6. sınıf veli toplantı tutanakları, veli toplantısı gerekli belgeler

yorumsuz
935 views
6. sınıf veli toplantı tutanakları, veli toplantısı gerekli belgeler

6. sınıf veli toplantı tutanakları, veli toplantısı gerekli belgeler, 2015 1. Dönem veli toplantı tutanakları indir

 

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

…………………….

6-A SINIFI

I. DÖNEM I.VELİ TOPLANTISI

TOPLANTI TUTANAĞI

 

TOPLANTI TARİHİ:01.12.2015

TOPLANTI SAATİ : 13 :00

TOPLANTI YERİ   : 6-A sınıfı

 

 

6-A Sınıfı 1. Dönem 1. Veli Toplantısı   01.12.2015 Tarihinde Sınıf Öğretmeni Gülden ORDU Başkanlığında 20  öğrenci velisinin katılımıyla Saat 12:00 İle 13:30 arasında 6/A Sınıfında aşağıdaki gündem maddeleri ile yapıldı ve aşağıdaki kararlar alındı.

 

GÜNDEM                 :

 

  1. Açılış, yoklama ve sınıf veli temsilcisi seçimi.
  2. Öğrenci velileriyle tanışma.
  3. Öğrencilerin sağlık, beslenme, başarı ve sosyal durumlarının görüşülmesi.
  4. Verimli ders çalışma yöntemleri ve derslere motivasyon konusunda bilgi verilmesi.
  5. Kahvaltı Durumu
  6. Öğretmen – Veli Diyaloğu
  7. Kaynak Kitaplar
  8. Bilgisayar Ve Çocuk
  9. Kitap Okuma Alışkanlığı
  10. Özgüven Sağlama
  11. Veli Ziyaretleri
  12. Dilek Ve Temenniler

 

 

MADDELERİN GÖRÜŞÜLMESİ:

 

1- Sınıf rehber öğretmeni Okan BURUK  veli toplantısının açılışını yaptı. Toplantıya 12 öğrenci velisinin iştirak ettiği görüldü. Gelmeyen öğrenci velileriyle daha sonra görüşülmesine karar verildi. Veli temsilcisi olarak                             seçildi.

2- Öğrenci velileriyle teker teker tanışıldı. Bu eğitim-öğretim yılında sağlık ve başarı temenni edildi.

3- Öğrencilerin sağlık, beslenme, eğitim ve sosyal durumları hakkında rehber öğretmen Gülden AKSOY  sene başında yapılması gerekenler hakkında öğrenci velilerine genel bir bilgi verdi.

 

4-) KAHVALTI DURUMU: Kahvaltı yapılmadığında çocukların sadece fiziksel gelişimini değil  zihinsel gelişimini de etkileyeceği, derslere uyum problemi çekileceği günlük kahvaltıların yaptırılması gerektiği anlatıldı. Öğrencilerin sabah kalkış zamanları ile ilgili soru sorana sınıf öğretmeni sabah 06:00  kalkıp güzel bir kahvaltı yaparlarsa hem okula geç kalmazlar hem de karınları tok olduğu için dersi dikkatli dinler ve anlarlar açıklamasını yaptı.

Ayrıca öğrencilerin kıyafetlerinin temizliğine, saç temizliğine dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

 

5-) ÖĞRETMEN – VELİ DİYALOĞU: Okula velinin zamanının müsaitliği ölçüsünde belirli periyotlarla gelmesi, çocuğun okul ortamında gözlenmesi, ayda en az iki kez görüşmesi gerektiği anlatıldı. Branş derslerinde bireysel görüşmelerin yapılabileceği anlatıldı.

 

6-) VERİMLİ DERS ÇALIŞMA: Ders çalışma zamanı ayarlanırken çocuğun okuldan yorgun geldiği hesaba katılmalı ve bir müddet dinlendikten sonra ders çalışmaya başlamalıdır. Evde mümkünse öğrenciye ait bir çalışma odası olmasının faydalı olacağı, Öğrencinin masada çalışmasının daha uygun olduğu, Çalışma masası cam kenarında olmasının daha uygun olduğu,masa, ışık karşıdan veya yazdığı elin ters tarafından gelecek şekilde yerleştirilmelidir.Öğrencinin odasında bulunan ışık kaynakları beyaz ışık yayacak nitelikte olmalıdır. Çalışma odası motive edici şeklinde olması gerektiği anlatıldı. Öğretmen veli diyalogunun sağlanması açısından velilerin evine çeşitli zamanlarda ziyaretler yapmak istediğini söyleyen sınıf öğretmeni veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.Velilerden Türkan ÇELİK “ev ziyareti gerçekleşemezse işyeri ziyareti de uygun olabilir mi” diye isteğini dile getirdi. Sınıf öğretmeni de iş yeri ziyaretinin de uygun olabileceğini ama öncelik ev ziyaretinde olduğunu söyledi. Ödev yapma ders çalışma gündeminde söz alan öğrenci velisi Tuğba ŞENTÜK öğretmenim evde çocuklar ders çalışırken biz ne yapalım,onlara nasıl bir ortam oluşturalım?Televizyon açık iken kulakları ve kafaları hep televizyonda oluyor nasıl yapmalıyız dedi.Bunun üzerine açıklamada bulunan sınıf öğretmeni evde her çocuğun  bir odasının olması ya da ders çalıştıkları odanın sessiz olmalı.Çocukların odalarında dikkat çekici oyuncaklar teyp,televizyon gibi ders araç gereçleri dışında bir şeylerin bulunmaması ders çalışmalarını olumlu yönde etkiler.Ayrıca Çocukların ders çalışma saatlerinde gerekirse televizyon seyretmeyelim.Çocukların çok beğendikleri bir dizi olursa öğretmende sakınca görmedi ise programı dinlenme zamanında o diziyi seyretmesine izin verilmeli.Özellikle çocukların kitap okuma saatlerinde  biz de onlarla okuyalım açıklamalarını yaptı.Bu görüşler veliler tarafından benimsendi.

 

7-) KAYNAK KİTAPLAR: Öğrencilerin ders kitaplarının yanında temel derslerden istediği bir veya iki kaynağı almasının, evde ek çalışma yapmasının başarıyı artıracağı anlatıldı.

 

8-) TELEVİZYON, BİLGİSAYAR VE ÇOCUK: Televizyon, oyun ve bilgisayarın kontrollü olması, çünkü bu faaliyetlerin aşırıya kaçması durumunda derslerini aksattığı, çocuğun şiddete başvurabileceği anlatıldı.

 

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI: Kitap okumanın zihni geliştirdiği, yorum gücünü arttırdığı, konuşmayı akıcı hale getirdiği, hayal gücünü zenginleştirdiği. Hem yazıların hem de resimlerin olduğu, maceraya yönelik kitapların alınmasının  faydalı olduğu anlatıldı. Musa ŞENTÜRK kitabı alırken çocuğumuzla birlikte kırtasiyeye gidip ve kendisinin beğendiği kitabı aldığımızda çocuğun kitabı daha istekli okuduğunu, çocuğumuza  kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için ayda en az bir kitap  almamızı tavsiye etti. Sınıf öğretmeni kitap okumada çocuğumuza biz de onlara örnek olmalıyız dedi.

13-) ÖZGÜVEN SAĞLAMA: Çocuğun tanınmaya çalışılması, onlara fırsat sağlanması, yol gösterilmesi taktir ve teşvik edilmesi ve yaptığı davranışın ödüllendirilmesinin çocuğa özgüven sağladığı ifade edildi.

 

14-) VELİ ZİYARETLERİ: Ev ve iş yeri ziyaretlerinin çocuğun başarı ve davranışında olumlu yansımalar yaptığı, müsait olan velileri evinde ziyaretlerin yapılacağı anlatıldı..

 

15-) DİLEK VE TEMENNİLER: Son olarak 6. sınıfta yapılan çalışmalarla Gülden AKSOY  velilere genel bilgiler verdi ve velisi gelen öğrenciler hakkında tek tek yorumlarda bulundu. Rehber Öğretmen Gülden AKSOY iyi dilek ve temennileri ile toplantıyı bitirdi.

 

 

 

 

ALINAN KARARLAR

Yapılan toplantı neticesinde,

1-Çocukların veliler tarafından da evde takip edilmesine,

2- Bireysel veli görüşmesinin hafta içi her gün 10:30-12:00 saatleri arası yapılabileceğine,

3-Öğrencilere, 6. sınıfın genel özellikleri dikkate alınarak yaklaşılmasına,

4-Öğrenci davranışlarının evde değerlendirilip davranış takip formuna işlenmesine,

6-Çocuklara evde iyi bir ders çalışma ortamı oluşturulmasına,

7-Öğretmen veli diyalogunun sağlıklı devam ettirilmesi için bireysel veli görüşmelerinin yapılacağına,

8-Öğretmen tarafından ev veli ziyaretlerinin yapılması,

9- Evde öğrencilere mutlaka kahvaltı yaptırılması ve öğrencilerin törene zamanında gelmesinin sağlanmasına,

10- Öğrenci harçlığı verilirken miktarının iyi ayarlanmasına,

11- Çocukların temizliklerine özen gösterilmesine,

12-Sınıf veli temsilciliğine Okan Buruk’un seçilmesi ve kendisiyle devamlı diyalog halinde bulunulmasına,

 

Öğretmen ve veliler tarafından karar verildi.

 

01.12.2015

 

 

 

 

 

…………..

(Mat Öğretmeni .)

6/A Sınıf Rehber Öğretmeni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOPLANTIYA KATILAN VELİLERİN LİSTESİ

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

ADI  SOYADI                          İMZA                         ÖĞRENCİNİN ADI

 

2015-2016  6. sınıf veli toplantı tutanağı 6. sınıf veli toplantı tutanağı 2015  6 sınıf veli toplantısı gündem maddeleri 6 sınıf 2 dönem veli toplantı tutanağı

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 9 Aralık 2014

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*