)Satırı seçer
D)İmleci metnin sonuna götürür
17) Sayfanın rengini değiştirmek için hangi yol takip edilmelidir?
A)Giriş – Sayfa arka planı – sayfa
B)Sayfa Düzeni – Sayfa arka planı – sayfa rengi
C)Ekle – Sayfa arka planı – sayfa rengi
D)Yazı Tipi – Sayfa arka planı – sayfa rengi
18) Yandaki düğmenin görevi nedir?
A)Yazıyı hizalamaya yarar
B)Çizgi eklemeye yarar
C)Satır aralığı seçeneklerini ekrana getirir
D)Madde işareti eklemeye yarar
19)  Simgesi ne işe yarar?
A) Tablo çizmeye yarar
B) Resim çizmeye yarar
C) Tabloya yazı yazmaya yarar
D) Kenarlık eklemeye yarar
20

Pazartesi Salı Çarşamba
Perşembe Cuma Cumartesi

Yukarıdaki tablo kaç satır kaç sütundur?
A)6 satır 2 sütun
B)3 satır 2 sütun
C)2 satır 3 sütun
D)3 satır 3 sütun

IV. MODÜL CEVAP ANAHTARI :

  1. C
  2. B
  3. D
  4. A
  5. A
  6. B
  7. C
  8. D
  9. B
  10. B
  11. B
  12. C
  13. A
  14. D
  15. B
  16. A
  17. B
  18. C
  19. A
  20. C

 

 

 

 

Arkadaşlar soruları PDF formatında da ekliyoruz. Eğer pdf olarak indirmek isterseniz TIKLAYINIZ.

 

 

 hem_4_modul_bilgisayar_sorulari_cevaplari_bilgilerburadacom      

    

Adı  Soyadı:                                                                                                          19 Nisan 2010 Pazartesi

 

 


  • Word 2007’de kayıtlı bir belgeye parola konulabilmesi için aşağıdaki menü seçeneklerinden hangisi uygulanmalıdır?
  1. Office Düğmesi/Hazırla/ Belgeyi Şifrele
  2. Araçlar /Seçenekler / Genel Seçenekler
  3. Araçlar / Seçenekler / Kaydetme Seçenekleri
  4. Dosya/Kaydet/Güvenli Kaydet

 

 

 

  • Word 2007’de belge içinde bulunan bir metni yenisi ile değiştirmek için hangi yol izlenir?
  1. Düzenleme /Bul
  2. Düzenleme / Git
  3. Düzenleme / Temizle
  4. Düzenleme / Değiştir

 

 

  • Word 2007’de hazırlanan belgeye klavyede bulunmayan bir karakterin eklenmesi istenirse hangi menü seçeneği kullanılmalıdır?
  1. Ekle/Simge
  2. Ekle/Alan
  3. Düzen/Yapıştır
  4. Düzen/Bul

www.bilgilerburada.com

 

  • Word 2007’de belge içinde bulunan sayfaları dikey durumdan yatay duruma getirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
  1. Ekle / Sayfa yapısı / Hizala/ Yatay
  2. Giriş / Sayfa Yapısı / Kâğıt / Yatay
  3. Sayfa Düzeni/ Yönlendirme /Yatay
  4. Dosya / Sayfa Yapısı / Kâğıt / Yatay

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 40 sayfalık bir dokümanın 1’den 9’a kadar olan sayfaları ile 35 ve 40 no’lu sayfalarını yazıcıdan çıkartmak istenirse Office Düğmesi / Yazdır menü seçeneğinde sayfa bölümünün karşısına yazılacak uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?
  1. 1 , 9 ; 35 – 40
  2. 1 – 9 , 35 , 40
  3. 1 ; 9 ; 35 ; 40
  4. 1 – 9 , 35 ; 40
  5. 1;9, 35 – 40

 

 

  • Word 2007 programında hazırlanan dosyaların (belge) uzantısı aşağıdakilerden hangisidir?
  1. .pptx
  2. .xlsx
  3. .mdbx
  4. .docx

 

 

  • Word 2007’de yer alan yandaki düğmelerin anlamları şıkların hangisinde doğru sırada  verilmiştir?
  1. Yasla – Ortala – Sola hizala – Sağa hizala
  2. Sola hizala – Ortala – Sağa hizala –Yasla
  3. Ortala – Sola hizala – Yasla – Sağa hizala
  4. Sağa Hizala-Ortala-Sola Hizala-Yasla

 

 

 

  • Bir belgenin yazıcıdan çıkmadan önceki en son hâlini görmek için kullandığımız işlev aşağıdakilerden hangisidir ?
  1. Baskı Ön izleme
  2. Sayfa Yapısı
  3. Sayfa Düzeni Görünümü
  4. Son Ekran

 

 

 

 

 

 

  • Word 2007’de (a+b) yi 2a+b olarak yazmak için hangi yolu kullanırız?
  1. Görünüm –Yazı Tipi – Alt simge
  2. Biçim – Üst simge
  3. Biçim –Yazı Tipi – Üst simge
  4. Giriş – Yazı Tipi- Alt simge

 

 

  • Aşağıdakilerden hangisi Microsoft Word 2007’nin ana menülerinden birisi değildir?
  1. Giriş
  2. Efektler
  3. Gözden Geçir
  4. Postalar

 

  • düğmesi Word 2007  de ne işe yarar?

 

  1. Yazıları siler
  2. Sayfayı siler
  3. Biçimlendirmeleri siler
  4. Yeni sayfa açar

 

  • Hangisinde kağıt boyutları büyükten küçüğe göre doğru sıralanmıştır?
  1. A5, A4, A3
  2. A4, A3, A5
  3. A5, A3, A4
  4. A3, A4, A5

 

 

  • CTRL+O kısa yol tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
  1. En son yapılan işlemi tekrar eder
  2. En son yapılan işlemi geri alır
  3. Yeni belge açar
  4. Kaydedilmiş belge açar

 

  • Aşağıdaki yollardan hangisiyle Word sayfasına resim eklenmez?
  1. Resim kopyalanıp sayfaya yapıştırılarak
  2. Resim üzerinde CTRL+A yapılıp, Word üzerinde CTRL+C yapılarak
  3. Ekle / Resim / Resim Dosyası seçilerek
  4. Resim sürüklenip sayfaya bırakılarak
  • Tüm satır en kısa yoldan nasıl seçilir?
  1. Farenin sağ tuşunu tıklayarak
  2. Farenin sol tuşunu satır başında tıklayarak
  3. Farenin her iki tuşuna aynı anda basarak
  4. Farenin sol tuşuna ve Ctrl tuşlarına beraber basarak

 

  • Word 2007 de SmartArt ne işe yarar?
  1. Görsel bilgileri yazıya dönüştürür
  2. Bilgileri görsel hale getirir
  3. Yazının özetini çıkarır
  4. Sayfaya stiller verir

 

 

  • Word 2007 de WordArt ne işe yarar?
  1. Yazı boyutunun artırır
  2. Yazıyı tablolaştırır
  3. Yazıya görsel şekiller verir
  4. Yazı tipini eski haline çevirir

 

 

  • WORD’de hazırlanan bir belge klavyeden …………………………kısayol tuş bileşeni kullanılarak kaydedilir?

 

 

 

 

  • WORD’de “biçim boyacısı” hangi amaçla kullanılır? Açıklayınız.

 

 

 

 

 

 

  • WORD’ün kullanımında sayfaya ekleyebileceğimiz 5 nesneyi yazınız.

 

.

.

.

.

.


 

Not:   Süre 40 Dakikadır.
Her soru 5’er Puan                                                                                                                  .

 

 

 

sayfamızda si,zlere hem modül 4 bilgisaytar sorularını ve cevaplarını ilettik. Umarız işinize yarar. Bu arada bu soruları netten derledik. Soruları oluşturan arkadaşlara teşekkürler.

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 1 Ekim 2014

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*