13 şubat 2016 ehliyet sınav soruları ve cevapları

yorumsuz
283 views
13 şubat 2016 ehliyet sınav soruları ve cevapları

13 şubat 2016 ehliyet sınav soruları ve cevapları

 

13_sUBAT-2016-ehliyet-sinav-sorulari-ve-cevaplari

 

 

evet arkadaşlar sorular ve cevapları için TIKLAYINIZ.

13/02/2016 tarihinde Yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavının Soru ve Cevap Anahtarları

 

 

 

Bu ayda ehliyet sınavı yapıldı. Bugün sınava giren adaylar ehliyet yazılı sınavının oldukça kolay olduğunu belirtiyorlar. Geçen sıunva oldukça zorlanan adaylar 13 şubatta yapılan yazılı ehliyet sınavından oldukça rahat çıktıklar. Peki ama Sorular nasıldı şimdi bunlara göz atalım.

2016 yılında yapılacak olan ehliyet sınav tarihlerini adaylarımıza açıklayalım.

2016 2017 yılında  EHLİYET SINAVINDA ÇIKACAK SORULAR Nelerdir bir göz atalım bakalım..

 

2016 MTSAS Ehliyet Sınav Tarihleri

  1. sınav Ocak 2016 Cumartesi

    2. sınav Mart 2016 Cumartesi

    3. sınav Haziran 2016 Cumartesi

    4. sınav Ağustos 2016 Cumartesi

    5. sınav Ekim 2016 Cumartesi

    6. sınav Aralık 2016 Cumartesi

2016 yılında girilecek direksiyon sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

10 Ocak 2016 sınav sonuçları : 20 Ocak 2016 tarihinde açıklanacak.
21 Mart 2016 sınav sonuçları : 31 Mart 2016 tarihinde açıklanacak.
27 Haziran 2016 sınav sonuçları : 7 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.
22 Ağustos 2016 sınav sonuçları : 2 Eylül 2016 tarihinde açıklanacak.
10 Ekim 2016 sınav sonuçları : 20 Ekim 2016 tarihinde açıklanacak.
12 Aralık 2016 sınav sonuçları : 22 Aralık 2016 tarihinde açıklanacaktır.

SINAV SONUÇLARINI NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM

Ehliyet sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

-İlk Yardım 12 Soru

-Trafik ve Çevre 23 Soru

-Araç Tekniği 9 Soru

-Trafik Adabı 6 Soru

Toplamda 50 sorudan oluş Ehliyet sınavı için 60 dakika süre veriliyor. Sürücü adayları yazılı sınavdan geçmesi halinde direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyorlar.

Kursiyer, yazılı ve uygulamalı sınavlardan başarılı olduğu takdirde sertifika almaya hak kazanmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü on-line olarak Özel MTSK Modülünden sertifika kontrolü yaptıktan sonra sürücü belgesi düzenleyecektir.

13 şubatta yapılan ehliyet yazılı sınav soruları yayınlandığı anda sitemizdeki yerini alacak.

12 ARALIK 2015 SORULARI CE CEVAPLARI  İÇİN TIKLAYINIZ

1.
İlk Yardım Ac�l Tedav�
I.
II.
Yet�şm�ş sağlık personel�ne �ht�yaç vardır.
Herkes tarafından uygulanab�l�r.
Olayın olduğu yerde bulunan malzemeler kullanılır.
Tıbb� araç ve gereçlere �ht�yaç vardır.
İlk Yardım ile Acil Tedavi arasındaki farklarla ilgili olarak tabloda verilen bilgiler için ne söylenebilir?
A) I. doğru, II. yanlış B) I. yanlış, II. doğru C) Her ikisi de doğru D) Her ikisi de yanlış
2. Çok sayıda yaralının olduğu kazalarda, kazazedelerin durumu değerlendirilir ve öncelikli müdahale edilecekler belirlenir. Buna göre en son müdahale edilmesi gereken kazazede aşağıdakilerden hangisidir?
A) Açık karın yarası olan B) Bilinci yerinde olmayan C) Solunum zorluğu çeken D) Ayak bileğinde çıkık olan
3. İlk yardımın ABC’si olarak kabul edilen uygulamalardan “C” dolaşımın değerlendirilmesini ifade etmektedir. Aşağıdakilerden hangisi, dolaşımın değerlendirilmesi aşamasında ilk yardımcının yaptığı uygulamalardandır?
A) Kazazedeye “iyi misiniz?” diye sorulması B) Kazazedeye baş-çene pozisyonu verilmesi C) Kazazedenin şah damarından 5 saniye süreyle nabız alınması D) İlk yardımcının yüzünü kazazedenin ağzına yaklaştırması
4. Aşağıdakilerden hangisi, kısmi tıkanıklık yaşayan kazazedeye yapılacak ilk yardım uygulamalarından biri değildir?
A) Öksürmesi engellenir. B) Gevşemiş takma dişleri varsa çıkarılır. C) Morarma saptanırsa derhal girişimde bulunulur. D) Durumu kötüye gidiyorsa tam tıkanmada tercih edilen uygulamalara başlanır.
5. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın temel uygulamalarından biri değildir?
A) Koruma B) Kurtarma C) Bildirme D)Tedavi etme
6. I. Kazazedenin sert bir zemin üzerine sırt üstü yatırılması II. Kalp basısı uygulamak için göğüs kemiğinin alt ve üst ucunun tespit edilmesi III. Göğüs kemiğine, yandan bakıldığında göğüs yüksekliğinin 1/2’si kadar aşağı inecek şekilde kalp basısı uygulanması Yukarıdakilerden hangileri, yetişkinlerde yapılan temel yaşam desteğinin uygulama basamaklarındandır?
A)Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
7. İç kanaması olduğu düşünülen bir kazazedeye, ilk yardım olarak aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?
A) Şoka karşı önlem alınması B) Ağzından bol sıvı verilmesi C) Üzerinin örtülerek sıcak tutulması D)Yaşamsal bulgularının incelenmesi
8. Şok pozisyonunda, kazazedenin bacakları kaç cm kadar yukarı kaldırılır?
A) 30 B) 40 C) 50 D) 60
9. Aşağıdakilerden hangisi omurga yaralanmasına bağlı olarak meydana gelebilir?
A) Saç dökülmesi B) Bedensel aktivitede artma C) Ağızdan köpüklü kan gelmesi D)Yaralanma bölgesinin alt tarafında felç
10. Zorlama, çarpma, düşme veya çeşitli darbeler sonucu oluşan, eklem yüzeylerinin kalıcı olarak ayrılmasına sebep olan duruma ne ad verilir?
A) Kırık B) Çıkık C) Donma D) Burkulma
K
3
6. GRUP
A
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI
11. Aşağıdakilerden hangisi, delici göğüs yaralanmalarında kazazedeye yapılan doğru bir ilk yardım uygulamasıdır?
A) Batan cismin çıkarılması B) Ağızdan ılık içecekler verilmesi C) Bilinci açık ise yarı oturur duruma getirilmesi D) Ayaklarının yüksekte tutulup sırtüstü yatırılması
12. Resimde görülen uygulama hangi pozisyonun veriliş aşamalarını göstermektedir?
A) Şok pozisyonu B) Koma pozisyonu C) Alt-çene pozisyonu D) Baş-çene pozisyonu
13. • Ayaklarının pedala sıkışmadığından emin olunur. • Yan tarafından yaklaşılır ve bir elle kolu, diğer elle çenesi kavranarak hafif hareketlerle boynu tespit edilir. • Baş-boyun-gövde hizasını bozmadan araçtan dışarı çekilir. Uygulama basamakları verilen ve kazazedenin araçtan çıkarılmasında kullanılan teknik, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Rentek manevrası B) İtfaiyeci yöntemi C) Heimlich manevrası D) Ayak bileklerinden sürükleme yöntemi
14. Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürücülük için alınması gereken önlemlerdendir?
A) Sürüş öncesi alkollü içki içilmesi B) Sürüş esnasında elde cep telefonu ile konuşulması C)Yol şartlarına göre kontrol edilebilecek hızda araç kullanılması D)Trafik yoğunluğu fazla olan güzergâhların tercih edilmesi
15. Aşağıdakilerden hangisi, Karayolları Genel Müdürlüğünün görev ve yetkilerinden birisi değildir?
A) Kara yollarında, gerekli önleyici teknik tedbirleri almak veya aldırmak B) Kara yolu güvenliğini ilgilendiren konulardaki projeleri incelemek ve onaylamak C)Tüm kara yollarındaki işaretleme standartlarını tespit etmek, yayınlamak ve kontrol etmek D) Sürücü adaylarının teorik ve uygulamalı sınavlarını yapmak ve başarılı olanlara sertifika verilmesini sağlamak
16. Kara yolunda bir birim olarak seyretmek üzere birbirine bağlanmış, en çok iki römorktan oluşan araçlara ne ad verilir?
A) Arazi taşıtı B)Taşıt katarı C) Kamp taşıtı D) Umum servis aracı
17. Kara yollarındaki trafik levhalarına zarar veren sorumluya ne yapılır?
A) 6 ay hapis cezası verilir. B)Trafikten ömür boyu men edilir. C) Sürücü belgesi varsa geri alınır. D) Zarar karşılıkları ve masraf ödetilir.
18. Şekildeki trafik görevlisinin yapmış olduğu işaretin anlamı nedir?
A)Trafiğin bütün istikametlere kapanma hâli B)Trafiğin bütün istikametlere açılma hâli C)Trafiği hızlandırma işareti D)Trafiği yavaşlatma işareti
I II
III IV
K
4
6. GRUP
A
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI
19. Işıklı trafik işaret cihazında yanan hangi ışık, ikaz mahiyetinde olup yanış sırasına göre yolun trafiğe kapanmak veya açılmak üzere olduğunu gösterir?
A)Yeşil ışık B) Sarı ışık C) Kırmızı ışık D) Kırmızı oklu ışık
20. Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisine yaklaşıldığını bildirir?
A) Dönel kavşağa B) Açılan köprüye C) Ana yol – tali yol kavşağına D) Kontrollü demir yolu geçidine
21. Şekildeki trafik işaretini gören sürücü, aşağıdakilerden hangilerini yapmalıdır? I. Hızını artırmalı II. Hızını azaltmalı III. Öndeki araçları geçmekten kaçınmalı
A)Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
22. Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?
A) Azami hız sınırını B) Geçme yasağı sonunu C)Taşıtın giremeyeceğini D) Hız sınırlaması sonunu
23. Aşağıdaki trafik işaret levhalarından hangisi trafik tanzim işaretleri grubunda yer alır?
A) B)
C) D)
24. DUR I II III Taşıt yolu üzerine çizilen şekildeki yazı ve sembollerden hangileri, sürücülere araçlarını uygun mesafede mutlaka durdurmaları gerektiğini bildirir?
A)Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
25. Aşağıdaki davranışlardan hangisi trafiğin akışını olumsuz etkiler?
A) Girilecek şeritteki aracın geçmesini beklemek B) Gidiş yönüne göre en sağdaki şeritten seyretmek C) Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmek D) Çok şeritli yollarda hızın gerektirdiği şeritten seyretmek
26.
1
Şekildeki kara yolunda 1 numaralı araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?
A) Bulunduğu şeritte seyretmesi B) Geçme sırasında hızını artırması C)Yol müsait ise önündeki aracı sollayarak geçmesi D)Yol müsait değilse önündeki aracın sağından geçmesi
K
5
6. GRUP
A
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI
27. Zorunlu hâller dışında otoyollarda motorlu araçların asgari (en az) hız sınırı saatte kaç kilometredir?
A) 15 B) 35 C) 40 D) 50
28. 70 km/saatlik hızla, arka arkaya seyreden iki araç arasındaki mesafe en az kaç metre olmalıdır?
A) 25 B) 35 C) 45 D) 55
29.
1
2
3
Şekilde görülen araç geçme işlemiyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) 2 numaralı aracın arkadan gelen trafiği kontrol etmediği B) 3 numaralı aracın izlediği şeridin yanlış olduğu C)1 numaralı aracın izlediği şeridin yanlış olduğu D) 3 numaralı aracın geçme yasağına uymadığı
30. Aşağıdakilerden hangisi, duraklanan veya park edilen yerden çıkan araç sürücüsünün uyması gereken kurallardan biri değildir?
A) Işıkla veya kolla çıkış işareti vermesi B) Aracını ve aracının etrafını kontrol etmesi C)Yoldan geçen araç sürücülerini ikaz edip yavaşlatması D) Sakıncalı bir durum olmadığında manevraya başlaması
31.
DUR
2
1
Şekle göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle söylenir?
A) 2 numaralı aracın yanlış şeritte seyrettiği B) 2 numaralı aracın takip mesafesine uymadığı C)1 numaralı aracın dönüş işaretini yanlış kullandığı D)1 numaralı aracın doğru geçmekte olan 2 numaralı araca yol vermediği
32. Araçların durma ve duraklama halleri dışında, genelde uzun süreli olarak bekletilmek üzere bırakılmasına ne ad verilir?
A) Park etme B) İşaretleme C)Trafik kazası D)Trafikten men
33. Araçların yüklenmesine ilişkin usullere göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın hangi tarihleri arasında kış lastiği kullanması zorunludur?
A)1 Eylül – 1 Ocak B)1 Ekim – 1 Şubat C)1 Kasım – 1 Mart D)1 Aralık – 1 Nisan
34. Motorlu bisiklet, motosiklet ve sürücüleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır?
A) Geçme yaparken sinyal verilmesi B)Tehlikeli madde taşıyan araçların geçilmesi C) Sürülmeleri sırasında elde bagaj, paket ve benzerlerinin taşınması D) Gidiş yönüne göre yolun en sağından seyredilmesi
K
6
6. GRUP
A
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI
35. Kara yolu üzerinde hareket hâlinde olan bir veya birden fazla aracın karıştığı ölüm, yaralanma veya zararla sonuçlanan olaylara ne ad verilir?
A) Kayıp B) Hasar C)Tahribat D)Trafik kazası
36. I. Araç sahipleri zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmak zorundadır. II. Sürücüler, yetkililerin istemesi hâlinde zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçelerini göstermek zorundadır. Yukarıdaki bilgiler için hangisi söylenebilir?
A) I. doğru, II. yanlış B) Her ikisi de yanlış C) I. yanlış, II. doğru D) Her ikisi de doğru
37. Trafik idari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren en geç kaç gün içinde ödenmesi hâlinde, dörtte bir oranında indirim yapılır?
A) 7 B) 10 C) 15 D) 30
38. Monoküler (tek gözü gören) kişilerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Bu kişiler ticari araç kullanabilir. B) Sürücü belgesi aldıktan sonra her yıl bir göz hekiminden sağlık raporu almaları zorunludur. C) Kullanacakları araçların içinde, sağında ve solunda olmak üzere en az 3 ayna bulunması zorunludur. D) Kendileri açısından konulan kurallara uyup uymadıklarının denetlenebilmesi için sürücü belgelerine monoküler ibaresi yazılır.
39. Aşağıdakilerden hangisi tedbirsiz ve saygısız araç sürmeye örnek değildir?
A) Aşırı hızdan kaçınmak B) Korkutmak veya şaşırtmak C) Su, çamur ve benzerlerini sıçratmak D) Sigara külü ve izmaritlerini veya başka şeyleri yola atıp dökmek
40. Aşağıdakilerden hangisinin şehir içindeki araçlarda kullanılması yasaktır?
A) Stepne B) Havalı korna C) Güneş gözlüğü D) Emniyet kemeri
41. Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen güç aktarma organının adı nedir?
A) Volan B) Kavrama C) Vites kutusu D) Diferansiyel
42. Dört zamanlı benzinli motorlarda, zamanların oluşum sırası aşağıdaki gibidir. Emme zamanı Sıkıştırma zamanı Egzoz zamanı Ateşleme (İş) zamanı Buna göre, hangi zamanda emme supabı açılır ve silindirlere yakıt-hava karışımı girer?
A) Emme zamanı B) Sıkıştırma zamanı C) Ateşleme (İş) zamanı D) Egzoz zamanı
43. Motor çalışır durumda iken marş yapılırsa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
A) Motor daha iyi yağlama yapar. B) Motor daha yavaş döner. C) Marş dişlisi zarar görür. D) Motor daha hızlı döner.
44. Motor çalışır durumda iken, aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki uyarı lambasının yanıyor olması neyi bildirir?
A) Araç yakıtının bitmek üzere olduğunu B) Araç kapılarından birinin açık kaldığını C) Motor yağının değiştirilmesi gerektiğini D) Ön ısıtma bujilerinin çalışmakta olduğunu
?
Şaft
Aks
K
7
6. GRUP
A
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI
45. I. Aşınmayı azaltmak II. Sürtünmeyi azaltmak III.Yakıt tüketimini artırmak Yukarıdakilerden hangileri motor yağının görevlerindendir?
A)Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
46. Aşağıdakilerden hangisi motor soğutma suyunun azalmasına sebep olur?
A) Fren balatalarının aşınması B) Isıtma bujilerinin arızalanması C) Hararet göstergesinin arızalanması D) Radyatör hortumlarının su sızdırması
47. Aracın elektrik sisteminde bulunan sigortalardan biri yanmış ise yerine takılacak olan yeni sigortanın amper değeri eskisine göre nasıl olmalıdır?
A)Aynı B) Daha büyük C) Daha küçük D) Önemli değildir.
48. I. Jant kapağı çıkartılır. II. Kriko ile araç kaldırılır. III. Bijon somunları sökülür. IV. Bijon somunları gevşetilir. V. Aracın hareket etmemesi için gerekli güvenlik önlemleri alınır. Verilenlere göre, araç lastiğinin sökülmesinde doğru işlem sırası nasıl olmalıdır?
A) I – II – III – IV – V B) II – III – I – IV – V C) III – II – IV – V – I D) V – I – IV – II – III
49. Aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki ikaz ışığı, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Arka sis lambası ikaz ışığı B) Hava yastığı ikaz ışığı C) Akü şarj ikaz ışığı D) ABS fren sistemi ikaz ışığı
50. Benzinli motorlarda normal yanma olmamasının sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?
A) Frenlerin ayarsız olması B) Bujilerin kurum bağlaması C) Depodaki yakıt seviyesinin azalması D) Lastiklerin hava basıncının fazla olması
TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.
Bu kitapçığın her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, kitapçığın tamamının veya bir kısmının Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, bilgisayar ortamına alınması, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması veya başka bir amaçla kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar, doğabilecek cezai sorumluluğu ve kitapçığın hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.
“BAŞLAYINIZ” DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.
SINAV GÖREVLİLERİNCE SINAV BAŞLAMADAN ÖNCE ÖĞRENCİLERE YAPILACAK SON UYARI
● Soracağınız bir şey var mı? Varsa, şimdi sorunuz. ● Sınav başladıktan sonra sorularınıza cevap verilmeyecektir. ● Başlama zilini bekleyiniz. ● Hepinize başarılar dileriz. (Sınav görevlisi başlama ve bitiş saatini tahtaya yazacaktır.)
SINAV SÜRESİNCE UYULACAK KURALLAR 1. Adaylar, sınav kurallarına ve salon görevlilerinin tüm uyarılarına uymak zorundadırlar. Kurallara ve uyarılara uymayan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. 2. Sınav başladıktan sonra adayların salon görevlileri ve birbirleri ile konuşmaları, kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri yasaktır. 3. Adaylar sınav süresince, sınav giriş belgesi ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi) masalarının üzerinde bulundurmak zorundadırlar. 4. Sınav evraklarını teslim etmeyen, soru kitapçıklarının sayfalarından bir kısmını eksik teslim edenlerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
1
12.12.2015 TARİHİNDE YAPILAN MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI K KİTAPÇIĞI CEVAP ANAHTARIDIR
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI
1. B 2. D 3. C 4. A 5. D 6. B 7. B 8. A 9. D 10. B 11. C 12. B 13. A 14. C 15. D 16. B 17. D 18. A 19. B 20. C 21. C 22. A 23. B 24. A 25. C 26. D 27. C 28. B 29. A 30. C 31. D 32. A 33. D 34. C 35. D 36. D 37. C 38. A 39. A 40. B 41. D 42. A 43. C 44. A 45. B 46. D 47. A 48. D 49. C 50. B

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: ,
Eklenme Tarihi: 13 Şubat 2016

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*