HEM bilgisayar kursu 3. modül sınav soruları ve cevapları

yorumsuz
720 views
HEM bilgisayar kursu 3. modül sınav soruları ve cevapları

HEM bilgisayar kursu 3. modül sınav soruları ve cevapları

 

 

Sizlerinde bildiği gibi halk eğitim merkezi 160 saatlik bilgisayar kursu vermekte. Bu kursta donanım bilgisayara giriş word excel powerpoint internet gibi bölümleri kursiyerlere anlatmakta. Aynı zamanda da HEM bilgisayar kursunu modüllere böldü. Yani 1. modül 2. modül 3. modül gibi. Bizlerde şuan sizlere 3. modül bilgisayar soru ve cevaplarını veriyoruz.

 

 

Halk eeğitim bilgisayar kursuna giden arkadaşlar yazılı sınava girmeden bu sorulara göz atarlarsa en azından onlara bir fikir verecektir. Çünkü bilgisayar soruları genelde aynı veya benzer paralelde olmaktadır. 3. modülde sorular genellikle denetim masası programlar,klavye kısayol tuşları gibi bölümlerden karşınıza gelecketir.

HEM bilgisayar 3. modül soruları sizlerle.

hem_modul_3_bilgisayar_soru_cevaplari_bilgilerburada

 

 

 

 

 

 

 

 

III.MODÜL SINAV SORULARI
Ad- Soyad :
1)Aşağıdakilerden hangisi görev çubuğu üzerinde bulunmaz?
a) Başlat menusu Düğmesi.
b) Açık olan programların ismi.
c) Denetim masası simgeleri.
d) Tarih/saat göstergesi
2)Geri dönüşüm kutusunda bulunan herhangi bir dosyayı silindiği yere geri almak için ne yapılır?
a) Dosya Seçilir-Sağ tuş – Geri yükle
b) Dosya Seçilir –Görünüm – Geri Yükle
c) Dosya Menüsü – Gönder
d) Dosya Seçilir – Sağ tuş – Gönder
3)Windows ’da ALT+TAB tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Denetim Menüsünü açar.
b) Başlat Menüsünü açar.
c) Çalışan programlar arası geçişi sağlar.
d) Açık olan tüm programları kapatır.

4)Hangisi  geri al işleminin kısayol tuşudur?
a)Ctrl + E                        b) Alt + Z
c)Shift + Yöntuşları          d) Ctrl + Z
5)Klasör Gizleme nasıl yapılır?
a) Başlat_Denetim Masası_Klasör_Gizli
b) Bilgisayar sağ tık_Klasör_Görünüm_Gizli
c) Klasör Sağ tık_Özellikler_ Gizli
d) Masaüstü sağ tık_Klasör_Gizli
6)Pencere rengi ve görünümü nasıl ayarlanır?
a) Başlat_Denetim Masası_Pencere rengi
b) Masaüstü sağ tık_Kişiselleştirme_Pencere rengi ve görünümü
c) Masaüstü sağ tık_ Pencere rengi ve görünümü
d) Pencerenin üzerindeyken sağ tık_Pencere rengi ve görünümü
7)Görüntü ayarları nerden yapılır?
a) Sağ tık_Kişiselleştirme_Görüntü Ayarları_Çözünürlük
b) Sağ tık_Kişiselleştirme_Çözünürlük_Görüntü Ayarları
c) Başlat _Görüntü Ayarları_Çözünürlük
d) Masaüstü Sağ Tık_ Görüntü Ayarları
8)Hızlı Başlat çubuğu nerde bulunur?
a) Başlat menüsünün içinde
b) Başlat menüsünün sağında
c) Görev çubuğundaki saatin yanında
d) Başlatın içindeki programlarda bilgilerburada.com
9)Bir program ya da dosyayı seçmek için hangi fare hareketi kullanılır?
a) Sağ tık                        b) Çift Tık
c) Sol tık                         d) Sürükleme
10)Oturumu Kapat ne demektir?
a) Bilgisayarı Kapatmak
b) Windows’u Kapatmak
c) Bilgisayarı Kapatıp Açmak
d) Windows’u Kapatıp Açmak
11)Windowsta kurulu olan bir programı sistemden tamamen kaldırmak için ne yapılır?
a) Başlat_Denetim Masası_Programlar ve Özellikler
b) Sağ tık_ Kişiselleştirme_ Programlar
c) Sağ tık_ Sil_Geri dönüşüm kutusu_Dosya_Geri Dönüşüm Kutusunu Boşalt
d) Başlat_Denetim Masası_Geri Dönüşüm Kutusunu Boşalt
12)Ağa bağlı diğer bilgisayarlara ulaşmayı ve onlarla bilgi alış verişini sağlayan masaüstü elemanı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ağ                              b) Çevirmeli ağ
d) Denetim masası           d) İnternet Explorer
13)Herhangi bir konuda yazılan yazı bilgisayara bir isimle kayıt edildiğinde oluşan nesne şağıdakilerden hangisidir?   
a)Kısa yol                        b)Klasör                                     c)Dosya               d)Sürücü
14)  simgesi neyi temsil eder?
a)Kısayol Dosyası
b)Program Dosyası
c)Word Belgesi
d)Klasör
15)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a) Windows’ta klasörler sarı renktedir
b) Klasörler; dosya ve diğer klasörleri içinde bulundurabilir
c) Klasör ve Directory (Dizin) aynı anlama gelirler.
d) Klasörleri dosyaların içerisine kopyalayabiliriz.

16)Aşağıdakilerden hangisi Görev Çubuğunun görevlerinden değildir?
a)Açık program ve klasör  isimlerini gösterir.
b)Açık Programlar arası geçişi sağlar.
c)Duvar kağıdı koymayı sağlar.
d)Açık Klasörleri masaüstüne yatay, dikey ve basamaklı döşer.
17)Fare ayarlarından hangisi yapılamaz?
a) Sol ve sağ tuşlarının görev değişimi
b) İşaretçi hızının ayarlanması
c) Çift tıklama hızının ayarlanması
d) Oyun denetleyicilerinin ayarlanması
18)Scroll ne anlama gelir?
a) Farenin sağ tuşuna denir
b) Farenin tekerleğine denir
c) Farenin topuna denir
d) Farenin çift tıklama hareketine denir.
19)Aşağıdakilerden hangisi web sayfasına örnek teşkil eder?
a)www.meb.gov.tr
b)ftp://meb.gov.tr
c)info@meb.gov.tr
d)www.meb@gov.tr
20)Masaüstünde klasör oluşturma hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
a) Sol tuş – Yeni              b) Sağ tuş – Yeni
c) Sol tuş Aç                    d) Sağ tuş Aç

Modül 3. Sınav Soruları Cevap Anahtarı

  1. C
  2. A
  3. C
  4. D
  5. C
  6. B
  7. A
  8. B
  9. C
  10. B
  11. A
  12. A
  13. C
  14. A
  15. D
  16. C
  17. D
  18. B
  19. A
  20. B

 

 Arkadaşlar Halk eğitim sınavlarında test sınavın yanında uygulama sınavıda yapılmaktadır. Bu sorularda modül 3 hem bilgisayar uygulama sorularıdır. Bunlara da bir göz atınız.

 

 HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BİLGİSAYAR KULLANIMI MODÜLER PROGRAMI
UYGULAMA SORULARI

 

 

 

NOT: Aşağıdaki Uygulama ve soruları lütfen  SIRASIYLA yapınız.

 

İŞLETİM SİSTEMLERİ GELİŞMİŞ ÖZELLİKLER MODÜLÜ

 

  • Program ekle kaldır penceresini açıp ekranın resmini çekerek paint ile Modül klasörüne program.jpg adı ile kaydediniz.
  • Otomatik güncelleştirmeleri haftada 1 gün olacak şekilde ayarlayıp ekran görüntüsünü resmini çekerek Modül klasörüne otogün.jpg adı ile kaydediniz.
  • Kayıt defterini açarak ekran resmini çekip Modül klasörüne regedit.jpg ismi ile kaydediniz.
  • Masa üstü arkaplan resmini sarıkaya resimlerinden birisini ayarlayarak ekran görüntüsünün resmini çekip paint ile Modül klasörüne masaüstü.jpg adı ile kaydediniz.
  • İnternet seçeneklerinden açılış sayfası olarak meb.gov.tr olarak ayarlayıp ekranın resmini çekerek paint ile 3.Modül Klasörüne internet.jpg adı ile kaydediniz.
  • Bilgisayarınıza ekran koruyucu olarak hayal dünyasını seçip, süresini 5 dakika olarak ayarlayınız. Devamında parola koruması gelmesini sağlayıp, bu ayarların yapıldığı ekranın resmini çekerek paint ile Modül Klasörüne kaydediniz.
  • İsminize oluşturduğunuz klasörü Belgelerim klasörüne taşıyınız. Masa üstüne kısayolunu oluşturup Belgelerim penceresi açıkken ekranın resmini çekip paint ile Modül klasörüne Kısayol.jpg adı ile kaydediniz.
  • Hızlı başlat menüsüne oluşturduğunuz klasörün kısayolunu atınız.
  • Belgelerimde bulunan isminize oluşturduğunuz klasörü şifreli şekilde Winrar programı ile sıkıştırınız.
  • Kullandığınız bilgisayarda hangi İşletim Sistemi kurulu olduğuna ve Ram miktarına bakıp, ekran görüntüsünü paint’e yapıştırınız. Bu belgeyi “MODÜL” adlı klasörün içine “sistem” adıyla kaydediniz.

 

PUANLAMA:

 

  1.SORU 2.SORU 3.SORU 4.SORU 5.SORU 6.SORU 7.SORU 8.SORU 9.SORU 10.SORU
10PUAN 10PUAN 10PUAN 10PUAN 10PUAN 10PUAN 10PUAN 10PUAN 10PUAN 10PUAN
Kursiyer Puanı

 

 

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , , ,
Eklenme Tarihi: 1 Ekim 2014

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*