hem 3. modül bilgisayar soruları cevapları,2014 halk eğitim bilgisayar 2. modül soruları

yorumsuz
9.966 views
hem 3. modül bilgisayar soruları cevapları,2014 halk eğitim bilgisayar 2. modül soruları

hem 3. modül bilgisayar soruları cevapları,2014 halk eğitim bilgisayar 2. modül soruları indir, yeni halk eğitim bilgisayar sınav sorularını indir 2. modül

 

Halk eğitim merkezi 2. modül bilgisayar soruları ve cevapları  yine sayfamızda. Modül 2 hem sınavında yönetimsel araçlar denetim masası gibi konulardan sorular çıkmakta. İşletim sistemi ile ilgili irçok soruda modül 2 hem sınavında mevcuttur. Soruların bir kısmını buraya ekliyoıruz. Word formatında indirmek istersneizde aşağıdaki indirme linkline tıklamanız yeterli.  

 

Ayrıca sayfamızın alt kısmına modül 2 kısmından farklı, netten derlediğimiz birçok soruyuda sayfamıza ekliyoruz. Elbetteki bu sorular sınavda karşınıza çıkmayacaktır ama bilgisayar soruları genellikle birbirine benzer. En azından size fikir vermesi açısından önemli bu sorular çözmeniz. Eğer modül 2 sınavına halk eğitimde yada özel dersanede girecekseniz mutlaka sorular bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

 

 

 

modul_2_halk_egitim_merkezi_bilgisayar_kursu_2014_bilgilerburada

 

 

 

 

 

 

 

 çıkan soruları word formatında indirmek için aşağıdaki yazıyı tıklayınız

 

3_modül_sınav_halk_egitim_bilgisayar_sorulari_cevaplari_bilgilerburada

 

 


…………. HALK EĞİTİMİ MERKEZİ
2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ KURSU 3. MODÜL SINAVI

 

1.Bilgisayarınızla ilgili ayarları yapmak için aşağıdaki pencerelerden hangisini seçmeniz gerekir?

A) Ayarlar                                                       B) Denetim Masası

C) Çalıştır                                                       D) Programlar

 

2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi ile bilgisayarınızı bir etki alanına üye yapabilirsiniz?

A) Sistem > Bilgisayar Adı                               B) Yönetimsel Araçlar > Hizmetler

C) İnternet Seçenekleri                                    D) Görüntü > Ayarlar

 

3. Aşağıdaki pencerelerden hangisi ile bilgisayarınızdaki donanımlar arasında bir çakışma olup olmadığını anlayabilirsiniz?

A) Zamanlanmış Görevler > Donanım

B) Yönetimsel Araçlar > Olay Görüntüleyici

C) Sistem > Donanım

D) Program Ekle / Kaldır

 

4. Aşağıdakilerden hangisi ile işletim sisteminde bir sorun çıktığında kişisel veri Dosyalarınızı kaybetmeden bilgisayarınızı bir önceki duruma geri yüklemede kullanabilirsiniz?

A) Güncelleştirme                                            B) Sistem Geri Yükleme

C) Kayıt Defteri                                              D) Güvenli kip

 

5. Windows XP diğer bir XP makinesine yardım için başvurmanızı diğer makinedeki kullanıcının sizin bilgisayarınıza bağlanarak, kontrol etmesini ve problemi çözmesini sağlayan bileşen aşağıdakilerden hangisidir?

A) Sistem > Uzak

B) Yönetimsel Araçlar > Bileşen Hizmetleri

C) Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi

D) Sistem > Gelişmiş

 

6. Bellek yetmediğinde Windows hard diskinizi bellek gibi kullanır. Buna sanal bellek denir. Bu belleğin boyutunu nereden artırabiliriz?

A) İnternet Seçenekleri > Gelişmiş                   B) Zamanlanmış Görevler > Bellek

C) Sistem > Gelişmiş                                       D) Görüntü > Özellikler

 

7. Windows kendi yapılandırma bilgilerini …………………… denilen bir veri tabanında tutar. Burada her bir kullanıcının profili, sistem donanımı, yüklü programlar ve özellik ayarları ile ilgili bilgiler bulunur. Buraya ulaşmak için …………………….. seçilir. Boşluklara aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Msconfig,    Başlat > Ayarlar > Denetim Masası

B) System,       Başlat > Çalıştır > System

C) Regedit,      Başlat > Ayarlar > Denetim Masası

D) Kayıt defteri,           Başlat > Çalıştır > Regedit

 

8. İşletim sistemi başlatılırken yüklenecek olan dll dosyalarını, aygıt sürücülerini, başlangıç anında ve MSDOS tabanlı programlarda kullanılacak olan ayarların kaydedildiği dosya aşağıdakilerden hangisidir?

A) Boot.ini                                                      B) Win.ini

C) Msconfig                                                    D) System.ini

 

9. Windows açıldığı andan kapandığı ana kadar birçok olayı kaydeden birim aşağıdakilerden hangisidir?

A) Olay Görüntüleyicisi                                    B) Bileşen Hizmetleri

C) Bilgisayar Yönetimi                         D) Hizmetler

 

10. Yerel bilgisayarlar için parola, hesap kilitleme, denetim, IP güvenlik, kullanıcı hakları atama gibi güvenlik ayarlarının yapıldığı yer aşağıdakilerden hangisidir?

A) Veri Kaynakları                                          B) Sistem

C) Yerel Güvenlik İlkesi                                  D)Ağ Yönetimi

 

11. Aşağıdakilerden hangisi ile ekran çözünürlüğü değiştirilebilir?

A) Görüntü > Masaüstü                                   B) Görüntü > Görünüm

C) Görüntü > Temalar                         D) Görüntü > Ayarlar

 

12. Bilgisayarınıza yüklenmiş Web sayfasına ait dosyaları aşağıdakilerden hangisi ile silebilirsiniz?

A) İnternet Seçenekleri > Güvenlik                  B) İnternet Seçenekleri > Genel

C) İnternet Özellikleri > Bağlantılar                  D) İnternet Seçenekleri > Gelişmiş

 

13. Zararlı olan sitelere kişilerin erişmesini önleyen bileşen aşağıdakilerden hangisidir?

A) İnternet Seçenekleri > Gizlilik                     B) İnternet Seçenekleri > İçerik

C) İnternet Seçenekleri > Güvenlik                  D) İnternet Seçenekleri > Bağlantılar

 

14. Bilgisayarınızda kurulu olan bir programı kaldırmak için en iyi yol aşağıdakilerden hangisidir?

A) Sistem                                                        B) Zamanlanmış Görevler

C) Yönetimsel Araçlar                         D) Program Ekle \ Kaldır

 

15. Aşağıdakilerden hangisi ile komut dosyalarını, programları veya belgeleri sizin için en uygun zamanda çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz?

A) Zamanlanmış Görevler                                B) Sistem > Gelişmiş

C) Yönetimsel Araçlar > Zaman Ayarı D) Program Ekle \ Kaldır > Yeni Görev

 

16. Windows bir donanımda sorun olduğunu anlarsa Aygıt Yöneticisi penceresinde o seçeneğin önüne hangi işareti koyar?

A) Soru İşareti (?)                                           B) Kesme İşareti (‘)

C) Sonsuz İşareti (∞)                                      D) Tik İşareti (√)

 

17. Bilgisayar ekranındaki pikselleri korumak için hangi görüntü özelliğini aktifleştirmeliyiz?

A) Antivürüs                                                   B) Ekran Koruyucu

C) Masaüstü Arka Planı                                  D) Temaları

 

18. Aşağıdakilerden hangisi Çalıştır (Run) Penceresi kısayoldur?

A) Win + N                                                    B) Win + U

C) Win + R                                                     D) Win + Q

 

19. Sistem Yapılandırma Yardımcı Programını açmak için çalıştır penceresine hangi komutu yazarız?

A) cmd                                                           B) msconfig

C) regedit                                                       D) Explorer

 

20. Aşağıdaki soruyu; Doğru ise (D), Yanlış ise (Y) olarak işaretleyiniz. www.bilgilerburada.com

 

Windows XP, NT4 ve Windows 2000 gibi sistemde meydana gelen her bir “olayı” raporlayabilir. Windows açıldığı andan, kapandığı ana kadar birçok “olay (event)” gerçekleşir. Bir windows servisinin başlaması, bir program ile çalışırken programın geçersiz işlem yürütüp kapanması, ağ üzerinden bir kullanıcının sizin bilgisayarınıza bağlanması, bağlantınızı kesmesi… Bunların hepsi bir olaydır. Bu olayları Olay Görüntüleyicisinden kontrol edebiliriz. (   )

 

 

BİLGİSAYAR HEM 2. MODÜL BİLGİSAYAR SORULARI 2. KISIM YENİ 2014-2015

Aşağıdaki sorulardan; sonunda parantez olanlar doğru yanlış sorularıdır. Verilen ifadeye göre parantez içine doğru ise “D” , yanlış ise “Y” yazınız. Şıklı sorularda doğru şıkkı
işaretleyiniz.
1. İşletim sistemi donanımları denetleyen ve yöneten, uygulama yazılımlarını çalıştıran temel yazılımdır. ( )
 
2. Aşağıdakilerden hangisi bir işletim sistemi değildir?
A ) Windows XP
B ) Linux
C ) Unix
D ) Microsoft Office


 
3. Çevre birimlerinin bir iş yapmak için işlemciden izin istemlerini, sıraya girmelerini sağlayan sistemin adı nedir?
A ) PCI
B ) IRQ
C ) I/O
D ) BIOS
 
4. Bir işletim sistemi kullanıcı arayüzü, çekirdek ve dosya yönetim sistemi bölümlerinden oluşur.( )
 
5. Bilgisayarda yüklü olan her türlü bilginin saklandığı birime ne ad verilir?
A ) Sürücü
B ) Klasör
C ) Dosya
D ) Byte
 
6. Bir dosyanın içinde saklanan bilginin türü dosya adına bakılarak belirlenir.( )
 
7. Bilginin girilmesinden başlayarak, sonuçların dökümüne kadar geçen süre, Yanıt Süresi (response time) olarak adlandırılır.( )
 
8. Farklı kullanıcılara ait işleri aynı anda yapabilen işletim sistemlerine ne ad verilir?
A ) Çoklu kullanıcı işletim sistemi
B ) Çoklu işlemci işletim sistemleri
C ) Çoklu görev işletim sistemi
D ) Çoklu kullanım (Server) işletim sistemleri
 
9. Çoklu işlemci, bir işletim sisteminde bir kullanıcının, birden fazla sayıda işinin aynı anda işletime alınabilmesi özelliğidir.( )
 
10. Bir işletim sisteminin çoklu kullanım özelliği varsa, o sistem genellikle multi programming de desteklenmektedir.( )


11.Bilgisayarda bilgilerin (dosyaların) saklandığı birimler sabit disk, disket sürücü,CD/DVD sürücü, ZIP sürücü gibi donanımlardır.( )

12. Sabit disklerde bilgilerin üzerine yazıldığı fiziki ortama plaka (plate) denir. ( )

13. Sabit disklerde kafanın, bir veriye erişebilmesi için bir izden diğer bir ize geçerken kaydettiği zaman aşağıdakilerden hangisidir?
A ) Veri Erişim Hızı
B ) RPM
C ) SCSI
D ) IDE
14. Hangi dosyaların küme parçalarından hangilerine yerleştiği, hangi küme parçalarının
boş, hangilerinin dolu olduğu gibi bilgilerin yazıldığı yere ne isim verilir?
A ) Track
B ) FAT
C ) Interface
D ) Sector

15. FAT16 sisteminde adresleme 16 bit olduğundan dolayı kullanılan bir disk ya da partisyonun 2GB’dan daha büyük olamaz.( )

16. Windows NT ve Windows 2000 işletim sistemlerine ait bir dosya sistemi olmasının gerektirdiği ihtiyaçlar doğrultusunda daha çok disk güvenliği, stabilitesi ve performansıyla ilgili iyileştirmeler içeren dosya yönetim sistemi aşağıdakilerden hangisidir?
A ) FAT16
B ) FAT32
C ) VFAT
D ) NTFS

17. FAT kullanan işletim sistemleri NTFS kullanan işletim sistemlerindeki bilgileri görebilir fakat NTFS kullanan işletim sistemleri FAT kullanan işletim sistemlerindeki bilgileri göremez.( )

18. NTFS dosya sisteminde bir dosyanın uzunluğu en fazla ne kadar olabilir?
A ) 2 GB
B ) 4 GB
C ) 8 GB
D ) 16 GB

19. Cluster boyutu partisyon boyutuyla sınırlı değildir ve 512 byte değerine kadar ayarlanabilir. Bu da disk üzerinde dosyaların parçalanmasını azaltarak hem boşalanın verimli kullanılmasını, hem de özellikle yüksek kapasiteli sabit disklerde performans artışını beraberinde getirir. ( )

20.Bilgisayarda programların çalıştırılması için gerekli olan fiziki alana ne ad verilir?
A ) Disk
B ) Bellek
C ) İşlemci
D ) Anakart

21. Gerektiğinde bellek tahsis etmek (malloc),kullanımı bittiğinde belleği serbest bırakmak (free), sanal bellek yönetimi yapmak ve kullanılmayan bellek bölgelerini
yönetmek (garbage collection) gibi işlemlere bellek yönetimi denir.( )

22. Bilgisayarlarda kullanılan bellek tipleri ROM ve RAM belleklerdir. ( )

23. Kalıcı olarak programlanan ve sadece okunan bellek tipi hangisidir?
A ) RAM
B ) ROM
C ) FLASH
D ) Ana Bellek

24. Programların üzerinde çalıştırıldığı, üretilen sonuçların geçici olarak saklandığı bellek türü aşağıdakilerden hangisidir?
A ) RAM
B ) ROM
C ) FLASH
D ) Yardımcı bellek

25. RAM bellek kullanım alanına göre geleneksel bellek, uzatılmış bellek, genişletilmiş bellek ve yüksek bellek olmak üzere 4 gruba ayrılır.( )
 
 
 
 
 
 
 
ÖĞRENME FAALİYETİ1 CEVAP ANAHTARI
1 D
2 D
3 B
4 D
5 C
6 Y
7 D
8 A
9 Y
10 D
ÖĞRENME FAALİYETİ2 CEVAP ANAHTARI
1 D
2 D
3 A
4 B
5 D
6 D
7 Y
8 D
9 D
CEVAP ANAHTARLARI
42
ÖĞRENME FAALİYETİ3 CEVAP ANAHTARI
1 B
2 D
3 D
4 B
5 A
6 D
7 C
8 D
9 B

 

 

BİLGİSAYAR DERSİ SINAV SORU ÖRNEKLERİ
1- Microsoft Word’de bir metni seçmek için aşağıdaki yöntemlerden hangisi kullanılamaz?

a) Fare ile metnin başlangıç noktasından farenin sol tuşuna basılı tutarak

b) Düzen mönüsünden tümünü seç komutuyla

c) Shift tuşu ile beraber yön tuşlarını kullanarak

(d) Ctrl tuşu ile beraber yön tuşlarını kullanarak

 

2- Internet Explorer penceresinde “Sık Kullanılanlar” menüsü için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur.

a.) İnternette en çok ziyaret edilen siteleri otomatik olarak burada oluşur.

(b) Kullanıcı çok sık kullandığı siteleri buraya ekleyerek bu sitelere buradan kolayca ulaşır.

c.) Kullanıcının en çok kullanıldığı siteler otomatik olarak burada oluşur.

d.) Sık kullanılan menü seçeneklerine buradan ulaşılabilir.

 

Yukarıdaki tabloda Microsoft Word ve Microsoft Excel araç çubuklarında bulunan bazı simgeler verilmiştir. 3, 4, 5, 6 ve 7. soruları tabloya göre cevaplayınız.

3- Simge 3 hangi görev için kullanılır?

a) Numaralandırma yapar                  (b) Madde işareti ekler
c)Madde işaretini değiştirir               d) Paragraf girintisi ekler
4- Simgelerden hangisi veya hangileri sadece Microsoft Word araç çubuklarında bulunur?
a.) Simge 2 ve Simge 3         (b) Simge 4 ve Simge 6
c.) Simge 1 ve Simge 7         d.) Simge 3
5- Simgelerden hangisi veya hangileri çizim araç çubuğunda bulunur?
a.) Simge 3 ve Simge 4          b.) Simge 6 ve Simge 8
c.) Simge 4                            (d) Simge 4 ve Simge 6

6- Simge 2 hangi görev için kullanılır ve kısayol tuşu nedir?
a.) Sil, Ctrl+z    b.) Sil, Shift+Delete     d.) Geri Al, Ctrl+g    (d) Geri al, Ctrl+z


7-
 Fare ile seçilmiş bir yazıyı 10 birim büyüklükte, eğik ve sayfaya ortalı yapmak için hangi simgeler kullanılmalıdır?

a.) Simge 1, Simge 3, Simge 6                    b.) Simge 3, Simge 5, Simge 6

(c) Simge1, Simge 5, Simge 7                    d.) Simge 1, Simge 3, Simge 7

8- Genellikle bir seçenek, pencere ya da işlemden çıkmak için kullanılan tuş aşağıdakilerden hangisidir?

a) Enter            (b) Esc                                        c) Backspace                            d) Alt

9- Bilgisayarda bulunan bilgiyi kağıda aktarmak amacıyla kullanılan donanım birimine ne ad verilir?

a) Scanner (tarayıcı)      b)Plotter (çizici)         (c)Printer (yazıcı)  d)Monitör (ekran)

 

10- Programların ve verilerin kullanıldıkları zaman geçici olarak depolandıkları bellek birimi aşağıdakilerden hangisidir?

a) ALU          b)Yardımcı bellek(ROM)          c) CPU            (d) Anabellek(RAM)

 

11- Delete tuşu ile sildiğimiz dosyalar aşağıdaki masaüstü öğelerinden hangisine atılır?

a) Bilgisayarım    b)Ağ komşuları          (c) Geri dönüşüm kutusu           d)Belgelerim

12- ”@Âãêå’’ gibi karakterleri Word’ün hangi menüsünün hangi seçeneğinden alırız?

a) Görünüm/Araç çubukları        b) Biçim/Yazıtipi        (c) Ekle/Simge  d) Ekle/Kesme 

13- Aşağıdakilerden hangisi masaüstündeki bir klasörü açmak için yapılacak fare hareketidir?

a) Sağ tıklama     b) Sağ çift tıklama      c) Sol tıklama                 (d) Sol çift tıklama 

14- Word’de üstbilgi ve altbilgi nasıl eklenir?

a) Ekle menüsünden üstbilgi ve altbilgi seçilerek.

b) Biçim menüsünden stiller ve biçimlendirme seçilerek.

(c) Görünüm menüsünden üstbilgi ve altbilgi seçilerek.

d) Ekle menüsünden simge seçilerek

15- Word’de büyük başlangıç harfleri hangi menüler yardımıyla oluşturulur?

a)Ekle-Simge   b)Biçim-Başlangıcı Büyüt    c)Biçim-Paragraf   (d)Biçim-Yazıtipi

16- Excel’de satır ve sütunların kesiştiği yere verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

a) İmleç                b) Tablo                (c) Hücre               d) Kitap

 17- =EĞER(D4>50;“GEÇTİ”;“KALDI”)  formülüne göre sonucun GEÇTİ olabilmesi için D4 hücresindeki sayının en az kaç olması gerekir?

a) 50                    (b) 51                    c) 49                    d) 60

18- =YUVARLA(ORTALAMA(A5:A20) ; 0)  şeklindeki formülün görevi nedir?

a) A5 ile A20 arasındaki sayıların ortalamasını verir.

b) A5 ile A20 arasındaki sayıları yuvarlar.

(c) A5 ile A20 arasındaki sayıların ortalamasını yuvarlar.

d) A5 ile A20 arasındaki sayıları yuvarlayıp ortalamasını alır.

19- =ORTALAMA(B3:B6)  formülünün açılımı aşağıdakilerden hangisidir?

a) =B3+B4+B5+B6                                                      b) =(B3+B5+B6) / 4

c) =B3+B4+B5+B6 / 4                                                   (d)=(B3+B4+B5+B6) / 4

20- E-mail (elektronik posta) hesabında ataç işareti genellikle hangi anlama gelir?

a.) Gönderilecek elektronik postanın birden fazla kişiye aynı anda gönderilmesi.

b.) Gönderilecek elektronik postanın önem derecesinin yüksek olması.

(c) Elektronik posta ile birlikte ekte dosya gönderilmesi.

d.) Birden fazla elektronik postanın aynı anda gönderilmesi.

21- Word’de Klavyeden yazılamayan karakterleri eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

a.) Biçim/Simge      b.) Ekle/Nesne        c.) Düzen/Simge              (d) Ekle/Simge

22- Powerpoint’te hazırlanan gösteriyi başlatmak için hangi tuş kullanılır?

a.) F2                    b.) F4               (c) F5                   d.) F7

23- Microsoft Excel’de satır ve sütunların kesişmesiyle oluşan alanlara ne denir?

(a) Hücre            b ) kutu                    c )  Bölme                     d ) Kare

 

24- Aşağıdakilerden hangisinde Microsoft Word´de yapılamaz?

a.) Tablo             b.) Resim ekleme         c.)  Grafik        (d) Formül oluşturma

 25- Access için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

(a)      Slayt gösterisi hazırlanabilir.                b.) Veri kaydı tutulabilir

b)      Rapor alınabilir                                     d.) Dışarıya veri gönderilebilir

26- Hangisi Access’te veri türü değildir?

a.)  Metin              b.) Evet-hayır          c.) Tarih-saat         d.) Resim

27- Aşağıdakilerden Hangisi Access ile oluşturulmaz?

a.) Tablo       b.) Sorgu      c.) Form          d.) Dilekçe

 

28- Tablonun bir alanında resim, ses veya grafik gibi nesneler saklanması aşağıdaki veri tiplerinden hangisiyle olur?

a.)    Tarih-saat        b.) Para birimi  c.) Otomatik sayı        d.) Ole nesnesi

29- Belirli özelliklere göre seçim yapılmasını sağlayan bölüm aşağıdakilerden hangisidir?

a.) Form   b.) Rapor         c.) Sorgular      d.)Makrolar

30- Excel’de bir hücreye;         (IF(10>8; “büyük”; “küçük”)) formülü yazılırsa o hücredeki görüntü aşağıdakilerden hangisi olur?         

A)küçük          (B)büyük            C)10           D)8

31- A9 ve A4 hücrelerindeki değerleri toplamını A5’e bölen formül aşağıdakilerden hangisidir?       

A) =A9*A4/A5                 B) =A9*A4\A5       (C) =(A9+A4)/A5                D)A9*A4/A5

32- D2 hücresinde bir öğrencinin ortalama notu yazılıdır. Eğer bu not 50’den küçükse KALDI; 50’den büyük ya da eşitse GEÇTİ bilgisini yazan formül aşağıdakilerden hangisidir?     

A)=EĞER(D2<49; “GEÇTİ”; “KALDI”)      (B)=EĞER(D2<50; “KALDI”; “GEÇTİ”)      C)=EĞER(D2>49; “KALDI”; “GEÇTİ”)      D)=EĞER(D2>55; “GEÇTİ”; “KALDI”)

33- Microsoft Powerpoint programında aşağıdakilerden hangisi bir dosyaya yeni slayt eklemek için kullanılamaz?

a) Ekle-Yeni slayt

b) Standart araç çubuğunda Yeni slayt kısayol tuşu

c) Ekle-Slayt çoğalt

(d) Ekle-Nesne-Microsoft Powerpoint slaytı-Tamam

 

34-  PowerPoint’teki bir sununun slaytlarına tarih ve saat ekleme işlemini aşağıdakilerden hangisi ile yaparız?

a) Araçlar-Biçim

b) Görünüm-Üstbilgi ve Altbilgi

(c) Ekle-Tarih ve Saat

d) Düzen- Özel Yapıştır

 

35- Windows’ta sisteme bağlı olan sürücüler (disket, harddisk, cd) nerede listelenir?
a)Denetim masası                                (b)Bilgisayarım

c)Geri dönüşüm kutusu                       d)Donatılar

36- Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın kendi iç kayıt birimidir?

a) Disket          b) CD              (c) Harddisk                 d) USB

37- Belgenin kenar boşluklarını ayarlamak için kullanılan menü ve uygun seçenek hangisidir ?

(a)  Dosya – Sayfa Yapısı – Kenar Boşlukları

b)  Dosya – Sayfa Yapısı – Kâğıt

c)   Dosya – Sayfa Yapısı – Düzen

d)  Hiçbiri

38- Belgeye sayfa numarası eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır ?

a)   Düzen  – Sayfa Numarası

b)   Dosya – Sayfa Numarası

c)   Biçim – Sayfa Numarası

(d)   Ekle – Sayfa Numarası

 39- Windows XP’de sistem ayarları (klavye, fare v.b) nerede yapılır?

a)Donatılar       b)Disk birleştirici          c)Scandisk       (d)Denetim masası


40-
 Internet Explorer penceresinde açık olan sayfayı başlangıç sayfası olarak ayarlamak için hangi yol izlenmelidir.

(a) Araçlar – Internet seçenekleri – Geçerli Olanı Kullan

b.) Araçlar – Internet seçenekleri – Varsayılanı Kullan

c.) Görünüm –  Giriş Sayfası – Geçerli Olanı Kullan

d.) Görünüm –  Giriş Sayfası – Varsayılanı Kullan

41- Microsoft Powerpoint programında renkleri düzenlemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılabilir?

(a) Tasarım şablonları    b.) Animasyon düzenleri    c.) Slayt düzeni  d.) Slayt geçişi

42- Aşağılardakilerden hangisi bilgisayarın iç donanım birimidir?

(a) CPU                 b) Monitör                c) Klavye                    d) Fare 

43- Windows’ta kopyalama amacıyla birden fazla dosyayı tek tek seçebilmeyi sağlayan tuş hangisidir?

a) Tab                   b) Insert                   (c) Ctrl                        d) Alt

44- 8 karakter boşluk vermek yada paragraf yapmak için kullanılan tuş aşağıdakilerden hangisidir?

a) Shift             b) Backspace                          c) Home                       (d) Tab

45- Windows’a girildiğinde ekrana gelen ilk görüntüye ne denir?

a) Bilgisayarım             b) Denetim masası

(c) Masaüstü                 d)Görev çubuğu

46- Aşağıdakilerden hangisi donanım parçası değildir?

a) Kasa                       b)Monitör

c)Klavye                      (d)Windows

 

 

 

 

  Cevap    Cevap    Cevap    Cevap    Cevap 
1 D 11 C 21 D 31 C 41 A
2 B 12 C 22 C 32 B 42 B
3 A 13 D 23 A 33 D 43 C
4 C 14 C 24 D 34 C 44 D
5 D 15 D 25 A 35 B 45 C
6 B 16 C 26 D 36 C 46 D
7 C 17 B 27 D 37 A
8 B 18 C 28 D 38 D    
9 C 19 D 29 C 39 D    
10 D 20 C 30 B 40 A    

 

 

 

halk eğitim bilgisayar kursu,halk eğitim bilgisayar kursu sınav soruları
halk eğitim bilgisayar sertifikası,halk eğitim bilgisayar kursu soruları,halk eğitim bilgisayar sınav soruları ve cevapları,halk eğitim bilgisayar kursları,halk eğitim bilgisayar işletmenliği sınav soruları,halk eğitim bilgisayar kursu word sınav soruları
halk eğitim bilgisayar kursu ders notları,halk eğitim bilgisayar kursu word soruları ve cevapları,halk eğitim bilgisayar A Sonuçları A,halk eğitim antalya bilgisayar kursu
halk eğitim bilgisayar kursu ankara,halk eğitim bilgisayar kursu adana,halk eğitim bilgisayar kursu açmak,halk eğitim bilgisayar kursu açmak için gerekli belgeler
halk eğitim bilgisayar kursu akhisar,halk eğitim merkezinden alınan bilgisayar sertifikası,halk eğitim bilgisayar kursu kaç ay,halk eğitim bilgisayar sertifikası nasıl alınır,halk eğitim merkezi ankara bilgisayar kursu,halk eğitim bilgisayar B Sonuçları B,Sonuç bulunamadı,halk eğitim bilgisayar C Sonuçları C,halk eğitim bilgisayar soruları cevapları,halk eğitim bilgisayar soruları ve cevapları,halk eğitim bilgisayar soru ve cevapları,halk eğitim bilgisayar sınav soruları ve cevapları,halk eğitim bilgisayar sertifika soruları ve cevapları,halk eğitim bilgisayar sınavı soruları ve cevapları,ceyhan halk eğitim bilgisayar kursu,halk eğitim bilgisayar word soruları ve cevapları,halk eğitim bilgisayar işletmenliği soru ve cevapları,halk eğitim bilgisayar kursu sınav soruları ve cevapları,halk eğitim bilgisayar Ç Sonuçları ,halk eğitim bilgisayar çıkmış sorular,halk eğitim çıkmış bilgisayar soruları,halk eğitim bilgisayar kursu çıkmış sorular,halk eğitim bilgisayar kursu çıkmış sorular ve cevapları
halk eğitim merkezinde çalışan bilgisayar öğretmenlerihalk eğitim bilgisayar kursu not çizelgesi,çanakkale halk eğitim bilgisayar kursu,çorlu halk eğitim bilgisayar kursu,çanakkale halk eğitim bilgisayar kursları,çorum halk eğitim bilgisayar kursu
Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , , , , , , , , ,
Eklenme Tarihi: 10 Haziran 2014

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*