güneş yanığına ne iyi gelir

yorumsuz
437 views
güneş yanığına ne iyi gelir

güneş yanığına ne iyi gelir, güneş yanığı bitkisel tedavisi

gunes_yanigi_bitkisel_tedavi

Yaz aylarındayız ve tatil dönemi tüm hızıyla devam ediyor. Durum böyle olunca ve deniz sezonu açılınca elbette günşe yanıklarıda yün yüzüne çıkmaya başladı. Her ne kadar tatilciler güneş kremi kullansada güneş kremleri denize girince ve terleyince etkisi kaybediyor ve durumda beraberinde güneş yanıklarını getiriyor. Güneş yanıklarıda derece derece olup  büyük sorunlar çıkarabiliyor. Öncelikli olarak şunu belirtelim ki artık sakın güneş yanıklarında yoğurt yada diş macunu kullanmayın. Zaten pek kullananda kalmamıştır diye düşünüyoruz. 

Bunun yanında silverdin hametan ve shea-panten gibi ilaçlarıda kullanan hastalar mevcut. Bu arada eğer güneş yanığı çok acıyorsa anestol pomad krem ile bölgeyi uyuşturup acısını almanız mümkün. Tabiki doktor gözetiminde olmak şartıyla. Bunun yanında evde güneş yanıkları için neler yapabiliriz şimdi unu inceleyeğiz.

unutmamanız gereken bir nokta da var oda şemsie altında da güneş yanıklarına maruz kalacağınızdır. Hani kısaca güneş yanığından en etkili korunma direk güneş ışığına maruz kalmama yada güneş koruyucu losyonlar kullanma. Ama şunu da geçen bir uzmanaçıkladı ki yaz aylarında 15 dakikayı geçmemek kaydıyla cildimiz güneş ışığı alabilir. Tamamen güneş koruyucularla yazı geçirmekte çokta mantıklı değil.

Şimdide güneş yanıkları için koruyucu bir maydanoz kürü tarifi verelim

maydanoz_maskesi_gunes_yaniklari

Bunların yanında güneş yanıklarına oldukça iyi gelen de yapılabilir. Bunun için yarım maydanozu mixerde parçalayın, 1 çorba kaşığı yoğurt ve 1 dilim limon ekleyin. Cildinize ovalayarak sürün. 45 dakika bekletin. 3 günde 1 bu maskeyi cildinize uygulayabilirsiniz. Limonun içeriğindeki asitten dolayı bu maske lekelerinizi geçirmede yardımcı olacaktır.”

Peki ama güneş yanıklarında başka neler yapabiliriz?

Vücudunuzun su eksiğini tamamlayın: Terlemeyle ve güneşten yanmış cildiniz nedeniyle oluşan su kaybını yerine koymak için bol bol su için. Vücudunuzda büyük bir alan güneşten etkilenmişse, küveti ılık veya biraz serin suyla doldurup içinde yanıklarınız biraz geçene kadar bekleyin.

Nemlendirici: Cildinizin nem seviyesini yerine koymak için güneşten etkilenen bölgeye mümkün olduğu kadar kısa sürede nemlendirici sürün. Ancak su toplayan alanların patladığı, açık yara haline gelen yerlere nemlendirici kesinlikle sürmeyin. Sadece orta derecedeki yanıklara sürün. Doğal aloe vera içeren losyon ya da kremlerin yumuşatma etkisi daha fazladır.

Calamin losyon: Eski moda olan calamine losyon, güneş yanığı belirtilerini hızlı ve etkili bir şekilde rahatlatır. Güneş yanıklarına düzenli olarak sık sık uygulamayı unutmayın. Çünkü losyonun etkisi 1-2 saat içinde yok oluyor. Yeniden losyon sürmeden önce yapacağınız ılık bir banyo da yardımcı olabilir.

Hidrokortizon merhem: Bu merhemler güneş yanığına bağlı yanıkların ağrısını dindirir ve terlemeyi azaltır. Ancak bu merhemin geniş alanlarda, yüzünüzde ve su toplamalarında uygulanması uygun değildir. Bu merhemi doktor ya da eczacı denetiminde orta derecedeki yanıkları tedavi etmek için kullanın.

Ağrı kesiciler: Hiçbir şey güneş yanığından kaynaklanan ağrılarınızı azaltamıyorsa, bir ilaca ihtiyacınız var demektir. Ibuprofen terlemeyi azaltır, ağrınızı tedavi eder ve ateşinizi düşürür.

 

güneş yanıkları nasıl tedavi edilir güneş yanıkları tedavisi güneş yanıkları nasıl geçer güneş yanıkları için ne yapmali güneş yanıkları için krem güneş yanıkları için ne yapılmalı güneş yanıkları için maske güneş yanıkları için ne yapmalı

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 6 Ağustos 2015

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*